Берлускони вдъхнови нова търсачка

Премиерата на Bungle Bungle е била миналата неделя
Обновена: 20 фев 2011 12:36 | 20 фев 2011 12:24,
17
Берлускони вдъхнови нова търсачка

Италия се сдоби с търсачка, вдъхновена и посветена на скандалите с премиера Силвио Берлускони, пише в. "Кориере дела сера". Търсачката носи името Bungle Bungle – съчетание между името на Google и Bunga Bunga (бунга бунга), наименованието на странен, еротичен ритуал, койтоспоред мнозина гостенки на Берлускони се разигравал на партитата в неговите вили.

На пръв поглед търсачката, която може да бъде открита на адрес http://bungle.it/#, изглежда точно като Гугъл. Логото Bungle Bungle е оцветено по същия начин като това на Гугъл. На първата страница се отваря прозорец за търсене, точно като този на Гугъл. Под него има две оферти, пак като в Гугъл.

Първата е за търсене, но втората е по-различна. Вместо гугъловото "Чувствам се късметлия", там пише "Имам чувството, че ме подслушват".

На главната страница има и няколко линка. Един от тях води към биографията на Силвио Берлускони. Друг, наречен "Конфликт на интереси", препраща към случаите на конфликт на интереси в кариерата на Берлускони, трети, наречен "Закони по мярка", препраща към случаите, в които Берлускони е предлагал закони, вдъхновени от негови съдебни проблеми.

Когато потребител на новата търсачка кликне върху опцията "Търсене", без да е въвел дума за търсене, то се отваря втора страница. На нея се предлагат няколко линка.

Видеоклипове, свързани с Берлускони, като например нападението срещу него в края на 2009 г. или телефонният му разговор по време на среща на върха на НАТО преди близо 2 години, докато останалите лидери на страните от алианса, начело с Ангела Меркел, бяха принудени да го чакат. Сред клиповете има и такива на гневни телефонни обаждания на Берлускони в италиански телевизионно програми или на протести срещу премиера.

В линка "Снимки" са качени кадри, с които се сдоби испанският вестник "Паис" от италиански папарак и на които се виждат разголени гости във вилата на Берлускони на остров Сардиния.

В линка "Новини" се отваря търсачката на в. "Република", като в нея автоматично се търсят последните новини по името на Берлускони.

Най-интересно е обаче ако в прозорчето за търсене на тази втора страница да се изпише името на Берлускони или на някои от станалите вече прочути участници в скандала "Рубигейт".

Тогава излизат подслушани в хода на разследването телефонни разговори или SMS-и. Така например при изписването на името Сара Томази, актрисата пътувала до София в самолета на премиера през юни 2010 г., се появяват редица SMS-и, които тя е пратила на премиера, вариращи от силно любвеобилни до обидни.

Премиерата на търсачката Bungle Bungle беше миналата неделя, когато в над 200 града в Италия и по света се състояха големи протести срещу Берлускони и в защита на италианските жени.

В сайта се уточнява, че той не принадлежи на дадена партия, но има определена цел – да направи достъпни всички информации, които други се опитват да скрият.

Пояснява се, "че дори и сайтът да нарушава личното пространство на определена личност (Берлускони), в миналото и настоящето същата тази личност е направила всичко, за да манипулира хората, демонстрирайки лицемерие и фалш".

"Сега настъпи часът да се променят нещата и да се информираме", пишат създателите на сайта. В него те уточняват, че за момента единствените документи, с които разполагат, са разпространените от разследващите от Милано разпечатки от подслушани в хода на разследването на "Рубигейт" разговори.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.