Румънка е най-младата баба в света

Рифка Станеску се сдобила с внуче едва на 23 години
Обновена: 8 мар 2011 14:06 | 8 мар 2011 10:50,
132
Румънка е най-младата баба в света
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Румънка е най-младата баба в света – тя се сдобила с внуче само на 23 години, съобщава британският вестник “Sun”. Рифка Станеску родила дъщеря си Мария на 12-годишна възраст. Въпреки молбите на майка й да завърши училището Мария родила сина си Йон едва на 11 години.

„Щастлива съм, че съм баба, но ми се искаше нещо по-добро за Мария, а и за мен“, разказва Рифка, която вече е на 25 години.

“Йон е добро момче, той вече е сгоден за едно 8-годишно момиченце. По-добре е да имаш момчета – те не трябва да страдат толкова, колкото момичетата“, смята младата баба, чието семейство е от ромската общност.
Родената през 1985 г. Рифка избягала с Йонел Станеску, когато била само на 11, а той – на 13. Година след като се оженили, Рифка забременяла.

„Исках да се омъжа за него и след като прекарахме една нощ заедно, никой вече не можеше да ни раздели. Бяха ме обещали на друго момче още когато съм била на 2 години, но аз не го исках“, признава тя пред Daily Mail.

В ромската култура девствеността се цени много и жените се омъжват млади, за да са сигурни съпрузите им, че са девствени, което осигурява и добра зестра от семействата на момчетата. Ако момичето изгуби непорочността си, сделката се отменя.

Рифка споделя, че преди е имало много спорове. „Веднъж баща ми дори нападна мъжа ми с нож. Искаше да му плати 500 хиляди леи компенсация. Семейството ми ме прибра у дома, но след три дни избягах отново, за да бъда с него“, допълва тя.

След раждането на Мария семейството на Йонел платило на баща й зестра и всичко било уредено.

Самата Мария последвала стъпките на майка си и се омъжила твърде рано. След шест месеца тя забременяла.

"В румънската ромска общност е обичайно двойките да се женят съвсем млади. „Не спрях дъщеря ми да се омъжи, защото такава е традицията", обяснява Рифка.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
2
 
! Отговори
Scanspeak преди 13 години
Веро.
79
2
 
30
 
! Отговори
СС преди 13 години
жалко за бай ти Адолф почти беше решил проблема ама за малко!!!!!!!
78
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Goliama gordost...
77
0
 
26
 
! Отговори
Чукундур преди 13 години
80 МетоПрав си човече, за жалост си напълно прав. Но въпреки, че в тази държава за паразитиращите елементи (***) законите не важат, винаги се намира по някой ****** (самоцензура), като Уорлик или тия от БХК които зоват за ОЩЕ ПРАВА ЗА ***! Та подяволите, електроразпределителите постоянно вдигат цената на тока, за да си избият парите от откраднатите от *** кабели! ДОКОГА?
76
0
 
7
 
! Отговори
политикията преди 13 години
И още как - нали после трябва да гласуват- кой мазен политик ще се наеме да ги спре с закон или полиция ( тук наблягам , че полицията се намесва само ако си етнически Българин или когато може да изкяри някой лев).
75
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На 23 баба на 33 прабаба на 44 пра пра баба.
74
0
 
20
 
! Отговори
jiko преди 13 години
pedofiliata za tiah legalna li e?
73
0
 
35
 
! Отговори
Мето преди 13 години
Колега 68,Законите в България не важат за ***. И главна заслуга за това имат политиците които стоварват това племе на наш гръб, ние да им плащаме всичко. Така че в крайна сметка ние им купуваме гласовете и ги подаряваме на съответната партия. Ако продължаваме да търпим това положение, накрая гражданската война е неизбежна. Или ***, или ние.
72
0
 
7
 
! Отговори
до 58 преди 13 години
не,не ми пука за зайците и катеричките,но не им издържам и изхранвам аз животинчетата.
71
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ха, че тя е *** що се чудите.
70
0
 
18
 
! Отговори
Чукундур преди 13 години
Най-ужасното е, че има индивиди, които под маската на либерастията и толерастията не-само не осъждат, а дори подкрепят това нечовешко ИЗВРАЩЕНИЕ. И това не са индивиди от гетата, а това са уж интелигентни и заможни индивиди, разбира се марионетки на международния престъпник Дьорд Шорош! Тези хора са за ЗАТВОРА, така, както са за затвора и самите ПЕДОФИЛСТВАШИ!
69
0
 
2
 
! Отговори
5ko преди 13 години
te tfa *** sa stra6na rabota!!
68
0
 
5
 
! Отговори
konspirator преди 13 години
Ето как световният елит ще ни накара да настояваме за "лиценз" за раждане - като стимулират раждаемост и не упражняват контрол върху тия животни !!!!!
67
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
споко бреще дойде ден когато някой ще се появи и ще ги изтреби.рано или късно всичката гнилоч ще бъде пометена
66
0
 
27
 
! Отговори
we преди 13 години
*** няма пол и възраст.
65
0
 
11
 
! Отговори
9.11 преди 13 години
За такива млади баби - бой, трепане и ако не помага .... !?
64
0
 
14
 
! Отговори
стига вече! преди 13 години
аа пък и тоя! отговарям на тоя д-р Косев ли е, Коцев ли е! ама щом си толко отворен да ти *** и аз твойта майка, и леля, и стринка, ***! не знае за кво става въпрос, ама псува като круцар! тцттцтц простотията е до шия!!
63
0
 
8
 
! Отговори
gtf преди 13 години
до 34 - ми то май си го пише, че света ще бъде тормозен от ***.
62
0
 
12
 
! Отговори
Крадливо Сиганче преди 13 години
Айййй как може да са ни били тия нещастни *** от влашко вееее?Време е този рекорд да си е наш на българските роми.
61
0
 
25
 
! Отговори
Чукундур преди 13 години
НАКАЗАТЕЛЕН КОДЕКСЧл. 149.Който извърши действие с цел да възбуди или удовлетвори полово желание без съвкупление по отношение на лице, ненавършило 14-годишна възраст, се наказва за блудство с лишаване от свобода от една до шест години.л. 151. Който се съвъкупи с лице, ненавършило 14-годишна възраст, доколкото извършеното не съставлява престъпление по чл. 152 , се наказва слишаване от свобода от две до шест години.