Прекалено съм красива, за да си платя сметката

Впрочем и добре изглеждащите мъже са на същото мнение
Обновена: 24 мар 2011 15:04 | 24 мар 2011 15:04,
187
Прекалено съм красива, за да си платя сметката
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Тя е прекарала часове пред огледалото, за да си направи прическа и грим. Купила си е нова рокля и се е погрижила да изглежда зашеметяващо. Поради тази причина красивата жена смята, че е редно партньорът, който я е извел на среща, да плати сметката в заведението.

Това сочат резултатите от проучване на специалисти от университета "Сейнт Андрюс" в Шотландия, съобщи Дейли мейл.

Данните от изследването показват, че дамите с привлекателна външност не са особено склонни да участват в плащането на сметката на първа среща. Красавиците смятат, че човекът, който ги е извел, трябва да си плати за удоволствието да споделя тяхната компания.

За целите на проучването 416 мъже и жени е трябвало да оценят привлекателността си, преди да "отидат" на поредица от хипотетични срещи. На участниците били показвани снимки на хора, с които ще се срещнат за първи път. Изследваните лица трябвало да си представят как би протекла срещата с показания на снимката партньор и да решат кой от двамата трябва да плати сметката или дали тя трябва да бъде поделена.

Специалистите са установили, че красивите жени не са особено склонни да платят сметката. Същото се оказало валидно и за привлекателните мъже.

Нещата обаче могат да се променят, ако мъжът иска да направи впечатление. Представителите на силния пол с по-голямо желание плащат, ако дамата, която са извели на среща е красива.

"Когато един мъж предложи да плати, той иска да покаже, чe проявява интерес и желае да види жената отново", обясняват изследователите. При дамите важи обратното. Те очакват хубавият мъж да плати сметката като един вид инвестиция в съвместното им бъдеще.

"Когато жените оставят мъжете да плащат сметката, те показват, че желаят втора среща", допълват специалистите. Ако дамата не настоява да плати сметката или поне да се включи в нея, това може да означава също, че срещата не е преминала добре.

Авторите на проучването са установили, че 45% от жените и 30% от мъжете очакват човекът, с когото са на среща, да плати сметката. Предпочитаният сценарий за първа среща и от двата пола обаче си остава поделянето на сметката.

 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още по темата: мъжеженикрасиви
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аз държа да си платя сметката и го правя не защото се имам за стока или защото си е заслужавала компанията или не си е заслужавала, а защото чисто и просто съм консумирала и смятам, че е редно да си платя аз след като съм пила и яла. Когато човекът с мен откаже 2-3 пъти да приеме парите се отказвам, защото все пак ми е грозно да се пазарим и да си подбутваме парите и гледам така да наглася нещата, че следващият път аз да платя.
107
5
 
5
 
! Отговори
киро преди 13 години
соня, ЛИ СИ освен миризливата си слива друго неможеш да предложиш.....Джентълмените си клецкат и без да черпят.в хубавите държави молко се обиждат да им платиш сметките ама вие си обичате да сте си платени ***.повечето де.За ЛюбоФ за вас е свързана единственно с пари.тия изследвания може и бат бойко да ги направи в банкиа...
106
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
баси гадната дискриминация..аз като съм адвокат, а не лекър ил' бизнисмен :)) значи няма шанс да впичитля Соничка...която нарочно пише неграмотно..:)
105
3
 
0
 
! Отговори
sonq преди 13 години
90.75.90,tva e shto se otnasq do vanshnosta,drugoto e koltura i vaspetanieto mi
104
1
 
1
 
! Отговори
същата преди 13 години
до 107 ---- Ставаше дума за обноски между мъж и жена - нали това е темата на статията ----- А че нямам представа за начина на живот, нямам, не съм споменала и дума за това
103
6
 
0
 
! Отговори
sonq преди 13 години
ot obrazovanite samo doktori i zabolekari mogat da me vpi4etlat,no te sa mnogo svedlivi obiknovenno,sviknali sa na eftini sestri4ki,vij sas biznismenite e druga rabuta.te sa hora sas dokazani ka4istva ,shtom moje da vadish pari zna4i si nekoi.to4ka
102
7
 
1
 
! Отговори
sonq преди 13 години
misla si 4re ima ko da predloja na edin iziskan djentelmen,i ne e samo edna gola krasota a i otnoshenie ,vnimanie,takt ,intilekt
101
2
 
7
 
! Отговори
киро преди 13 години
да бе ще ти плащам пък после те боляло ***....айде Свършиха баламурниците ,да не съм на 18 години ...пък после някой да дойде и ти да му бутнеш ПЪЛНА ПРОГРАМА без да ти плати сметката...:)))
100
9
 
2
 
! Отговори
sonq преди 13 години
ako imash kola,pari,vlianie,estestveno 4e predezvikvash vnimanieto mi,goltaci seki e vijdal mnogo i ne sa interesni hi4
99
2
 
8
 
! Отговори
модерен преди 13 години
Няма шанс да излезна с някоя, която прекарва с часове пред огледалото!!! И мисля първо, трябва да си оправят, диалекта и целулита и тогава да претендират за нещо.Особено тинейджърките. Що се отнася до малките неориентирани момчета, според мой приятел психолог за тях не било необичайно да си лягат и с жени и с мъже.
98
5
 
1
 
! Отговори
до галактика преди 13 години
Нямаш си никаква, ама абсолютно никаква представа какво е било в средновековието. Щети кажа само че единственият прибор за хранене е бил ножът, а къпането е било само за бедните, богатите са се къпели 1-2 пъти в живота си.
97
6
 
1
 
! Отговори
sonq преди 13 години
krasotata ,intelegentnosta sa stoka kato vsi4ko ostanalo,a dali lapami ili ne nie reshavame,na kogo i zashto
96
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
соня, права си, че всичко е пари..предполагам сте учили и за риска..та, мога ли да те купя на изплащане с опция да те върна на прозиводителя като излезе по нов модел??? :)))
95
8
 
1
 
! Отговори
sonia преди 13 години
kolko izpiti si zeh sas krasotatata si ,kolko pari napravih po toia na4in,stokata se prodava ako ima tarsene ,primerete se groznite treba da konpesirate sas drugi ka4estvva
94
4
 
8
 
! Отговори
киро преди 13 години
Черпене ама после ще *** паламарката....тва се правите на разкрепостени -ФЕМИНИЗЪМ ама някой да ти плаща с/та.вие и без туй я лапате на разни наркотърговци и престъпници ама БЕЗ ПЛАЩАНЕ...Кавалер за вас е -някой който ще плаща ама да не ви пипа за нищо и вие да си ходите с други ТЪПКАЧИ:))))
93
7
 
3
 
! Отговори
sonia преди 13 години
oshte kato studenka po ikonomika go razbrah osnovnia princip,si4ko za pari se prai,a krasotata i tq moje da se kapitalizira ,no nadali auditoriata moje da ma razbire tuka
92
0
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
Соня май е Кремена - вникнете в някои думи и ще се убедите .
91
1
 
2
 
! Отговори
don4o audito преди 13 години
kolko mi sa molat da gi povoza ama nema ,samo za pari voza ,krasivi grozni she platat ,koa kato moje,kvoto moje,tos binzin skap e ei
90
2
 
5
 
! Отговори
галактика преди 13 години
Живее ми се в средновековието - с такова облекло, мъжете - също ---- И най- вече заради обноските между тях ---- Говорят си на Вие, макар и да се познават много добре, уважението един към друге на много високо ниво, чувствата са взаимни и високо оценени / така е във филмите, а надявам се и не само в тях /
89
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
а бе тъне в мизерия ,ама рано или късно ще си намери някой свестен, а не меркантилен *** като теб , който съжалява за всички шаврнатии ,които е пропуснал да прекара през последните 4 години :D