Кралската сватба не мина и без арести

55 души са задържани за дребни нарушения
Обновена: 30 апр 2011 08:45 | 30 апр 2011 08:45,
27
Кралската сватба не мина и без арести
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Британската полиция арестува 55 души по време на кралската сватба, съобщава Ройтерс.

Повечето от арестите в деня на церемонията са за дребни нарушения на обществения ред.

Десет души са задържани на спирка на метрото, защото носели антироялистки плакати. Други десет протестиращи са били задържани на площад Сохо.

В южната част на Лондон са арестувани трима души – двама мъже и една жена, заподозрени в заговор за нарушаване на обществения ред. Смята се, че те са планирали да обезглавят кралски изображения.

През нощта в Кембридж, северно от Лондон, бе арестуван и четвърти човек, описан от полицията като "известен анархист".

Около един милион души се бяха събрали по маршрута между църквата и Бъкингамския дворец, а други 500 000 души са наблюдавали двойката, когато се появи на балкона на двореца следофициалната церемония.

И докато за всички тях сватбата е била едно приказно събитие, то подготовката и самата церемония вероятно са били истинско изпитание за службите и полицията.

Около 5000 полицаи бяха натоварени със задачата да контролират насъбралото се множество.

Около 1000 войници пък бяха подредени по маршрута от Уестминстърското абатство до Бъкингамския дворец.

Специални екипи с обучени кучета патрулираха по маршрута на процесията за търсене на експлозиви, а над главите на присъстващите прелитаха хеликоптери.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още по темата: кралската сватба
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аз пък помня времената,когато,случеше ли се да има конгрес на БКП или на КПСС, по радиото и по телевизията ги предаваха тези конгреси,на живо.От сутринта до вечерта - изказванията от конгресната зала.Никой нормален човек не ги слушаше,но само да се е опитал някой да протестира срещу подобно натрапване на конгресища по медиите,мога само да се опитам да си представя какво би му се случило на такъв човечец.А сватбата поне беше атрактивна и ни показа интересно събитие,ритуал,практикуван векове наред
21
2
 
3
 
! Отговори
ак47 преди 13 години
Можели някой да каже колко струва на нас данакоплацтите дерекното излъчване от държавната телевизия свадбата на натруфените контета от 15-16 век .Те са точно 246 години след българската държава тогава е образувана Англия от сливането на германските племена Англи и Сакси.Затова живеет още с нравите от тогава.
20
4
 
4
 
! Отговори
robin hud преди 13 години
a bulkata defloriraha li ja vece?
19
3
 
4
 
! Отговори
КОСАЧ преди 13 години
Ако човек се беше оженил за шимпанзе намаше толкова да се отдели внимания. Че какво от това че се е оженил някакъвси принц???? българските телевизии си запълниха програмното време Иначе трябваше да гледаме някой филм дето го повтарят през ден.А Бареков даже показа и свадбата на цар Борис трети.
18
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Шаферче не издържа на WC. Запуши си ушите, Млада принцеса да стана в Бъкингамския дворец..., А сега да обсъдим булката... И балдъзата не е за изхвърляне - ДНЕС.БГ ЗДРАВО ГИ ТРЕСЕ СЕЛСКИЯ ИЗКАЗ...САМО НЕ БЪДЕТЕ ТОЛКОВА ЛИЦЕМЕРНИ КОГАТО ПУСКАТЕ ПРОВОКИРАЩИ СТАТИИ ЗА СОФИЯ И ПРОВИНЦИЯТА, ЗАЩОТО ПО ГОЛЕМИ СЕЛЯНИ ОТ ВАС НЯМА !!!!
17
4
 
14
 
! Отговори
UK преди 13 години
Обиди и подигравки могат да се срещнат във форумите в българския интернет под новините за кралската сватба в Лондон. Досада от сватбата изразиха не само обичайните грубияни. И по-интелигентни хора се чудеха - кво пък толкова? Цял месец досадиха на света с тая сватба. Съвсем лекомислено е да обявиш за досадно нещо, което са гледали над 2 млрд. зрители по света. Сватбата на английския принц Уйлям беше замислена и се превърна в грандиозен световен спектакъл. Толкова се гледат само най-големите събития. Сватбата удари по брой зрители и Формула 1, и футболни финали, и най-касовите холивудски филми. Някой се надсмиват каляски, рокли, шапки, униформи Да, ама Великобритания си направи зашеметяващо представяне по света, само разполагайки камери по улиците и площадите на Лондон и в катедралата, където се венчаха младоженците. Британската нация напомни на света, че е велика и с история. Британският кралски двор с тази сватба укрепи монархията не само във Великобритания, а и в други страни. Но не само спектакълът беше реклама и на християнството. Не милиони, милиард хора по света са се възхитили на християнската брачна церемония в една стара катедрала, протекла като епизод от холивудски филм. Няма брояч, който да изчисли колко милиона млади хора с още неясно религиозно самосъзнание ще приемат християнството, запленени само от церемонията в църквата. Няма шега. Всяко младо момиче иска да се омъжи за принц. За това се разказва във всички приказки, които са чели малките момиченца. Това сега те го видяха на живо. И също така няма брояч, който да измери какво море от сълзи се е проляло от развълнувани зрителки. Социолози и социални психолози за последния век съчиниха десетки теории за поведението на хората. Ролеви модели, социометрични звезди и т. н. Хората от екрана, онези, които ги гледат милиони зрители, имат най-силната, невидима власт. Холивудските звезди управляват света. С тях се отъждествяват милиарди, от тях научават какво е да си добър и лош, как се държи и как изглежда добрият и как лошият. От тях научават подсъзнателно или не - как точно да повдигнат вежди с какъв жест да се възмутят, зарадват и погледнат. Хората от екрана като Де Ниро или Сандра Бълок, като Дейвид и Виктория Бекъм и т. н., са хората на власт. Те я упражняват по друг начин не със закони и полицейски палки. А като модел за поведение. Същото е и с принца и онова обикновено момиче, което стана негова жена пред очите на 2 милиарда зрители. В принцесата виждат себе си милиони момичета. Тя е като тях. В принца виждат сина на едно момиче от народа, каквото беше принцеса Даяна. Не само монархисти се възхищаваха на сватбата вчера. Милиони англичани и още повече милиони поклонници на покойната принцеса Даяна по света, който смятаха, че е жертва на кралския двор, вчера се радваха на нейния син, в когото виждат нещо различно от традициите на същия този кралски двор. Тази сватба може да се анализира дълго, от много гледни точки. Само глупавият може да й се подиграва.
16
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ами какво стана с гостите от Алкайда....?
15
1
 
2
 
! Отговори
ДО АДМИНА преди 13 години
КАК СИ Е *** КИКИКИКИКИХ
14
3
 
6
 
! Отговори
Кольо Съчмата преди 13 години
Аз кат са ужених едн време на село,после опънах мойта съпруга върху един боклукчийси варел щот няах търпение и цялото село се накефи.Ей така трява да постъпи и принцчето и да даде пример на британците за хетеросексуализъм,аз ше помагам ко тряа
13
10
 
31
 
! Отговори
инед преди 13 години
Ужас, само 55 готови да протестират срещу такова безогледно прахосване парите на данъкоплатците.
12
2
 
16
 
! Отговори
123 преди 13 години
Ама нали Британия беше най - старата съществуваща демокрация, защо арестуват антироялисти. Свобода за Шотландия, Северна Ирландия и Уелс.
11
8
 
31
 
! Отговори
.... преди 13 години
Боли ме фара за тая сватба!Цял месец вестници,телевизии и прочие ми надуха главата!
10
5
 
12
 
! Отговори
До 9 преди 13 години
Прегледай статиите, посветени на тази сватба в този сайт /от последните 10-ина дни/. В една от тях се описва подробно менюто, дава се информация и относно това, кои блюда са традиционни за подобен вид събития в Англия.
9
11
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Един милион овце и само 55 достойни граждани!
8
3
 
10
 
! Отговори
въх преди 13 години
А какво хапнаха скъпите гости на сватбата?
7
1
 
22
 
! Отговори
Хей, журналистите! преди 13 години
За сватбата разбрахме достатъчно. Сега ни разкажете смешките.Например, относно закуската "за оцелелите" след младежкото парти - защото, ако е имало истинска, неподправена веселба и майтапи, те са били точно на това тържество. Забавно е да научиш какво са правили хора от твоето поколение - в друга част на света.
6
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
добре че Ст. Стамб. докара извратеното пияндурче за цар, освен първа национална катастрофа друго не ни донесе... по-добре да си бяхме Задунавская Губерния на 3 морета, от колкото това ***, което е останало в момента - 7 милиона, 1 млн ***, 500 хил турци, 400 хил помаци, които обичат Турция повече от *** и 2 млн пенсионери, които ще си отидат скоро... е*аси демогр. фон евала бе западно мисление
5
0
 
31
 
! Отговори
до 1 преди 13 години
Отървахме се ,но си го върнахме и сега не можем да му угодим и ни съди дори
4
8
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Каква сватба?
3
10
 
61
 
! Отговори
ами преди 13 години
Няма ли да престанете да ни информирате за тази *** сватба вече???

Спонсорирани публикации