Защо отделяме 3 млрд. часа седмично за видеоигри

Хората търсели "идеалния аз"
7 авг 2011 18:56,
26
Защо отделяме 3 млрд. часа седмично за видеоигри
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Известно е, че хората по света отделят общо 3 милиарда часа седмично за видеоигри, но досега оставаше загадка за специалистите какво ги задържа толкова дълго време пред екрана, съобщи "Сайънс дейли".

Според изследване на учени от университета на Есекс, Великобритания, хората играят и се наслаждават на видеоигрите, защото те им дават възможност да "изпробват" различни характеристики в търсене на "идеалния аз".

"Играта става по-забавна, когато човек получи шанса да наподоби идеалната си същност и да действа според представите си за нея.

Привлекателното във видеоигрите е, че можеш да си представиш каква роля искаш да изиграеш и след това да го направиш", пишат изследователите в сп. "Psychological Science", цитирани от БТА.

Авторите на проучването са установили, че когато на играчите се даде възможност да приемат нова самоличност - на индивид от различен пол, герой или злодей, това ги кара да се чувстват по-самоуверени и по-позитивни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още по темата: проучваневидеоигри
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ако отделяха и толкова пари,игрите щяха да са по-добри
4
3
 
12
 
! Отговори
келеша преди 12 години
3 милиарда часа, това превърнато в години е:342 231 годиниили3422 века и нещо
3
5
 
27
 
! Отговори
Machiavelli преди 12 години
Глупости, ако малкия *** е ***, за това не са му виновни игрите.Всеки търси причината там някъде и все нещо или някой друг трябва да му е виновен, а не се поглежда себе си. Тва е истината.Важна е много сферата на живот за израстването на малкия *** в правилната посока. Родителите дори играят по-малка роля от това. Може и да си перфектния родител, но когато детето ти прекарва повечето си време в училището или навън с приятели, то нищо неможеш да направиш освен да се молиш, особено в Бг.
2
19
 
9
 
! Отговори
келеша ДО ЖУРНАЛЯТА преди 12 години
В 1 седмица има 7х24= 168 часа, умници!Колкото пъти им направя забележка,че журналята от днес.бг са смърдялници и не струват, толкова пъти ме банват по ИП адрес и ми трият съобщенията, смешници!
1
42
 
8
 
! Отговори
електорат преди 12 години
То от игрите идва агресията от младите . Вижте само най-дребното- какво става по пътищата , от младите водачи. Мислят си ,че участват бъв формула-1!!!

403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access this resource.Server unable to read htaccess file, denying access to be safe