Майстор в дома ти. Не му се давай! Мисли и смятай

Съвети за жени, на които им се налага да прибягнат до услугите му
Обновена: 26 ное 2011 18:06 | 26 ное 2011 18:06, Елка Василева
108
Майстор в дома ти. Не му се давай! Мисли и смятай
Снимка: Reuters

Майстор в дома ти – това може да се превърне в кошмар за всяка жена, особено ако не знае как да говори с него. Невинните ти очи, които те издават, че нямаш ни най-малка представа за това, за което говориш, може да накара майстора да се замотае при теб някой и друг ден повече, за което накрая да платиш солено. Как да разговаряш с майстора.

Знай какво искаш

Това звучи като нещо подразбиращо се от само себе си, но за да знаеш как да се поставиш пред майстора, трябва да знаеш какво точно искаш от него. Странният звук в колата ти може да означава Бог знае какво и монтьорът може да ти вземе пари за неща, които ще направи, без това да е нужно. Същата е ситуацията и когато става дума за дома ти. Майсторите могат да те накарат да поправиш още някои неща, които не ти трябват, а така разходите ще скочат. Бъди сигурна какво искаш и не допускай да те "изпързалят", само защото си жена.

Знай колко труд е наистина необходим

Разбери от няколко майстори колко време е нужно да се свърши една работа. Ако изглеждаш несигурна, майсторите ще се опитат да те убедят, че стаята ти трябва да се боядисва 3 дни. Може и да успеят, ако си нямаш понятие от тези неща. Консултирай се с няколко майстори, преди да решиш кого ще ангажираш. Не се притеснявай да питаш защо нещо изисква повече време да бъде свършено.
 
Имай визия

Ако не знаеш как нещо трябва да изглежда накрая, трудно ще разбереш дали работата е добре свършена. Често се случва майсторите да не свършат добре работата, а ние поради незнание и липса на визия да си мислим, че са направили всичко както трябва, докато не видим при някой друг как наистина трябва да изглежда.

Подготви си списък на материалите и разходите

Поискай от майстора списък на разходите за материали и провери дали купеното е наистина това, което са ти казали, че ще купят. Често се случва майсторите да казват, че ще купят една боя за боядисване на стени, вземат парите за нея, а накрая ти донасят някаква с по-лошо качество. Парите обаче си ги прибират в джоба.

Разпитай за майстора

Преди да ангажираш майстора, разпитай за него и пробвай да намериш някой, за когото със сигурност се знае, че работи добре. Питай приятели или намери солидна фирма, която можеш да провериш и във форумите.

Поискай точен списък на резултатите

Поискай от майстора да ти обясни как точно ще изглеждат нещата, когато са готови, за да знаеш какво да очакваш и да възразиш евентуално накрая. Ако резултатът не ти харесва, не плащай, докато не се договориш как нещата да бъдат доведени до планираното от теб. Не позволявай майсторът да ти иска пари за нещо, което сте договорили в началото, съветват анализаторите на Index.hr.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още по темата: майстор
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
4
 
2
 
! Отговори
val преди 12 години
Tomas , mnogo si prav ! Vsqka ka6ta ima nujda ot maj - maistor !
23
4
 
7
 
! Отговори
от 11 преди 12 години
Томасе, винаги ме дразниш с твоето протестанство, евангелизъм и т.н. ултра-реакционни крайно папистки изяви, но за това за хляба си напълно прав според мен. Добре е също брашното да е от каменни мелници, тогава въглехидратите са т.нар. бавни и не вдигат рязко кръвната захар. Това е важно, защото напоследък търговците тотално променят здравната картина и диабет-2 напр. вече се разпространява пандемично.
22
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вкъщи вайстор не влиза. Всичко сам си правя, всичко! Сори за майсторската гилдия, ама си го мога.
21
6
 
6
 
! Отговори
факт! преди 12 години
Винаги има какво да научиш от един майстор!
20
8
 
7
 
! Отговори
до Томас преди 12 години
Доста назадничеви възгледи демонстрираш (и не за първи път те засичам, че "живееш" някъде преди поне 50 години).
19
3
 
3
 
! Отговори
Томас преди 12 години
19Няма нужда да ми се кланяш :)
18
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да си жив и здрав Томасе,прати ми снимка ще я сложа в рамна и като светия ще ти се кланям
17
4
 
13
 
! Отговори
Томас преди 12 години
16Хляб не съм купувал от година и повече - вкъщи имаме две пекарни за целта - ям хляб, а не *** с консерванти, оцветители и други вредни вещества.
16
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
С майстор се говори бавно и се слуша внимателно , защото има един момент в който предварителната уговорка отпада и настъпва надхитряването .И тръгне ли майстора да те тегли на кантара - Отива ремонта X2 X 4 зависи каде реши да те пощади ...Относително е
15
4
 
9
 
! Отговори
до Томас преди 12 години
Сигурно и хляб не си купуваш.Месиш го нали?Аман от разбирачи от всичко,всеки е добър в неговата си сфера,а ти във всяка.Не си господ нали?
14
12
 
6
 
! Отговори
Томас преди 12 години
Да не се хваля, но днес си направих удължител от трифазен ток на 6 монофазни контакта - когато се налага заварям, режа с ъглошлайф и въобще каквото ми трябва си го правя - а вие феминистки "внимавайте с майсторите" :)
13
6
 
8
 
! Отговори
Томас преди 12 години
12Ако си избереш готованец ще търпиш готованец- никой няма да ти е крив, че си избрала такъв. И да учиш и да печелиш самата жена си остава сама жена. 11Пишеш простотии
12
7
 
4
 
! Отговори
Томас преди 12 години
10Ако ти трябва търси - аз се интересувам от свестните жени :)
11
10
 
9
 
! Отговори
do Tomas преди 12 години
Заради едни ремонти ще търпя готованец до себе си!!??Затова учете, печелете, не чакайте мъжете да ви "закрилят"!
10
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Томас, как още не си се самовъзнесъл толкова че да се пишеш Апотол Томас? Или поне сейнт или нещо друго на латиница?
9
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Томас,къде се намират свестни мъже ? Те отдавна са в Червената книга на природата.
8
2
 
18
 
! Отговори
ч преди 12 години
В Щатите, напр. за външна мазилка - майсторът преди да бъде НАЕТ ЗА РАБОТА, прави половин или квадрат мазилка, одобрява се от собственика и чак след това се наема, а направения модел остава за образец и сравнение.
7
21
 
13
 
! Отговори
Томас преди 12 години
Не ми трябва майстор - сам съм си майстор и си правя всичко.
6
19
 
39
 
! Отговори
Томас преди 12 години
поредната феминистка статия. Жени, омъжете се за свестен мъж, обичайте го и се грижете за него и той ще се разправя с майсторите и ще се грижи за вас - всичко останало са простотии и феминистки глупости.
5
9
 
21
 
! Отговори
42 преди 12 години
минусите са от майсторите сигурен съм в това.затова всичко си правя сам :))) не ми требе майстори на мене :))

Спонсорирани публикации