Вляво или вдясно!?

"Макдоналдс" разкриват пред света тайните на рекламите си
22 юни 2012 21:14,
111

Снимка: YouTube

 

"Макдоналдс" разкриват пред клиентите си защо на снимките от рекламите им хамбургерите винаги изглеждат по-апетитни и по-големи, отколкото са в действителност.

Канадският филиал на компанията е заснел клип, който показва как се правят кадрите за билбордовете и плакатите им.

Маркетинг директорът на "Макдоналдс Канада" Хоуп Багози "развежда" зрителите на репортажа в света на рекламата. Тя демонстрира целия процес – приготовленията в студиото, работата на дизайнера на храна, самите снимки и обработката им от специалист.

Багози обаче обяснява, че при правенето на реклами винаги се ползват абсолютно същите продукти, от които се правят и сандвичите в ресторантите да бързо хранене.

Дамата признава, че има разлика в размера, но го отдава не на снимките, а на кутията, в която седят хамбургерите. Според нея картонената кутия запазва топлината, но това кара хлебчето да се свие и сандвичът изглежда по-малък.

В самия клип обаче, които е гледан в YouTube милиони пъти, прави впечатление, че за да се получи идеалната снимка, се полагат доста усилия.

"Макдоналдс" разполагат със специален дизайнер, който се грижи храната да изглежда възможно най-апетитно. Фотографът аранжира сандвичът доста старателно и се стреми да използва най-добрата светлина.

След като кадърът е заснет, той минава специална обработка – специалист подобрява "визията" на хамбургера със специални програми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
3
 
16
 
! Отговори
тихата_стъпка преди 11 години
Каква изненада- фотошоп. Интерфейса ми е до болка познат, не е като да не сам карали да правя снимките за менюта на ресторанти, в общи линии ще ви се отяде, ако видите снимките в оригинален вид.
64
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Храната в Мак Доналдс никога не ми е харесвала, затова не я ям. Бил съм в Мак Доналдс всичко на всичко 3 пъти. Обаче каката на снимката много ми харесва.
63
0
 
11
 
! Отговори
У. Крачолов преди 11 години
"Вляво или вдясно!? "У лево тоа път.
62
0
 
14
 
! Отговори
Гешев преди 11 години
"Фотографът аранжира сандвичът доста старателно и се стреми да използва най-добрата светлина." - Като оставим настрана ужасяващото непознаване на пълния член, искам да попитам титана на мисълта сътворил този шедьовър дали не очаква фотографът да използва най-лошата светлина???
61
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
eee хора, прияде ми се макдоналзс
60
44
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Супер са си Бигмаците, бих хапнал 3-4 за закуска с големи пържени картофки и кола с много лед, ама ме мързи да отида до там. За това ще хапна като минавам с колата чак съм 10 часа. Пък вие си яжте домашните баници, мекици и гадости на баба, мама и подобни набедени "готвачи".
59
0
 
7
 
! Отговори
versionbug преди 11 години
Това , че изкарваш повече пари можеше да не го изтъкваш.!!!А относно това , че си напълнял си е твой проблем тъй като в храненето както и във всичко останало трябва да има култура, (разбираш ме какво искам да кажа) като имаш пари просто спортувай.Истината е че хората трябва да объщат внимание на тези факти и статии и да внимават в консумацията на тези храни.Да не забравяме , че всяко нещо с което се прекалява води до нежелани ефекти!
58
17
 
5
 
! Отговори
онбашията преди 11 години
омразата към макдоналдс е като омразата към чалгата - интелектуалци се напъват да са "нещо повече" от обикновени електорални единици. дебелеело се, правели рак, ала бала. аз качих 10 кила точно като почнах да изкарвам достатъчно пари за нормална храна, преди това нагъвах само хамбургери и бях 60 кила.
57
2
 
13
 
! Отговори
Соня преди 11 години
И какво ? Голяма новина ! Всички производители го правят този номер,в по-голяма или по-малка степен.Нали за това си имат цели отдели за реклама,но които плащат доста пари. Кой вярва на рекламите в днескашно време ?!
56
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хапвам кифлички всякакви между 18 и 24 години отлежали.
55
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз съм веган, такива *** не ям.
54
2
 
48
 
! Отговори
boy преди 11 години
Много по добре да хапнеш една принцеса с кашкавал , кайма или шунка, домат, с един студен айран вместо лепкавата кола и тия *** на снимката..
53
4
 
42
 
! Отговори
tosh преди 11 години
не водете децата си в макдоналдс или kfc
52
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
някой яде ли ги тия л**** още??
51
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
mesta go
50
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Специалната програма за която всъщност говорите се казва Gimp и е безплатния конкурент на фотошоп-а :)
49
1
 
16
 
! Отговори
избор преди 11 години
Изберете българското; правете любов, а не война и нека се раждат повече българчета:)!
48
4
 
1
 
! Отговори
... до ... преди 11 години
Ъ?!
47
9
 
16
 
! Отговори
ДО 23 преди 11 години
"виждам, че си *** гербер, какво да ти обяснявам". Че ти не знаеш ли че само прости гербери се радват на всичко което им се подхвърли. Макдоналдс, силикони,чалгарщина и 20 километра магистрали построени от вожда. Ръкопляскат и примигват като хлапета на простащината. Но то образованието, като на партийният ръководител.
46
1
 
4
 
! Отговори
Спец преди 11 години
А специалистът специализирал ли се е специално?