Готвене, чистене, мир и любов и мъжът е щастлив

Данните са от евроизследване, обхванало 30 000 души
Обновена: 28 юни 2012 07:27 | 28 юни 2012 07:27, Елка Василева
63
Готвене, чистене, мир и любов и мъжът е щастлив
Мъжете се включват в домакинската работа, за да няма кавги у дома. Снимка: архив, Reuters

Европейско изследване, публикувано от университета в Кембридж, показа, че мъжете всъщност обичат да участват в домакинската работа, съобщи в. "Дейли мейл".

Така намаляват домашните свади и като цяло щастието в дома се увеличава. Съпрузите и партньорите изпитват чувство на вина, когато не поемат своя дял от работата в къщи. Те предпочитат да си живеят тихо, като чистят и готвят, вместо да слушат скандалите на недоволната половинка.

Данните са от европейско изследване за разликите между мъжете и жените, обхванало 30 000 души от 24 държави.

Учените са очаквали домашните конфликти да се увеличават и щастието на мъжете да намалява, когато имат повече задачи в къщи. Резултатите обаче показват точно обратното.

"Вероятно това се дължи на факта, че все повече мъже подкрепят равенството на половете и се чувстват неудобно, ако жената върши повечето задачи в къщи. Освен това жените стават все по-настоятелни и ясно показват, че не им харесва мързелът на партньора" - пишат авторите на изследването, ръководени от проф. Жаклин Скот.

Резултатите противоречат също на досегашните данни, че въпреки все по-големия брой на работещите жени с образование и кариера мъжете продължават да им отреждат по-голямата част от домакинската работа, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
28
 
! Отговори
лай-лай кучка преди 11 години
до 26Всичко е въпрос на възпитание и култура.Допада ми гледната ви точка.
28
1
 
33
 
! Отговори
Hollywood Jack преди 11 години
Скъпи дами, Ще бъдете ли доволни ако мъжът Ви взема заплата 3000лв?
27
1
 
24
 
! Отговори
до Грег преди 11 години
Грег, остави тел за връзка, мейл, скайп, този ти месаж е достатъчен колкото няколко срещи-свалки... готов си за наградата.
26
1
 
49
 
! Отговори
Greg преди 11 години
Сигурно ще шокирам някого, но моето кредо е, че един мъж трябва да може всичко.Аз лично не мога да си позволя жена ми да се грижи за мен като за дете. Мога да се изпера, мога да се изгладя, мога да си сготвя доста добре, да си почистя и прочее. В една връзка много важно е според мен да не се влиза в личното пространство на партньора и да има уважение. Но преди уважението е самоуважението и като всеки нормален човек , не бих си позволил да бъда зависим от жена.
25
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
дае, как не! цял ден бъхтане и вечерта и да готвим, после да чистим, накрая без секс, а направо в леглоти и така отново и отново. нистаа.
24
10
 
21
 
! Отговори
свеки преди 11 години
а какво ще кажете ако тя е по цял ден в къщи а той на работа блъска и като се върне да мие и чисти щото тя едикаквоси егати и еманципацията
23
1
 
48
 
! Отговори
лай-лай кучка преди 11 години
Тъй, като никой не е виновен , че един се е родил мъж, а друг - жена, по-правилно е да има взаимно зачинане и уважение между половете вкъщи.Домакинските ангажименти са общи и не се делят по полов признак,всеки помага в зависимост от свободно време и възможност.Затова според мен"женска " и "мъжка" работа са условни понятия.
22
0
 
25
 
! Отговори
do 19 преди 11 години
Казвам ти своя опит с 3ма мъже, отделно гледам мъжо на сестра ми, който също чисти и не му минава през ум за полови разделения и конфронтации. така правят и с масата и с чиниите и с подреждането, оправяне на леглото, хвърляне на ***, единият продължаваше и с пералнята и простирането.... всичките са си мачовци, но наистина кавалери .., което ако аз не бях по природа разхвърляна нямаше да науча, а да чистя вместо тях.
21
15
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мъжете по-добре да изкарват пари! Домакинската работа е отговорно нещо и не е за тях, защото я вършат през пръсти
20
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А аз съм му намерила решение. Прибирам се от работа, работя до по-късно от мъжа ми, и гледам кухнята ***, на всякъде мръсни чинии, а г-на пие бира и яде чипс пред телевизора. Първия път изчистих, втория път... на третия ми писна, взех си един чипс и отидох да чета книга! И така няколко пъти! Да видите как започна да се усеща и да си чисти. Е, цялата къща няма да изчисти, но поне собствените си чаши и чинии почна да мие и да внимава да на освинва навсякъде.
19
5
 
19
 
! Отговори
До жени преди 11 години
Глупости говориш, нищо против и аз нямам да ми помага, но чак пък всичко да върши това вече е прекалено,както се казва ...Аз къде ли не го търсих, а той бил под чехъл
18
2
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе всичко си зависи от майката. Ако от малки ги е научила да помагат вкъщи един ден ще помаггат на съпругата си, ако ли не... сърдете се на свекето, че е създала търтей!
17
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А това за наш *** не важи! За него си е в реда на нещата жена му да работи по 8-9 часа в офиса и после да му прислужва докаго *** пърди и се оригва по потник пред телевизора!
16
2
 
27
 
! Отговори
жени преди 11 години
Хора, вярно е, сигурно го приемат като спорт или друго , но има много мъже, които готвят, перат, простират, слагат масата и подреждат без да се намесвам аз и без дори да им липсва моето участие.. не знам на какво се дължи, но дори и на тези които не им е приятно, ако не им кажа че ще ти отменя, те си действат до безкрай. за мен това е страхотно
15
0
 
25
 
! Отговори
Ахил преди 11 години
Хекторе, що не вземе един кон да ти го ..., със засилка. Не знам дали имаш жена: ако нямаш - разбираемо е, ако имаш, няма да е за дълго.
14
4
 
33
 
! Отговори
до Хектор преди 11 години
Я по добре измисли за довечера каква ще е вечерята,че като се прибере жена ти ще гледаш виновно.....а и медувременно пусни прахосмукачката
13
0
 
26
 
! Отговори
замислен преди 11 години
Еххххх тия британски учени....
12
3
 
32
 
! Отговори
мим преди 11 години
Хекторе,сигурно жена ти те строява в две редици,а тук избиваш комплекси и се правиш на мъж по форумите.Айде тихо че идва жена ти с метлата.
11
1
 
31
 
! Отговори
мъж преди 11 години
"Готвене, чистене, мир и любов и мъжът е щастлив"Това доказва, че повечето от нас са *** .... коментарите също.
10
12
 
16
 
! Отговори
Хектор преди 11 години
Или за Косово и то е на запад........чакам......