Жените са с по-висок коефициент на интелигентност

Нежният пол вече осъзнава превъзходството си над мъжете
16 юли 2012 18:19, Елка Василева
205
Жените са с по-висок коефициент на интелигентност
Резултатите от тестовете за интелигентност както на мъжете, така и на жените, се увеличават, но при жените това става по-бързо. Снимка: архив, Reuters

Жените отдавна знаят, че превъзхождат мъжете, а сега това беше доказано научно, съобщи в. "Дейли експрес".

Резултатите от тестовете за интелигентност на жените са по-високи от тези на мъжете за първи път от 100 години. Това се дължи главно на факта, че дамите вършат по-добре по няколко неща едновременно.

Изследването е направено от проф. Джеймс Флин, всепризнат авторитет по тестове за интелигентност.

"От един век резултатите от тестовете за интелигентност както на мъжете, така и на жените, се увеличават, но при жените се увеличават по-бързо - обясни проф. Джеймс Флин. - Това е последица от съвременния начин на живот. Сложният съвременен свят кара мозъка ни да се адаптира и повишава коефициента ни на интелигентност. Пълният ефект на съвремието ни върху жените едва сега започва да се проявява".

Съществува теория, че съвременните жени, които едновременно преследват кариера и отглеждат деца, стават по-интелигентни заради натовареното си ежедневие. Освен това, след като векове са смятани за придатък към мъжете, жените вече са уверени в себе си и осъзнават, че са по-умни от тях.

Проф. Флин основава изводите си на анализ на данни от тестове за интелигентност, направени в Западна Европа, Канада, Нова Зеландия, Аржентина и Естония, пише БТА. Резултатите показват, че в Австралия разликата между мъжете и жените е незначителна, а в Нова Зеландия, Естония и Аржентина жените са с малко по-добри
резултати от мъжете.

"Тъй като светът става по-сложен и животът изисква повече абстрактно мислене, хората се адаптират. Напредъкът е по-голям за жените, отколкото за мъжете, защото в миналото те са били по-необлагодетелствани" - обобщава проф. Флин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
8
 
11
 
! Отговори
до 26 преди 11 години
Моите най- искрени съболезнования! С това мислене свясна жена около теб няма и да се завърти! Даже и наистина да е глупава ,надали ще понесе подобно обидно пренебрежение. А и ти ако си наистина умен ,никога няма да казваш и да си мислиш даже подобно нещо ,като написаното от теб по- долу.
18
12
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кучките си лаят ,кервана си върви...Та така и със смешната "интелигентност" на жените! Какво значи "факта, че дамите вършат по-добре по няколко неща едновременно"? И някой замислял ли се е въобще тези "неща", дето ги вършат едновременно, с какво значение са за човешката еволюция и цивилизация ? Ами никакво ,разбира се! Прости и ежедневни занимания от които на човек му се доспива. Мъжете могат и да се занимават само с една дейност ,но поне го правят както трябва ,трудът им остава ,има стойност!
17
17
 
11
 
! Отговори
Жена преди 11 години
Е то това се знае ! Мъжете мислят главно с главата дето Не им е на раменете. Не може да се очаквам много интелигентност . Виж друг е въпроса че ум , интелект , мъдрост, знания са не само различни думи и и имат различно значение. До скоро човека с най- голям интелект в САЩ работеше като обикновен чистач и не искаше да промени живота си ,защото така му харесвало. Може да си много умен ,но мързелив и да не учиш ,тогава какво става ? А за мъдрост трябва освен другото да имаш и огромен жизнен опит.
16
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Жените имат по-изострена интуиция още от древността и маймуните, а и повечето тестове за интелигентност наблягат на интуицията и се съчиняват от жени.
15
10
 
14
 
! Отговори
rumniki преди 11 години
Ако нямаше жени, още щяхме да клечим в пещерата и да ядем сурово месо, и затова мъжете сме изобретили цивилизацията, за да впечатлим приятелките си.
14
8
 
14
 
! Отговори
Криско преди 11 години
Аз я гледам, че ще се пръсне - мисля си ботоксче нещо силикон,... а тя от мозък и разум! Викам й - шшш внимавай, недей толкова да учиш - тя вика: Нема, отвътре ми идва, стига съм са чирвосвала, професор искам да ставам... Всеки ден виждам такива жени хахаха
13
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
всъщност умен и интелигентен са две различни неща. може да не си умен но да си интелигентен, за това обаче е важно да не парадираш с простотата си.
12
6
 
22
 
! Отговори
Хектор преди 11 години
А представяте ли си това да е наистина вярно :)))
11
11
 
19
 
! Отговори
Гошо Хубавеца преди 11 години
Много обичам жени с високи коецициенти. Други показатели не гледам - акъл се научава, но крака не растат!
10
11
 
28
 
! Отговори
обективен преди 11 години
Ако под "по- интелигентни", имат предвид по- пресметливи, по- хитри, по- себелюбиви и откровено по- нахални, то в този случай женските печелят. Само че интелигентността не се ограничава единствено с проблемите на ежедневния живот, където горните качества са задължителен елемент за успеха, интелигентния човек е учен- химик, физик, нанотехнолог, историк, инженер и още стотици подобни и тъкмо това трябва да определя " теста за интелигентност".
9
8
 
14
 
! Отговори
Мързел преди 11 години
Поредните нагласени резултати! Писна ми от разни купени статистически изследвания!!!
8
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Съвременните жени се хранят с повече ГМО зеленчуци и клонирани животни отколкото в предишните поколения.
7
8
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Жените стават все по-интелгентни, защото са заченати от все по-интелигентни бащи и наследяват гените на по-умните си бащи.
6
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пълни глупости... и при двата пола има умни и *** парчета.
5
6
 
29
 
! Отговори
ФАКТ преди 11 години
По- голяма простотия не може да се напише.Има интелигентни жени, има и интелигентни мъже. Съотношението между тях зависи от възрастта, държавата, поколението, финансовите кризи, раждаемостта, и от поне още 20 причини.Явно писалият (писалата) статията е с отрицателен коефициент на интелигентност.
4
8
 
22
 
! Отговори
xa преди 11 години
Сиг. изследванията са ги правили жени.
3
25
 
16
 
! Отговори
Една българка преди 11 години
Винаги съм го усещала,особено в обкръжението на мъже...
2
6
 
29
 
! Отговори
иво преди 11 години
Пф. Да заповядат в офиса да пробват колежките..
1
5
 
32
 
! Отговори
Един преди 11 години
Пак ли се опитвате да манипулирате мнението и вярването на хората, по поръчка?

Спонсорирани публикации