Армията на САЩ с първи генерал лесбийка

Тами Смит повишена в чин от съпругата си
14 авг 2012 21:47,
155
Армията на САЩ с първи генерал лесбийка
В американската армия дават все повече права на жените. Снимка: Reuters

Американската армия вече си има първия генерал лесбийка, след като досегашният полковник Тами Смит беше повишена в чин.

Тя получи новата звезда върху униформата от спътницата си в живота - полковник Трейси Хепнър, информира Си Ен Ен. Двете се ожениха миналата година във Вашингтон след 9-годишна връзка.

Тържествената, но скромна церемония се е състояла в Мемориала на жените в Националното военното гробище Арлингтън, намиращо се близо до Пентагона, на южния бряг на река Потомак.

Повишението на Тами Смит в бригаден генерал става по-малко от година след премахване в американската армия на политиката "Не питай, не казвай", която не позволяваше на военните в САЩ да разкриват влечението си към хора от техния пол.

След падането на забраната министърът на отбраната на страната Лион Панета публикува в You Tube видеоклип, в който официално благодареше на хомосексуалнитe военни за тяхната служба в името на родината.

През юни в Пентагона се състоя първият гей парад.

През юли министерството на отбраната разреши на всички хомосексуалисти от американската армия да дефилират в униформа на гейпарада в Сан Диего, в щата Калифорния.

„Не считам, че общественото внимание трябва да се фокусира твърде много върху мен. Важното е, че служа на американската армия и правя всичко, за да изпълня дълга си към родината“, заявила в тесен кръг Смит.

Тя има 26-годишен стаж с униформата на САЩ, а извън граница е служила в Афганистан, Панама и Коста Рика.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гей паради лесбийки,може би трансексуални-чак ми стана жал за тая армия.Апропо-колко отделни тоалетни ще трябват,все пак битовите проблеми не са за пренебрегване!
5
7
 
39
 
! Отговори
манчо преди 11 години
ахахаха да им е честито на братята хамериканци тази година генерал-лесбийка,догодина генерал-травестит .така се гради армия
4
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тя получи новата звезда върху униформата от спътницата си в живота - полковник Трейси Хепнър, информира Си Ен Ен. Двете се ожениха миналата година във Вашингтон след 9-годишна връзка.Тия обратните така ли си раздават званията- ти на мене, аз на тебе. ***!
3
10
 
30
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 11 години
С риск да ме изтрият ,но ще попитам ! Абе собственика на този сайт да не би случайно да е обратен ?!
2
9
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сега им е ред да имат ***-реа_ли_зиран президент. Ще им е таман и на доктрината, и на начина на живот, и на разбиранията.
1
13
 
32
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 11 години
Айде пак почнаха да пишат за обратните , да свикнат хората с присъствието им !!! Абе ще ни накарат да ги "уважаваме" !