Тя е моето сърце, аз съм нейните крака!

Американец плува, кара и тича с парализираната си дъщеря
15 авг 2012 17:30,
37
Тя е моето сърце, аз съм нейните крака!
Рик ван Бийк бута дъщеричката си Меди по време на бягането от триатлона. Снимка: Facebook

Триатлонът има непоклатима репутация на спорт за "железни"  хора. Един всеотдаен мъж обаче доказва, че стоманените му мускули, тренирани за свръчовешките усилия в дисциплините плуване, колоездене, бягане, са и за страдащата от церебрална парализа негова дъщеря.
 
Пред погледите на хиляди зяпачи Рик ван Биик успя да накара 13-годишната си щерка Медисън да усети тръпката от победата.

Той беше героят в спринтовия триатлон (500 плуване, 15 км колоездене и 5 км бягане), провел се в американското градче Санфорд в щата Мичигън в неделя.

Заради всеотдайността си роденият в Байрън Сентър (също в  Мичиган) янки беше наречен „Бащата на века“, пише британският таблоид „Дейли Мейл“.

Разчувстваните и разплакани зрители бурно аплодираха родителя, който извлачи с каяк дъщеричката си във водата,  издърпа я на шосето, въртейки педалите, а накрая я понесе на ръце към финала по време на лекоатлетическата част.

„Исках да преодолея изпитанията с дъщеря ми, която не може да ходи и да говори. Тя просто обожава спорта и исках да я направя участник", обясни той.

"Въпреки че е на 13 години, Меди е като 3-месечно дете. Малкото удоволствия в живота й са да бъде във водата и да усеща вятъра в косите си“, заяви 39-годишният Ван Бийк пред „Мидланд Дейли Нюс“.

Той е участвал в над 70 надпревари за издръжливост, включително полумаратони, бягания по пресечени местности. 

Меди е диагностицирана с церебрална парализа два месеца след раждането си. Рик решава да я направи съучастник в спортните му подвизи, след като забелязва усмивката на лицето й по време на рейдовете му във водата и по шосетата.

„Всеки се моли да му се роди здраво дете. От осем години се надявах да настъпи подобрение, продължавам да се моля. Ако не е писано обаче, ще трябва с майка й да продължим да я караме да се усмихва. Тя е моето сърце, аз съм нейните крака“, завършва Ван Бийк.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
76
 
! Отговори
мим преди 11 години
Прекланям се пред този БАЩА!!! А башата на моите деца ги изостави...
9
3
 
61
 
! Отговори
chicago преди 11 години
Ведна част от Американския химн се пее"И обсипаното със звезди знаме триумфално ще се вее над земята на свободните и дома на храбрите".Сякаш за него е писан.Поклон.
8
0
 
40
 
! Отговори
BYANOV преди 11 години
POKLON.NYAMAM DUMI.
7
0
 
32
 
! Отговори
Spirit Indestructibe преди 11 години
Боже, колко сила има по тоя свят.Да, историята силно ми напомня на съдбата на Дик и Ричард Хойт.Можете да прочетете тук (не е спам :p):ivo.ucoz/index/0-11
6
0
 
71
 
! Отговори
Жена преди 11 години
Прекланям се пред такива Родители. Преди години по стечение на обстоятелствата посетих "Карин дом" във Варна. Видях покъртителни гледки. За мен родителите, останали до болните си деца, са герои. Оттогава почти не минава ден да не се замисля колко съм щастлива, че имам две здрави момчета.
5
1
 
55
 
! Отговори
Камелия преди 11 години
Страхотна новина, предизвика в мен много приятни чувства! Иска ми се по често да срещам такива добри и мотивиращи новини, вместо всекидневните гадости, които ни заливат и ни карат да се отчайваме :)
4
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Прекрасна и трогателна история. Само че не е първият подобен случай. teamhoyt/ Тук можете да прочетете за такъв подвиг на баща и син.
3
0
 
108
 
! Отговори
баща преди 11 години
И аз имам дъщеря и за нея бих дал абсолютно всичко и бих направил абсолютно всичко!Голям човек, голям баща!!! ПОКЛОН
2
1
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Без коментар!
1
0
 
123
 
! Отговори
Боряна преди 11 години
Наистина е Бащата на Века... поклон! Тъжна и трогателна история... Дано молитвите му се сбъднат!

Спонсорирани публикации