След 1000 години човекът ще е с по-малък мозък

Ръцете му обаче ще са по-дълги, а очите по-големи очи
7 окт 2012 14:34, Елка Василева
67
След 1000 години човекът ще е с по-малък мозък
След 1000 г. човекът ще е с по-дълги ръце. Снимка: архив, Reuters

След 1000 години еволюцията съществено ще промени човешкото тяло и по външност хората съществено ще се отличават от нас, съобщи ИТАР-ТАСС, позовавайки се на прогнози на експерти по анатомия, публикувани във в. "Сън".

Средният ръст на човека от бъдещето ще е от 1,83 м до 2,13 м. Тенденцията към увеличаването му се обяснява с непрекъснато "подобряване на храненето и развитие на медицината". "Още сега средностатистическият американец е с 2,54 см по-висок, отколкото през 60-те години на миналия век" - каза британският остеопат Гари Трейнър.

Ще се промени и стомашно-чревният тракт. Червата ще станат по-къси и така ще поемат по-малко мазнини и захари. Това ще е естествена защита от напълняване, твърди зъболекарят Филип Стемър. Според него може да намалее и броят на зъбите, защото меката храна не е необходимо да се дъвче много. Така и устата ще стане по-малка. Ако продължи тенденцията за намаляване на мъжката плодовитост, тестисите също ще се свият.

След хиляда години хората по-лесно ще достигат до един или друг предмет, защото ръцете и пръстите "кардинално ще се удължат". При това ще се увеличи борят на нервните окончания в тях заради по-честото използване на устройства като айфони, които изискват по-сложна координация на ръцете и очите.

Очите ще се уголемят, за да компенсират смаляването на устата. В общуването си хората ще разчитат на изражението на лицето и на движението на очите.

В същото време обемът на човешкия главен мозък ще намалее, прогнозират експертите. Това ще бъде обусловено от факта, че по-голямата част от работата по запомняне и обмисляне ще се върши от компютри.

 "Научната фантастика представя хората на бъдещето с по-голям мозък, но подобен мозък не е обезателно по-добър" - каза Крис Стрингър от Лондонския природонаучен музей. Всички ще имат еднаква форма на носа, защото климатът вече ще определя по-малко широките или тесни ноздри заради централното отопление и климатиците. Отоплението и топлите дрехи ще намалят окосмяването, но хората ще имат повече бръчки заради честото взиране в електронни устройства. Възможно е и кожата на шията да увисне, защото повечето слънчеви лъчи ще я отпускат. Най-вероятно цветът на кожата ще стане по-тъмен заради по-голямото смесване на расите, пише БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
2
 
10
 
! Отговори
the fu преди 11 години
Хората са го казали: Ум на високо не вирее
34
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Щом днес сме матерял,то след 1000 години,когато демонтират паметника на Борисов от пред народното събрание за ремонт,пак ще сме матерял.Ние българите ще оцелеем поне още 1300 години щом сме избрали ГЕРБ!ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ!
33
0
 
1
 
! Отговори
ivan.aleksandrov преди 11 години
e to i sa gi ima takiva rusi :D :D
32
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
То и сега на някой мозъка им липсва, та след 1000 години може пък да им дойде
31
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ние тук в България пак сме изпреварили "еволюцията". Накъдето и да погледнш все малки мозъчета - ню ню
30
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А патката му каква ще бъде? Нищо не пише за патката.
29
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Накрая ще се окаже, че не еволюираме, а деградираме.Т.е. има деволюция.
28
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
След 20 г. Турция ще се казва Кюрдистан.В България *** ще са мнозинство.Бл. 20 в Ямбол ще го има във всеки град и във всеки квартал и уличка.Западът ще е фалирал.Африка ще умира от глад.Азия ще е пренаселена.А след 50 г. най-вероятно човечеството ще изчезне - логично.Така и баба знае да говори за след 1000 г.
27
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
След 1000 години няма да има Европейски съюз и България ще е област от Турция.
26
0
 
3
 
! Отговори
varg преди 11 години
Също като извънземни
25
0
 
4
 
! Отговори
CostaBlanca преди 11 години
...Значи досущ ще заприличаме на спохождащите ни извънземни... Хиляда години нямат стигане...
24
1
 
7
 
! Отговори
факт преди 11 години
първи последвали трансформацията ще са турците !
23
2
 
11
 
! Отговори
NYHC преди 11 години
А Веско Маринов ще има потни жлези и на езика....
22
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какво ли ще стане с потомците на тези които по настояще са си безмозъчни. Вероятно главите им ще еволюират до степен на мобилни хралупи за катерички или кошери за пчелички.
21
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това не се отнася за нас.Ние от толкова бои със мотиката след 1000г. може единствено по гламави да станем, което е по добре от това да ти увисне патката и да ти станат прави чарвата като на кокошка и да имаш очи като на крава .
20
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Демек, всички ще станат македонци.
19
2
 
19
 
! Отговори
СМАЙЛИ преди 11 години
Като ви чета коментарите май ще излязат прави хората! От сега виждам тенденцията за смаляване на мозъка! За останалите ви шитове само ще кажа че промените в един организъм най вече морфологичните с пряко свързани със средата и местообитанието! От доста време човекът не обитава естествени среди ,а тези които той сам създава !Моля ви престанете с това как се развиваме към по добро и как ставаме по умни.Колкото до напредъка в технологиите той е благодарение на цифровизацията а не зашото сме гении!
18
1
 
21
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 11 години
И сега,някои са с по...малко мозък;след 1000 години ще...питат,какво е туй...мозък.
17
1
 
14
 
! Отговори
онзи преди 11 години
Може и 3 метра да станат, но пак ще се бутат в Зала 1 на НДК за автограф от Лили Иванова и след това ще ходят да се натряскат като *** в Найт-Флайт...
16
0
 
10
 
! Отговори
илсън преди 11 години
едно е сигурно - журналистите от днес.бг идват 1000 от бъдещето :)