Преименуват столицата на Нова Зеландия – заради "Хобит"

Градът ще похарчи 900 000 долара за премиерата на филма
8 окт 2012 19:50, Елка Василева
24
Преименуват столицата на Нова Зеландия – заради "Хобит"
Град Уелигтън. Снимка: архив, Reuters

Столицата на Нова Зеландия Уелингтън ще бъде преименувана по повод на премиерата на първата част от трилогията „Хобит“, съобщи АП. От края на ноември в продължение на три седмици градът ще се казва "The Middle of Middle-Earth" ("Средата на Средната земя"). Средна земя се нарича мястото на действието във филмите.

Кметът на Уелингтън Силия Уейд-Браун каза, че през това време пощенските служби и местните медии ще използват само новото име на града.

Кметът добави, че властите в Уелингтън ще похарчат за премиерата на филма 900 000 долара. В града ще се проведе и фестивал, посветен на света на Толкин.

Премиерата на първата част на „Хобит“ - „Хобит: Неочаквано пътешествие“, ще се състои в Уелингтън на 28 ноември. Премиерата на втория филм, който ще се казва „Хобит: Разрухата на Смог“, е планирана за декември 2013 г., а последната част от трилогията „Хобит: Дотам и обратно” ще излезе през юли 2014 г.

Снимките на филма „Хобит“ се състояха в Нова Зеландия от март 2011 г. до юли 2012 г. Първоначално режисьорът Питър Джаксън планираше да заснеме филма в две части, но след края на снимките на първата част той реши да направи трилогия, отбелязва Lenta.ru.

В ролята на Билбо Бегинс ще можем да видим Мартийн Фрийман. Във филма участват и Йън Маклелън, Кейт Бланшет, Орландо Блум, Хюго Уийвинг, Илайджа Ууд, Кристофър Лий и други. Мнозина от тези актьори се снимаха и в предишната трилогия на Джаксън „Властелинът на пръстените“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
2
 
! Отговори
Hobbit преди 11 години
Do 20 de :))
20
0
 
2
 
! Отговори
Hobbit преди 11 години
до предния коментарA ти си *** , *** СМОТАН ...
19
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Petyr MoaninaПич ти пи ли си хапчетата днес???
18
5
 
4
 
! Отговори
Petyr Moanina преди 11 години
Филми със сюжети, като този могат да спорят за ней-безидейните с изхарчени милиони на вятъра заради лудостта на режисьора ... Ама не е луд този дето яде баницата ... Същото и с чалгата у нашенско.
17
1
 
8
 
! Отговори
123 преди 11 години
Ако се е справил като с първата трилогия ще е чудесно
16
4
 
2
 
! Отговори
pipinana преди 11 години
Da ne e pak opit da se navrazva kam biv6ia? Ne priemam laji
15
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защото е по-евтинко?
14
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо?
13
2
 
5
 
! Отговори
Desolation of Smaug преди 11 години
"МартиЙн"!? "Йън МакЛелън"???"РАЗРУХАТА на Смог"!??? Преводачките от улицата ли почнахте да ги събирате? Поне да бяха попрочели книгата - Любомир Николов се е справил отлично.
12
1
 
6
 
! Отговори
Kiwi преди 11 години
Pozdravi ot Nova Zealandia!
11
2
 
3
 
! Отговори
  преди 11 години
И пръст да ви покажат пак ще се скарате.
10
3
 
4
 
! Отговори
Аз преди 11 години
***, прости, простотааааааааааааа
9
0
 
42
 
! Отговори
redordead преди 11 години
да сравняваш книги като Хобит и Хари Потър и да ги сложиш в една равнина, може да го направи само пълен литературен профан. Това е все едно да сравняваш Металика и БТР...Толкин сам по себе си е вселена...но няма какво да обяснявам на някъв *** кое какво е...
8
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Едно отзабележителнитеследствия отизлагането на тематаза реалността наматерията на световното внимание инейното разгласяванеиз целия святпосредствоммножестворазнообразни средства, се епревърнало и в темана редица холивудскифилми. ЗОВ ЗА ЗАВРЪЩАНЕ Във филма Зов зазавръщане (вглавната роля АрнолдШварценегер) героятузнава, че животът,който той смята за реален, е просто еднапрограма, която епрограмирана вмозъка му. Но той неможе да направиразлика между реалния ивъображаемия свят. 13ят ЕТАЖ Сюжетът на филма Тринадесетият етаж е следният: Двамата главни герои на филма, използвайки компютърна технология, създават един виртуален свят. В този виртуален свят оживява 1937 година, въпреки че в реалния свят, в който те живеят, е 2000 година. Човекът, който есвързан с тазикомпютърна програма,лежи на легло, къдетоинформацията идетайлите за неговата самоличност въввиртуалния свят от1937 г. биватзареждани в мозъкаму. Така например вмозъка на героя на име Дъглас Хол , койтое богат и преуспяващръководител накомпютърнакомпания, са заредениданните за банковия чиновник ДжонФъргюсън, койтоживее през 1937 г. Изведнъж този човекпопада в 1937 година.Всички коли, сгради,дрехи принадлежат натази година. Това,което го изненадва, е, че и двата святаизглеждат съвършенореални. Той може дапочувства мокротатана водата, да усетистрах или вълнение и в двата свята. По-късно този човек разбира, че животът,който е приемал зареален, всъщност есамо една компютърнапрограма, и всичкиколи, сгради и дори приятелите му, коитодо този момент есмятал за реални, сапросто една илюзия. Вдействителност тойживее в година много след 2000 инаблюдава целия сиживот през единсимулатор. Това, коетофилмът се опитва даилюстрира, е, че е трудно да се направиразлика между свят,който е реален, итакъв, който евъображаем.
7
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
mestq go
6
0
 
33
 
! Отговори
loves2drive преди 11 години
Сладури - евала за идеята да преименуват Уелингтън! Откога го чакаме "Хобитът"!
5
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Властелинът на пръстените бяха 3 уникални филма! С нетърпение очаквам ''Хобитът''!
4
2
 
12
 
! Отговори
1234567 преди 11 години
До Мн кухари мн нещоСмешко жалък научи се да пишеш преди да плюеш!
3
11
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нова Зенландия може всеки ден да си сменя името на столицата,нямат глад,нямат мизерия,нямат унижен НАРОД!Веселете се НОВОЗЕНЛАНДЦИ!Браво на вас!А ние тук,ще си оплакваме живота с кървави сълзи!
2
11
 
17
 
! Отговори
алооооо преди 11 години
ами кога София ще се прекръсти,на БОСТАН???има чужденци,спечелили десетки милиарди от чедата бостански,те заслужават нещо повече-БОСТАН-това звучи гейберско!