Руснак поръча шоколад, опакован в злато и голям диамант

Деликатесът струва колкото красива къща край специално баварско езеро
20 дек 2012 20:01, Елка Василева
72
Руснак поръча шоколад, опакован в злато и голям диамант
Снимка: архив, Reuters

Това най-вероятно е най-скъпият шоколад с пълнеж в света – с натурален шоколад, направен от най-качествените какаови зърна и кремов пълнеж с екзотични съставки от три различни страни, съобщава ДПА.

Опаковайте лакомството в 18-каратово злато и го запечатайте със 7-каратов диамант, оценяван на 300 000 евро, и получавате уникален коледен подарък.

Бижутер от град Холцкирхен, южно от Мюнхен, е получил поръчка да подготви подаръка за приятелката на руски богаташ.

Обикновено 100 грама шоколад с пълнеж струват около 6 евро, но този изключителен деликатес, който заминава за Русия (добре застрахован) преди Коледа, струва колкото красива къща край някое от най-специалните баварски езера.

"Тази поръчка ме изненада. Такива неща не се случват всеки ден", посочва производителят на лакомства Андреас Айбел за руската поръчка.

Шоколатиерът дни наред е обмислял рецептата. Клиентът имал само едно условие: шоколадът да бъде 65 процента какао, направено единствено от какаови зърна, отгледани на островната държава Вануату в Тихия океан, казва Айбел. Защото получателката на специалния подарък обичала най-много този вид шоколад.

Кремът за пълнежа е с масленост 33,5 процента, с ананаси от Коста Рика, шафран от Испания и слой бял шоколад с какао от Доминиканската република. Към това се прибавя шампанско "Дом Периньон", реколта 1986 година.

"Произведохме общо пет броя от серията, за да се застраховаме срещу повреди при транспорта", допълва Айбел, уверявайки, че поне един от шоколадите ще пристигне в идеално състояние.

Шоколадът ще бъде поставен върху творение от 18-каратово злато, посочва бижутерът Егмонт Ернст. Основата на бижутерската творба може да бъде свалена и използвана за съхраняване на шоколада. Диамантът в златен обков е окачен над лакомството.

"След това диамантът може да се носи като пръстен", допълва бижутерът. Може би годежен пръстен или подарък по случай годишнина.

Този шоколад е уникален, отбелязва шоколатиерът Айбел. Ако рецептата се използваше за шоколади за продажба, то само шампанското би струвало 30 евро за 100 грама. Другите използвани съставки биха вдигнали цената до няколкостотин евро за 100 грама.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До saki до 41Не съм съгласен, Япония ги победи, освен това повечето битки руснаците са ги спечелили заради климата, който е на тяхна територия, а щях да забравя - и една Финландия ги победи...а майче и Авганистан...
34
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Толкова руски мултимилиардери, а нито един руски отбор не можа да стигне класата на английските! Да живее Сталин!
33
11
 
17
 
! Отговори
saki до 41 преди 11 години
Подценяваш ги. Дори монголите не са успели да ги направят на чанти, а ти очакваш да клекнат на изнежените шваби. Русия е водила повече войни от всяка друга държава и винаги е доминирала.
32
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е за това Алкайда ще действа, мамка ви руско-американски еврейски изчадия!
31
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не може една скапана държава от мултимилиардерчета, наследници на комунизма, която не произвежда нищо, а само *** от запада заради природните си богатства, да се прави на толкова велика! Ако не бяха американците на времето, сега нямаше да има русняци, защото ХИТЛЕР ЩЕШЕ ДА ГИ Е НАПРАВИЛ НА КОЖЕНИ ЧАНТИ!
30
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А толкова руснаци живеещи в България се оплакват от мизерията и не смеят да се приберат в Русия, че ще умрат от глад!
29
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Човекът е решил да изхарчи малко пари като за последно!Не виждам къде е проблема!
28
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
i na tupite suvetski zadnzi s mnogo gas i neft shte im doide vremeto.
27
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Такава грандоманщина като руската няма никъде, просто тия се уляха с техните природни богатства, но в много скоро време ще изгърмят като спукан презерватив - който не вярва да си припомни октомврийската революция!
26
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво на русняците, до преди 30 години не знаеха какво е дъвка, сега си поръчват шоколад с диаманти! Евала братушки, то за това се намери един като Ленин на времето и ви *** майката за 70 години!
25
3
 
16
 
! Отговори
от преди 11 години
аз пък съм поръчал две рускини за утре вечер, пък да видим кой ще се забавлява повече...
24
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво на пича, само така! Имал пари, купил си. Кво гледате в чуждата чиния?
23
9
 
11
 
! Отговори
Дранг нах Остен преди 11 години
Това е доказателство за идиотизма на руснаците и руското общество като цяло. Тази държава трябва да се разформирова, не да харчат ресурсите на планетата за глупости.
22
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Светът се напълни с безмозъчни същества! Този руски богаташ - грандоман е поредното доказателство, че мъжът няма достатъчно кръв, за да използва и двете си глави едновременно!
21
2
 
12
 
! Отговори
ISTINATA преди 11 години
Kakto kazvat starite hora: pari deto ne si se potil i byhtil za tqh, lesno se pileqt ;) Ta taka i s nashiq geroi v toq razkaz. Koi znae kolko rabotnici mu ba4kat za po kirliv nadnik na den i jiveqt v muhlqsali panelki s ikonomii i *** hrana, no pyk za tova tehniq BOGAT i UGOEN shef pryska s leka ryka parite iztyrgani ot gyrbovete im. Dori i da doide kraqt na sveta nqma da mi e jal za 4ove4estvoto.....zashtoto sme se prevyrnali v ***, a ne v hora!!!
20
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
преставям си как някоя братушка ще запали ладата и ще иде на гости при приятелката си, за да и поднесе този шоколадор подарък... гледката ще е покъртителна.
19
1
 
4
 
! Отговори
до 28 преди 11 години
ha ha haнаправо ми четеш мислите тая вечер.
18
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Някои хора се чудят дали ще могат да си купят храна или ще стоят гладни в утрешния ден, а други като този баровец се кичат с луксозни джунджурии. Колко сбъркан е този свят! Някакси част от мен се надява, че наистина всичко ще приключи утре...
17
2
 
2
 
! Отговори
до 25 преди 11 години
то да бяха само българите - добре, ама руснаците май са по-гладни и от нас. те как приемат тези шоколадови удоволствия? те, с техния революционен опит?:)
16
0
 
0
 
! Отговори
до 23 преди 11 години
благодаря за съвета, но лицето ми е все още красиво. ще почакам да заприличам на камила и тогава ще опитам на малоазиатските пазари.