Кралица Елизабет Втора си търси мияч на чинии

Той ще получава 14 200 британски лири на година
Обновена: 8 яну 2013 11:28 | 8 яну 2013 11:28,
95
Кралица Елизабет Втора си търси мияч на чинии
Снимка: архив, Reuters

Кралица Елизабет Втора търси да наеме някого, който да мие чиниите й, съобщава вестник „Дейли мирър“.

Избраният кандидат ще работи не къде да е, а в Бъкингамския дворец, но също така от време на време трябва да придружава кралските особи и в другите им резиденции - в Уиндзор, Сaндрингам, Балморал и Холирудхаус.

Миячът на чинии – или асистентът за кетъринг, както е описана официалната длъжност – ще получава около 14 200 британски лири годишно за 40-часова работна седмица, работейки главно сред персонала в ресторанта на кралското семейство, което включва и миене на чинии.

В описанието на длъжността, публикувана в уебсайта на кралското семейство пише: "Трябва да сте готови да работите извън Лондон до три месеца в годината“.

Кандидатите трябва да бъдат точни, надеждни и да умеят да работят в екип. Опитът на подобна позиция е желателен.

Кандидатите могат да подават документи до 15 януари, но щастливецът ще е само един.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В България преди 9 Септ 1944г. да отидеш в София да переш царски *** и чорапи е било ехеееее... престиж...Що сегашни "кореняци" го раздават на аристократи и царски тузове, само защото бабите им били перачки и миячки в двореца.
27
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мисля, че мога да се справя :)
26
0
 
10
 
! Отговори
Случайно минаващ преди 11 години
Всъщност, името паунд на лирата идва от времето, когато цената на един паунд сребро се е равнявало точно на една лира :))) Та хората започнали да го използват като нарицателно и така до ден днешен, макар че отдавна един паунд сребро не е една лира. И даже смея да твърдя, че думата паунд е изместила думата лира в разговорния английски (изключвам официалният и бизнес-английския). Та за това няма турски паунд, ама за сметка на това има либийски паунд, отново поради същите причини ;)))
25
3
 
3
 
! Отговори
Коки преди 11 години
Пинтия, само толкова ли "и се е откъснало от сърцето"
24
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
а подмивач не си ли търси
23
1
 
6
 
! Отговори
Dan преди 11 години
*** много буквално го приемате бе хора, мияча на чинии предполагам, че ги зачиства от отпадъците и ги слага в съдомиялната, `щото ако тръгнете така първосигнално да реагирате чистачката сигурно си я представяте със стар потник в ръка да бърше пода на колене, ама както и да е, гледам, че няма много желаещи, от форума :):):) Аре чао, че асистента ми за кетъринга ми звъни , да я видя какво прави жена ми това де :):):)
22
5
 
2
 
! Отговори
имигрант преди 11 години
За пореден път все едно пирони ми набиват в мозъка като чета как в Англия не знам какво си струвало не знам колко си "паунда" вместо лири.Същата работа е и със Силициевата долина. Горката долина, цели 5 години съм учил за нея да разбера сега, че била "Силиконова долина".То бива неграмотност ама това на нищо не прилича...С други думи, ако британските лири ще са "паунди", защо турските лири не са "турски паунди"? Примерно, "Отидох на Капалъ чаршъ и си купих нещо за еди колко си турски паунда"?
21
1
 
5
 
! Отговори
имигрант преди 11 години
До: номер 23Ами, оказва се че може и да нямат. Без майтап!Когато бях в Англия, на квартира на курс по английски език, бях с една моя братовчедка.Попитахме нейната хазяйка нямат ли си сушилна машина за пране, понеже масово гледам опънати въжета в дворовете и по тях наредени потници, ***, ризи и т.н. - като по нашите села.И оная мити не знам мома ли беше англичанка или какво, на другия ден - хоп, купила си сушилна машина! Какво ли си вика: "Изложих се пред тия българи!"
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ot mia4 na 4inii do milioner. 4udesa stavat.
19
1
 
1
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
ami da vzeme nqkoi balgarin s vis6e obrazovanie da i mie 4iniite,nqma da stoi 4oveka bezraboten tuka,pone 6te e kvalificiran xa,xa
18
4
 
2
 
! Отговори
1 преди 11 години
Това, което нашето журналистче не пише, е че това е заплащането след данъци.Включените екстри в договора като транспорт, квартира, храна са определящи.Както и времето за лична почивка /обикновено 1/2 ден НА седмица/, НЕ събота и неделя, драги ми.Та такива ми ти работи......;)
17
2
 
6
 
! Отговори
VVVV преди 11 години
ТАМ НЯМАТ ЛИ МИЯЛНИ МАШИНИ
16
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Марш от тука змио долна !
15
1
 
5
 
! Отговори
имигрант преди 11 години
Ами какво да я посъветвам ... да се обърне към Дейвид Камерън?
14
1
 
2
 
! Отговори
Nikolay преди 11 години
До Анонимен ще излъжа за точния процент, но около 20 % е данъка за осигуровки и 10% за кралицата :D, така че чисто си е около 850
13
4
 
6
 
! Отговори
до 15 преди 11 години
Би ли и сменял памперса и да и миеш чинийте за 150-200 лева месечно.Щот 700 лири в Англия са се едно тука 150-200 лева.
12
6
 
6
 
! Отговори
До 2 преди 11 години
Те точно на човек със синя кръв не можеш да кажеш, че е сноб. :) Хвърли едно око в тълковния речник.Иначе по темата - на драго сърце бих мил чиниите на бабето, даже и памперса и ще сменям за тези пари.
11
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
При стандарта на живот в Англия 14 200 лири на година са чиста мизерия.
10
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз на строежа изкарвах по малко,предпочитам да мия чинии,отколкото да блъскам с кангото..
9
3
 
25
 
! Отговори
Бербер преди 11 години
Между чиниите има вероятност да поиска да и острижете и катерицата.