Присаждат пенис на пациент, отгледан върху ръката му

Преди 39 години Андрю се родил без мъжки полов орган
Обновена: 18 мар 2013 16:42 | 18 мар 2013 16:34,
38
Присаждат пенис на пациент, отгледан върху ръката му
Снимка: архив, Reuters

Хирурзи ще проведат уникална операция на роден без пенис пациент. Те ще му присадят мъжки полов орган, отгледан върху собствената му ръка, пише в. "Сън", цитиран от БТА.

39-годишният охранител от покрайнините на Манчестър Андрю Уордъл се родил с така наречения ектопичен уретер, който се формира извън тялото. При това състояние Андрю се появил на бял свят с тестиси, но без пенис. Като дете претърпял операция и хирурзите върнали уретера на правилното му място, но си останал без полов член.

Но този недъг Уордъл ще преодолее в наши дни, след като хирурзи от лондонския "Юнивърсити колидж" решиха да го подложат на сложни операции в три фази.

Лекарите ще използват клетки, съдове и нервни окончания от областта на ръката му между китката и лакътя. Кожата ще бъде увита като тръбичка, която след това ще бъде присадена на правилното място. Новият имплант ще бъде задействан с помпа и през него ще може да преминава урината.

"Много съм щастлив, че най-после ще мога да заживея като нормален мъж", заяви Уордъл. Въпреки че през всички тези години бил лишен от мъжественост, Андрю се ползвал с голям успех сред жените.

Той завързал романтични приятелства с около 100 дами, но само на двайсетина признал за недъга си. С първата си приятелка, с която се запознал на 17 години, ходели сериозно цели 4 лета.

Сложната медицинска интервенция, на която ще бъде подложен Уордъл, ще трае 12 часа и ще включва три операции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още по темата: операция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
11
 
29
 
! Отговори
С нормален к.у.р. преди 11 години
Аз пък имам над 100 неромантични запознанства с дами, и на всяка съм и давал нормално израстналия си *** и не ми пука дали имам успах с тях или нямам, та в този ред на мисли, Благодаря на този там горе за което.Че в тази криза както сме гладни, бедни и омерзени, човек ако няма к.у.р. си е.б.а.л.о. майката!!!
3
4
 
31
 
! Отговори
hohoboho преди 11 години
Идея си нямата тези хирурзи с кво се захващат, като разберат, че в България депутати се раждат с КУХИ глави. Сега да ги видя кво ще правят. Освен да ги пълнят с фекалий.
2
5
 
27
 
! Отговори
ЧИКИБОЕЦ преди 11 години
Малеее този колко има да наваксва с маламашката.
1
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Той завързал романтични приятелства с около 100 дами, но само на двайсетина признал за недъга си. С първата си приятелка, с която се запознал на 17 години, ходели сериозно цели 4 лета. И какво е правил 4 лета?Шах ли са играли?Явно сега ще си навакса!