Оргазмът - по-полезен за мозъка от кръстословиците

Удоволствието блокира болката и депресията, смята специалист
5 авг 2013 22:00, Петя Славова
12
Оргазмът - по-полезен за мозъка от кръстословиците
Снимка: Reuters

Оргазмът може да е по-добър за мозъците ни отколкото кръстословиците и судокуто, пише в. "Дейли телеграф," като се позовава на твърденията на 72-годишния американски учен Бари Комисарюк.

Като цяло оргазмът е добра тренировка за целия мозък, а не само за част от него, казва спецалистът. Ефектът от него може да блокира болката. Депресията, страховата невроза и пристрастеността към различни продукти също могат да намалеят чрез оргазма, пише БТА.

Американският специалист изследва женското сексуално удоволствие още от 60-те години на миналия век. Първоначално започва опити с плъхове преди да се насочи към изследване на жените през 1982 г.

Професорът подчертава, че оргазмът води до страхотно повишаване на кръвоснабдяването в мозъка. За разлика от упражненията на мозъка като кръстословицата и судокуто, които повишават мозъчната активност само в определени участъци, оргазмът активизира всичко в главата.

Заключенията си професорът направил след като изучавал у доброволки какъв е притокът на кръв в мозъка им по време на оргазъм. За целта жените са лежали във функционален магнитен резонанс и са успели да стигнат до оргазъм въпреки медицинската среда, в която са се намирали.

Професор Комисарюк обаче предупреждава, че хората има още много да учат за благотворното въздействие на оргазма.

"Ние на практика не знаем нищо за удоволствието. Важно е да разберем как мозъкът го произвежда. Кои части от мозъка пораждат такова интензивно удоволствие и как можем да го използваме за полезни цели", казва специалистът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
3
 
5
 
! Отговори
Самодива преди 10 години
откога между краката имаме мозък ?И защо трябва да слушаме тъпите амeриканци ?
8
3
 
9
 
! Отговори
оргазмолог преди 10 години
Първо опити с плъхове след това с блондинки-правилно.Интелектуалното сходство е очевидно,но има малка разлика.При вида на куфарче с пари жените получават сигурен оргазъм,а плъховете не.
7
4
 
8
 
! Отговори
Декана преди 10 години
Та затова нашите студентки наблягат яко на тоз вид обучение. Скоро се очаква да ни управлява поколение от гении.
6
3
 
1
 
! Отговори
Нереза преди 10 години
Така е, затова не ги разбирам тия бащи дето ме гонят с пушката щото съм бил поизмушкал дъщерите им. Това е за тяхно добро бе, да поумняват. Трябва от детската градина още да учат дечицата как се пъха, за да са умни като порастнат и да сме нация от гении, така ще минем и задминем всички останали.
5
1
 
13
 
! Отговори
Недялка преди 10 години
Какво е това оргазъм? Нещо с организма ли е свързано?
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бари...гледай си пенцията...Обаче е прав де. Кръстословиците не те правят по-умен. Също като секса. Полза за мозъка и от двете - никаква.
3
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Te блондинките симулират само.
2
4
 
11
 
! Отговори
Бай Гуй преди 10 години
Знаех си аз, че е така, ама да слушам учителки... Нема да ви казвам що кръстословици реших.. и не ми стана по-добре, а и на тех им не беше...Ама нали да се барат интелигентни...Ако първо се беха начесали, после щеше да им е по-леко и с кръстословиците...
1
3
 
18
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 10 години
За това...блондинките,са толкова...умни.

Спонсорирани публикации