Бил Гейтс остава най-богатият американец

Основателят на Facebook Зукърбърг е успял да се върне в топ 20
16 сеп 2013 23:10,
13
Бил Гейтс остава най-богатият американец

Бил Гейтс за поредна година оглави класацията на Forbes на най-богатите американци. Състоянието на основателя на Microsoft се оценява на 72 млрд. долара.

Същевременно Уорън Бъфет успява да се придвижи напред, заемайки второто място в класацията, след като е успял да добави 12,5 млрд. долара към богатството си.

Основателят на Facebook Марк Зукърбърг е успял да се върне в топ 20, след като акциите на социалната мрежа се “нагорещиха”. За първи път от 2008 г. Карл Айкън, който изгуби битката за Dell, е изпаднал от топ 20 на най-богатите американци.

Трети в класацията е Лари Елисън, а топ 10 се допълва от Чарлз Кох, Дейвид Кох, продуцентката Кристи Уолтън, Джим Уолтън, кметът на Ню Йорк Майкъл Блумбърг.Общият размер на богатството на 400-те американци, включени в класацията, се оценява на 2,02 трлн. долара, което е с 300 млрд. повече спрямо миналата година и двойно повече в сравнение с преди 10 години, изчисляват от изданието.

Пет години след началото на кризата те са успели да си възстановят загубите заради финансовия срив. Средното нетно богатство на 400-те милиардери се изчислява на 5 млрд. долара – с 800 млн. долара повече спрямо миналата година. Минималният размер на състоянието за включване в класацията е 1,3 млрд. долара.

В списъка има 20 нововключени – Майкъл Рубин, собственик на Fanatics, Джеймс Сътън, който притежава едни от най-скъпите маказини на Пето авеню и Таймс Скуеър в Ню Йорк, Робърт Пера от Ubiquiti Networks и други.

Само 30 от включените в списъка са намалили състоянието си спрямо миналата година, а 28 са изпаднали от класацията, като 6-ма са починали, включително Рей Долби, пионерът на съраунд саунд системите.

Още новини четете в Investor.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
3
 
! Отговори
s преди 10 години
Edin chvek napravil jivota na milioni po lesen i po udoben i po tehnologicho razvit zaslujava si vsichko v jivota.
11
0
 
0
 
! Отговори
Имани преди 10 години
"Ослепях от много думи, оглушах от тъмнината"!!!
10
0
 
2
 
! Отговори
гейтс преди 10 години
Уффффф писна ми да ми броите парите. Няаам няма да ви дам!
9
3
 
4
 
! Отговори
stariadub преди 10 години
Линукс , Млинукс , стига бе , само малки идеалистчета го ползват....а както казвтат по-долу Ротшилд , казва какво да става на този свят
8
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Каза барон Ротшилд и му заповяда да му налее едно уиски.
7
3
 
14
 
! Отговори
Абориген преди 10 години
Днес.бг най учетиво ви моля да публикувате статия с 20-те най бедни хора в света ( И въпреки че очаквам да са българи ще ми е интересно да я прочета ). Може пък да е някой комшия който познавам. Благодаря.
6
0
 
8
 
! Отговори
Топ Идиот преди 10 години
Ами от началото 2012г. насам в USA се печатат по 85 млрд. долара месечно! Къде да идат тия парички, при бедните ли? Естествено че богатите ще стават по-богати.
5
1
 
3
 
! Отговори
Притеснен преди 10 години
Лелеее,и кво прайм ся
4
4
 
0
 
! Отговори
Lord uRTu преди 10 години
Ето така трябва да се прави - ref.megastoon/sms.php?share=137733
3
5
 
22
 
! Отговори
-10- преди 10 години
Само дето глобалиста Рокфелер е много по-богат! А за господарите на планетата - семейство Ротшилд и дума да не става за тия смешни класации!
2
1
 
18
 
! Отговори
aves преди 10 години
Нищо в природата не се губи само сменя притежателя си
1
27
 
9
 
! Отговори
крез преди 10 години
Всичкото това богатство се дължи на глупостта на обикновените хора и тяхната вродена примиреност с такива *** червеи като този на снимката. Да живее Линукс - най-добрата дистрибуция.