Оланд не е изключение, изневерите са спорт във Франция

Половината французи са мамили партньорите си
22 яну 2014 18:33, Александър Попов
15
Оланд не е изключение, изневерите са спорт във Франция
Франсоа Оланд. Снимка: Reuters

Хванатият в изневяра френски президент Франсоа Оланд провокира експерти да се разровят по-надълбоко в битието на французите. Оказва се, че изневярата е превърната почти в спорт и Оланд не е някакво изключение.

Изследване разкри, че повече от половината мъже и 40 процента от жените в страната му са мамили партньорите си, съобщи в. "Дейли мейл". Най-склонни към изневяра са мъжете с престижни професии над 50 години - 66 процента от тях се отклоняват от правия път.

Повече от една трета от французите са готови да изневерят, стига да не ги хванат, а цели 63 процента вярват, че е възможно да останат влюбени, дори и партньорът или партньорката да са им изневерили, показа анкетата на Френския институт за изследване на общественото мнение Ifop, пише БТА.

След като избухна скандалът с изневярата на Франсоа Оланд, рейтингът му се качи от 26 процента през октомври на 31 процента. Спътничката му Валери Трирвильор пък каза на приятели, че е готова да му прости, ако той заяви публично, че връзката му с Жули Гайе е в миналото. Президентът и актрисата обаче били "силно влюбени" и решени да останат заедно.

"Изкушенията сега са много повече, затова хората имат повече партньори. Жените работят повече, срещат се с други мъже. С новите технологии и социалните медии хората могат да общуват тайно. Най-интересно е, че повече от 30 процента от французите са готови да изневерят, стига да не ги хванат", заяви Франсоа Краус от Ifop.

Изследването показа, че жените приемат много по-трудно "грешките" на другия от мъжете.

Друго изследване на института "Пю" установи миналата година, че французите се сред народите, които се засягат най-малко от изневерите. За около 47 процента от тях те са морално неприемливи, при 55 процента за британците, 60 процента от германците, 64 процента за испанците, 65 процента за италианците и 84 процента за американците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: изневери
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
1
 
! Отговори
П.Р. Славейков преди 10 години
В "Песен на паричката ми", П.Р. Славейков е изчерпил темата със стиховете: "Зарад тебе хубавици земат мъже хухловци"...
11
4
 
8
 
! Отговори
Шоп преди 10 години
Ако във Франция са 30%, в България си изневеряват поне 50%. По-лошото е, че там си имат постоянни партньори, а тука е кой кого фане.
10
3
 
5
 
! Отговори
Шоп преди 10 години
До Джедай Мастър как тоя разплут и провиснал противар на снимката си е намерил доста по-млада и симпатична любовница---------------- И да ти се обяснява, само със слушане нема да се научиш.
9
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Глупости! Моногамия има и при някои животински видове - някои риби, птици, гризачи, маймуни(гибона), лебедите, вълците и т.н., какво остава за човека... Тези приказки за полигамията са измислени заради порно-, секс- и др.индустрии и са оправдания на онези, на които все нещо не им стига - на един - власт, на друг - секс, разнообразие, пари, внимание, самочувствие и ги набавят като въртят партньори.
8
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ами да ги аплодираме та нали това са "ценностите" на които ни учи ЕС!
7
3
 
4
 
! Отговори
Чиновник преди 10 години
До Джедай МастърВиж сега, ясно е, че си се разпознал в коментара ми и това те озлобява допълнително. Гледай по- ведро на живота и не се впрягай чак толкова, нали уж си Джедай ха-ха-ха!
6
3
 
6
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 10 години
До Чиновника ти пък от къде изникна, джокърче? Като толкова те привлича Оланд, ожени се за него, а не давай оценки за хора, които не познаваш.
5
12
 
10
 
! Отговори
Monster Koko преди 10 години
Жените само си усложняват живота с тези простотии за моногамията, в които толкова силно вярват. Моногамия при човека никога не е имало, няма и да има. Просто не е естествена.
4
13
 
11
 
! Отговори
Голият обяд преди 10 години
Секса заради самия секс не е никаква изневяра. Нормално е човек да се разнообразява отвреме- навреме. Стига сте мътили мозъците на хората.
3
11
 
12
 
! Отговори
Чиновник преди 10 години
До Джедай МастърАбе тоя може да е "дебел и разплут", но очевидно е постигнал доста повече неща в живота, отколкото ти. Явно не е като теб да си губи времето, да плюе по хора, които нищо не са му направили и затова днес ръководи една от най- силните държави на планетата. Жените харесват мъже, които са постигнали нещо в живота си. А от лузърите бягат. Очевидно по тази причина не ти върви с жените и затова няма как да знаеш как и защо ги привличат определени мъже.
2
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Джедай МастърЕ човека има финансова красота, която ти и аз явно не можем да оценим .
1
7
 
20
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 10 години
Не само във Франция - навсякъде са си в реда на нещата, но не това е чудното в случая, а как тоя разплут и провиснал противар на снимката си е намерил доста по-млада и симпатична любовница.

Спонсорирани публикации