Важно откритие: Кръчмите са полезни за здравето на мъжете

Това им помага да се разкрият и отпуснат, смятат учени
22 яну 2014 21:23, Красимир Ангелов
7
Важно откритие: Кръчмите са полезни за здравето на мъжете
Снимка: Reuters

Кръчмите са полезни за психичното здраве на мъжете, защото им помагат да се отпуснат, съобщава "Дейли мейл", позовавайки се на британски учени.

Според изследването събирането с приятели в кръчмата на по чашка дава възможност на мъжете да "излеят душата си и да говорят за чувства".

“Най-изненадващо е, че пиенето отваря пространство за мъжете да се държат по алтернативни начини, които не се свързват с мъжествеността", отбеляза д-р Каръл Емсли от Каледонския университет в Глазгоу.

"Съществува стереотип, че мъжете са силни и не говорят за психичните си проблеми и това е нещо, което не обсъждат. Когато пият заедно, те се смеят и шегуват. Това повдига настроението. Помага да се разкриеш и да се отпуснеш", отчита експертът.

Изследването, направено с мъже между 30 и 35 години в Шотландия разкри също, че кръчмите предразполагат към препиване заради обичая да се черпят всички. Това несъмнено е вредно, но пиенето има и "културна страна", изтъква д-р Емсли.

"Трябва да разберем, че пиенето е приятно, човек общува, то е важно за приятелствата", каза д-р Емсли.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: мъжеприятеликръчми
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В кръчмата.- Искам едно малко ромче!- Веднага. Хасанчо, Хасанчооо, ела тук веднага!- Не, не ме разбрахте, един ром, моля!- Момент. Мехмед, Мехмееед, ела тук!
3
0
 
5
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 10 години
Бреее ей на туй му са вика учени хора бе,то най-сетне некой и нас да на вкарат в науката ама яз винаги съм знайл,че ша на оценат некой ден щото в нашта кръчма сме се от шейсе и пет нагоре-демек пълнолетни де,та глупости нивгаж не прайм щото не можем,само кат са понапий некой повече го туряме до вратата та кат доде жена му да то не обърка с некой друг бе,па жените седат у дома и ровят из фейсбукат та аресват сичко наред,мойта са беше объркала та зела ,че и мен аресала та после питаше отде са трий
2
15
 
3
 
! Отговори
galaktika преди 10 години
Ne sam uchen, no moeto otkritie e che v edna biblioteka chovek bi nameril mnogo poveche spokoistvie.
1
0
 
40
 
! Отговори
Дадо преди 10 години
Най-после едно блестящо научно твърдение. Напред науката е слънце, което във душите грей.