Discovery предава на живо първия в света скок от Еверест

Джоуби Огуин скача от най-високия връх през май
10 апр 2014 15:25, Александър Попов
5
Discovery предава на живо първия в света скок от Еверест
Джоуби Огуин. Снимка: Reuters

Светът ще стане свидетел  на един от най-големите човешки подвизи, някога излъчвани по телевизията, когато калифорниецът Джоуби Огуин ще осъществи първия полет с уинг-сют от най-високата точка на връх Еверест.

"Скокът от Еверест" ще се излъчи на живо по Discovery Channel на територията на 224 страни включително и България през май 2014 г.

Телевизионният канал ще излъчи преди събитието две едночасови предавания, в които ще се покажат интензивните тренировки и подготовка на Джоуби за скачането му от Еверест.

Кулминацията на ексклузивното предаване ще настъпи с двучасово излъчване на живо, показващо борбата на Джоуби с изтощителните условия по пътя към Еверест и най-накрая финалния му скок от върха. Уникалната екипировка на Джоуби е изработена специално за него. Той ще бъде оборудван с камери, които ще заснемат 3-километровото му спускане със скорост над 150 м/ч.

Еверест не е непознат за Джоуби. За пръв път той покорява върха, когато е на 24 години и така става най-младия американец, изкачил осемхилядника. През 2008 г. Джоуби поставя рекорд за най-бързо изкачване на Еверест. Той покорява върха по южния му склон само за 9 часа и половина. Преход, който обикновено отнема 3-4 дни.

"Това е липсващото парченце, което ще сбъдне мечтата ми. Откакто се помня, си представям какво ли е усещането да можеш да летиш. Не мога да си помисля за по-грандиозен фон от този на Еверест. Всичко, което някога съм правил в живота си, е било подготовка за това, което съм напът да сторя", казва Джоуби.

Той ще проведе дванайсет тестови скока в Калифорния, Юта и швейцарските Алпи. След интензивната подготовка той ще отпътува към Хималаите за финална тренировка. След 6-седмична аклиматизация Джоуби и неговият екип ще бъдат готови да изкачат връх Еверест.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
1
 
! Отговори
Скоростомер преди 10 години
Тоя верно с тая скорост (150 м/ч) докато се приземи ще е за пенсия вече.
4
0
 
6
 
! Отговори
9 преди 10 години
Браво! Всеки,който превъзмогва страховете си трябва да бъде уважаван. Браво!!!
3
1
 
11
 
! Отговори
Изненада преди 10 години
Този и неговия най-добър приятел Jeb Corliss са уникални..Наистина невероятни са и 2мата.Успех, дано да мине всичко наред.
2
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"...3-километровото му спускане със скорост над 150 м/ч."Със тези 150 метра за час жаден и гладен го уморихте човека! :)Попов, самосезирай се! :)
1
16
 
6
 
! Отговори
учуден преди 10 години
Боже, лудите никога не свършват...

Спонсорирани публикации