"Ние всички сме маймуни" - светът подкрепи Дани Алвеш

Нова кампания взриви социалните мрежи
Обновена: 30 апр 2014 14:19 | 29 апр 2014 11:19,
51

Серхио Агуеро от Манчестър Сити. Снимка: Twitter

Реакцията на станалия жертва на расистки жест Дани Алвеш стана повод за нова кампания в социалните мрежи.

We are all monkeys ("Ние всички сме маймуни") е името на новата антирасистка кампания, в която футболисти, телевизионни водещи, политици и обикновени хора заявяват подкрепата си към футболиста на Барселона. Както Dnes.bg писа, точно преди изпълнение на корнер Дани Алвеш беше замерен с банан. Футболистът взе подхвърления плод и го изяде демонстративно.

Същевременно футболен клуб Барселона излезе с официална позиция по случая. От нея става ясно, че отборът подкрепя футболиста си. Каталунският клуб заявява, че цени особено много подкрепата, която са демонстрирали от Ел Мадригал. Барселона заявява, че бързото осъждане на случилото се е правилната стъпка в изолирането на расизма по стадионите.

Ръководството на Виляреал се извини на Барселона и на Даниел Алвеш за хвърления банан към него от привърженик на клуба. Фенът беше разпознат и му беше забранено доживот да посещава стадион "Ел Мадригал".

Вижте някои от снимките, публикували популярните лица в защита на Дани Алвеш.

Вижте и клипа от кампанията "Кажете "не" на расизма"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
стефке и котката ми е бяла!!!!!!!!!!!!!!!
22
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Стефка =>For you who has love for them, live with them then come and come and sing us your same tune...I had the mis-fortune to have lived with them all my life and know very well who and what they are. By the way then brutally killed my father for no valid reason worth killing a human so that also proves that they are barbaric and still need to evolve.
21
6
 
13
 
! Отговори
9 преди 10 години
Гадно племе сме и това си е!Чета коментари в този сайт и въобще не съм учуден защо изчезваме. Все по-често започвам да споделям мисълта "Колкото повече опознавам хората, толкова повече обиквам животните". Гледайте да не се задавите с поредната доза злоба...
20
3
 
6
 
! Отговори
Стефка преди 10 години
До АнонименНещо не ти схващам логиката на въпроса.Как стигна до този извод бе ***???От мен ако зависи теб и *** няма да ви има. Айде слизай от клона за да не паднеш...
19
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
стефке с черен или *** живееш
18
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"We are all monkeys ("Ние всички сме маймуни") е името на новата антирасистка кампания, в която футболисти, телевизионни водещи, политици и обикновени хора заявяват подкрепата си към футболиста на Барселона."Не се и съмнявам за всички вас участвали в "кампанията" сравняваща човека с животните.
17
2
 
4
 
! Отговори
С преди 10 години
До DiscoveryТи понеже си много интелигенте....първо няма дума ПЛЮВАМЕ.Пише се плюем.Второ няма дума УБИДА за щото се пише ОБИДА.ТОЛКОВА ЗА ИНТЕЛЕКТА ТИ!
16
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не съм расист, обаче се дразня страшно много, като почне да се говори за това. На един бял човек ако му кажат *** - едва ли ще се обиди. Но всеки с по *** кожа, почва да пищи и ***, как това е расизъм и т.н. Просто истината е че черните имат имат проблем със собствената си психика. Явно имат някакъв комплекс. Да потърсят психолог.
15
2
 
9
 
! Отговори
Ф.С.В преди 10 години
А аз се бях притеснил че няма да могат да намерят артисти за новият филм "Планетата на маймуните 3" -сега съм по спокоен )) -ще чакам с нетърпение по кината ))))
14
3
 
12
 
! Отговори
Стефка преди 10 години
До MENАз пък се срамувам от хора като теб.А човек ,който не уважава произхода си не е уважаван и от другите хора.ТИ СИ СРАМ И СЕ РАДВАМ,ЧЕ ВЕЧЕ НЕ СИ ТУК.*** ненормална.
13
3
 
6
 
! Отговори
Маймунарски преди 10 години
Този/Тази на първата снимка до Агуеро си е чиста ***.
12
3
 
5
 
! Отговори
Стефка преди 10 години
Който си няма проблеми си измисля.Няма ли нещо по-тъпо с , което да се занимават...маймуни!
11
0
 
3
 
! Отговори
Ф.С.В преди 10 години
до 11 - Вальо ти ли си хахахаххахаа
10
0
 
2
 
! Отговори
а как е при преди 10 години
обратното съотношение-черно мнозинство,бяло малцинство.
9
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Оффф оревахте света заради един банан. Расизъм има постоянно, ама повечето потърпевши не играят в Барса и на никой от тези на снимките не им пука за тях. Писнало ми е от лицемерни демонстрации на антирасизъм.
8
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** - да му имам името на номер 3 :)Кампанията е готина, но твърде много задълбават с тази тема "расизъм"... Много важно, че са метнали на някой си банан. Той нали си знае какъв е и какъв не е? Върши си работата, за която му плащат, а недоволни хора има винаги. Не е нужно да се прави от мухата слон и няма начин да се харесаш на всеки...
7
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Расизъм съществува от началото на човечеството.на нас в БГ не ни харесват ***,бели срещу черни,особенно в ЮАР е силен и до сега.никой не иска да се меси с черните.Ако при животните се смята за раса да се задържат чисти гените,защо да е обратно за човека.всеки е расист вътре в себе си.
6
23
 
11
 
! Отговори
MEN преди 10 години
Българинът е най-големият расист...Срамувам се от нацията си и колкото по далеч от такава ***, толкова по добре. Пожелавам на умните и бъдни българи сила и кураж, да се преборят с тая *** тук.
5
16
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Ние всички сме маймуни"Да маймуни сте. Вие, подкрепили Дани Алвеш. ХаХа. Ама дреме ми. Даже ОДОБРЯВАМ.По-добре ***, която си признава, че е ***, отколкото ***, правеща се на човек.Да са ви сладки бананите.Не на расизма - да на бананите. Това трябва да е и мотото на съвременния толераст.Айде и толерастите в форума с по един, два банана на работа за подкрепа.Щом казвате, че сте маймуни - нищо против. Просто не се сравнявайте с мен - човека.
4
10
 
22
 
! Отговори
Ф.С.В преди 10 години
Ако беше мачът в Бг нямаше да го замерваме с банани ) защото нямаме пари за такива ))) Щеше да го замерваме с камъни защото са безплатни )