EBay отказва да продава колата на Гьоринг

Един от ръководителите на Третия райх е имал Мерцедес кабрио
30 юни 2014 10:45,
16
EBay отказва да продава колата на Гьоринг
Снимка: Reuters, архив

Най-големият уебсайт за онлайн търговия - Ebay, отказа да пусне за продажба автомобил "Мерцедес", който е принадлежал на един от ръководителите на Третия райх - нацисткия престъпник Херман Гьоринг, предаде Би Би Си.

Кабриолетът "Мерцедес-Бенц 540 К" (Mercedes-Benz 540 K) е изработен по специална поръчка през 1941 година за Гьоринг, който тогава е председател на Райхстага. Четири години по-късно автомобилът е иззет от американски военни в баварския гр. Берхтесгаден.

Там са се намирали планинската вила на Гьоринг и една от резиденциите на Хитлер.

До 1955 г. кабриолетът е използван от окупационните сили. След това е откаран в САЩ и продаден на частно лице.

Миналата година на автомобила попадат специалисти от компанията High Velocity Classics, които издирват, поправят и продават коли с история. Те успяват да реставрират добре мерцедеса на Гьоринг и сега правят опит да го продадат чрез EBay.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: автомобилнацист
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като пускате статия поне напишете за какво става въпрос! Официалната причина, поради която не искат обявата да се качи е, че "политиката" на иБей забранява обяви, които насърчават или възхваляват омраза, насилие, расова, сексуална или религиозна нетърпимост. - източник Daily Mail.
13
1
 
9
 
! Отговори
varg преди 9 години
Гъоринг е престъпник,а Чърчил убиец на деца в такъв случай.
12
2
 
4
 
! Отговори
Tyler Durden преди 9 години
Да го пускат в продавалника, Болен Клинкерхофен & Ибрика Дудуков ще си направят едно бързо наддаване и ще го купят :) Колко е за тях 1-2 млн да дадат :)
11
0
 
11
 
! Отговори
Тъпчо преди 9 години
"Най-големият уебсайт за онлайн търговия - Ebay, отказа да пусне за продажба автомобил "Мерцедес", който е принадлежал на един от ръководителите на Третия райх - нацисткия престъпник Херман Гьоринг, предаде Би Би Си."Разбрахме, Ebay отказват да продават. Ама, кажете нещо за мотивите им, това е по-интригуващото и информацията ви ще е по-смислена.
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
абе, как да го разбирам, че е използван от окупационните сили. всички са го експлоатирали и накрая хамериканците казали - е ние ше си го вземеме.
9
1
 
14
 
! Отговори
херодот преди 9 години
''Историята се пише от победителя.''
8
11
 
58
 
! Отговори
Дойчланд преди 9 години
Ей като вземат да *** мазните евреи срещу нацистите направо ми се повдига. Никой никога не споменава как за отрицателно време вдигат икономиката и заетостта, как възраждат армията и какъв научен и технологичен напредък за цялото човечество осъществяват. Да не говорим какви топки се искат да скочиш на всичките велики сили едновременно. И почти са успели. А евреите с техните исмислени 6 мил. жертви само могат да ***, лъжат и мрънкат. Хвала на такива мъже и жени като германците от онова време
7
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ейййй тези американски далавераджии. Непрекъснато грабят и продават и препродават чужди вещи.
6
6
 
28
 
! Отговори
Ревизионист SS преди 9 години
"Престъпници" са всички, които преиначават историята, включително тези, които пламенно им припяват в захлас, например писачите в този злощастен сайтец.
5
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
то по-голяма реклама на търга (бъдещата продажба) от това да кажеш, че няма да го листне едва ли има :)а колко други НАЦИ артефакти се продават без проблем там, няма значение нали :) ама за една кола може да се направят на мъже. Историята не трябва да се заличива.
4
11
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
щото са евреи
3
16
 
44
 
! Отговори
Snorky преди 9 години
Защо авторът на статията нарича този велик човек "престъпник"?!
2
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сега погледнах снимки как изглежда. Красива кола!
1
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
и що.