Няколко килограма над нормата за оптимистичен поглед към живота

Чешки лекари препоръчват на хората с 5-6 кг над нормата да не отслабват
Обновена: 31 авг 2014 15:07 | 31 авг 2014 15:07, Елка Василева
4
Няколко килограма над нормата за оптимистичен поглед към живота
Снимка: архив, Reuters

Чешки лекари препоръчват на хората с пет-шест килограма над нормата в никакъв случай да не отслабват, защото те не само не са вредни за здравето, но и допринасят за добро настроение и оптимистичен поглед към живота, съобщи ИТАР-ТАСС.

Няколкото наднормени килограма всъщност са своеобразен "енергиен резерв" на организма. Затова те са много ценни и не трябва да се губят.

Учените от Чешкия институт по клинична и експериментална медицина получиха парадоксалните резултати, опитвайки се да си изяснят как човек може да доживее до 80 години в добро здраве. Изследването им обхвана няколко хиляди души.

Изследването показа също, че любителите на хамбургери не е задължително да дебелеят, както и че печените солени фъстъци са много полезни. Чешките учени не са съгласни също с твърдението, че солариумите са вредни.
 

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: Чехиянаднормено тегло
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
9
 
! Отговори
Бръмчо преди 9 години
На чужд *** и 100 кила са малко!
2
0
 
6
 
! Отговори
Пена преди 9 години
Груйооооо, да знаеш, че в коментар 1 става въпрос за някаква друга Пена, това не съм аз!Внимавам стриктно за моите килограми! :))
1
0
 
4
 
! Отговори
Да бяха уточнили преди 9 години
тези учени, какво съотношение между ръста на човека и килограмите му приемат за "норма". Това е важно, защото по този въпрос има различни становища.Ако за "норма" се приема резултатът, получен от изваждането на 110 или 112 от ръста в сантиметри, тогава становището им относно тези 5-6 кг може да се приеме.Ако от ръста в сантиметри се вади само 100, ***-дойди, пак може да се приеме донякъде.Но да не забравяме, че според някои лекари в "нормата" влиза и ръстът в см минус 95 или дори минус 90.

Спонсорирани публикации