2/3 от жените носят прекалено много грим

Това обаче отблъсква 45% от мъжете
3 сеп 2014 19:39,
28
2/3 от жените носят прекалено много грим
Снимка: Архив Reuters

Две трети от жените носят прекалено много грим, без да осъзнават, че мъжете предпочитат по-естествен вид, съобщи британският в. "Дейли мейл".

Анкета на козметичната марка "Сейнт Ивс" сред 1000 жени и 550 мъже показа, че половината от жените се гримират по четири пъти на ден, което прави почти 1500 пъти годишно.

Две трети прекарват едва три и половина седмици на година без грим. Една десета го използват единствено за да направят впечатление на противоположния пол.

Многото грим обаче отблъсква 45 процента от мъжете. Второто най-неприятно нещо според тях е фалшивият тен, следван от яркочервеното червило, изкуствените мигли и дебелите вежди.

Повече от половината жени се чувстват по-добре с грим, а 28 процента са неуверени, ако са с голо лице. Около 17 процента признават, че биха отменили среща, ако нямат под ръка с какво да се разкрасят. 14 процента дори не излизат от къщи без грим.

Повечето жени си позволяват да са без грим само в неделя. 67 процента го правят само два пъти месечно.

Дори и да имат куража да излизат без грим, жените дават до 100 лири за масажи, солариуми, разкрасяващи маски.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще се цапотят я - идустрия за стотици милиарди се храни от човешката глупост и суета.
17
3
 
2
 
! Отговори
до 16 преди 9 години
ама от шпакловката самолета не спря да лети.
16
6
 
11
 
! Отговори
Мачо преди 9 години
Скъпи жени, зарежете тоя грим, носете си по едно шише пиячка за любимия ... колкото повече пия толкова по-красиви ставате!
15
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Женската красота няма нужда от грим :)
14
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
вечер сваляш страхотна мацка.на сутринта тсава трагедията, като си свали шпакловката
13
4
 
16
 
! Отговори
До Изверг /14/ преди 9 години
Сигурно е така, както казваш.Като чета умното ти писание, стигам до извода, че ти си се пръкнал от една точно такава немита анатомична част. Потресът ти е бил огромен и това се е отразило най-вече на твоето психично развитие. Личи ти.
12
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дълбоко се съмнявам, че 2/3 от жените използват прекалено много грим,да не говорим, че "естествения" вид, който мъжете харесват, не е естествен, просто те не могат да разпознаят грим, освен ако не е яркосини сенки, крещящо червило и тн. Какво значение има какъв грим харесват мъжете, като дори според проучването 90% от жените се гримират за себе си. Между другото, на български термина fake tan се превежда като изкуствен тен, а не фалшив. И без това "авторите" ви са преводачи, поне да са кадърни.
11
16
 
23
 
! Отговори
Ba преди 9 години
Българската жена е една от най-грубо намацаните барабар с Рускините, без майтап се отличават по улиците на различни европейски градове и хората ги мислят за ***.
10
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Когато Господ създавал всичко живо на Земята и го правил да изглежда красиво,а накрая уморен направил и жената, но уви не останал доволен от резултата... Почесал се по главата и отсякъл : - Няма друг начин, освен да се гримира...
9
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
толкова им е акъла
8
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това зависи в голяма степен и от културните традиции на съответния народ.вижте сн. 5 от рубриката "Денят в снимки". На тази снимка е показано малко дете-филипинче, вероятно в предучилищна възраст. Очичките му са изрисувани с плътна очна линия. В Европа, повечето от жените, които очертават така очите си, правят това само вечер и то когато ще ходят на някое специално място, един вид официално. Онези, които и денем се гримират така, ги считат за прекалено провокативни.
7
4
 
20
 
! Отговори
Сред кой от народите преди 9 години
"Сейнт Ивс" е правил проучването?У нас много жени и момичета в ежедневието си не носят никакъв грим. Слагат лек такъв, когато излизат вечер. Много жени използват само червило за устни, като търсят цвят, максимално близък до естествения им, с малко по-наситен нюанс.Има и друга категория, за които половин килограм грим е нищо работа дори и през деня, дори и на плажа. Но това не е за чудене, след като мачовците си губят ума предимно по кифли с вид на чалга певачка от третокласна кръчма!
6
2
 
30
 
! Отговори
РАНГЕЛ преди 9 години
Ако не беше алкохола, човечеството щеше да се затрие .
5
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
младостта няма нужда от грим.само това мога да ви кажа.
4
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
2/3 от жените носят много грим, останалите са толкова грозни, че и грим не помага
3
6
 
29
 
! Отговори
7 преди 9 години
Какво се захванахте с жените сега?Да не говорим,че и мъжете започнаха да употребяват грим!Което не действа положително да видиш нацапотен,нали?А,че дамите изглеждат фантастично с малко грим си е така!Естественно днес младите си мажат фолкаджийски грим,нали все това виждат!Няма нищо по -хубаво от една ПОДДЪРЖАНА жена!Не ИЗДЪРЖАНА,please,че е доста различно!Thanks
2
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мене не ме отблъскват жени без бельо. Минимум 2/3 обаче носят.
1
3
 
51
 
! Отговори
Тенденция преди 9 години
"2/3 от жените носят прекалено много грим"Скоро и мъжете. Натам е тръгнало.