Днес се открива Седмицата на модата в Ню Йорк

Организаторите готвят много изненади и над 270 ревюта
Обновена: 4 сеп 2014 11:29 | 4 сеп 2014 11:29, Веселина Йорданова
0
Днес се открива Седмицата на модата в Ню Йорк
Модели използват конски каруци из Сентръл Парк. Снимка: Ройтерс

Днес се открива Седмицата на модата в Ню Йорк, като повечето от дизайнерите ще се представят с дръзки дефилета, включващи танци, видео и дори и театрални елементи, информират Франс прес и Асошиейтед прес.

В Града на небостъргачите организаторите са предвидили над 270 ревюта и презентации в периода от 4 до 11 септември. Още преди официалното откриване на модния форум в Ню Йорк, във вторник и сряда, се състояха трийсетина дефилета, показващи тенденциите в модата за сезона пролет-лято 2015 година.

В официалната част на проявата с голям интерес се очаква представянето на британеца Гарет Пю. 32-годишният талант обещава за тази вечер "лайф пърформанс и потапяне" с включени танцьори, видеоклипове и други атракции. Изненада дебне и от официалната церемония по откриването.

На нея ще бъде представена 30-минутна театрална пиеса под режисурата на Спайк Джоунз, носител на "Оскар" за най-добър оригинален сценарий за лентата "Тя" . Томи Хилфигър също обяви, че е включил в ревюто си на 8 септември някои новости, като "ексклузивна дигитална програма" в която ще бъдат изтъкнати елементите, които влияят на света на музиката, на танца и на архитектурата.

Ралф Лорън ще представи колекцията си "Поло" в Сентръл парк, една очаквана премиера.

"Ню Йорк означава, че всичко е възможно и позволено, коментира председателката на Съвета на американските дизайнери Даян фон Фюрстенберг. Тръпна в очакване, тъй като ни предстоят срещи с млади, талантливи и интересни творци".

Фенове на новостите със сигурност няма да пропуснат и дефилето на 10 септември на "лошото момче" на американската мода Джеръми Скот, който е анонсирал мистериозно сътрудничество с не по-малко скандалната Майли Сайръс.

По традиция Седмицата на модата в Ню Йорк "открива бала" на дефилетата, които ще последват със седмиците на модата в Лондон, Милано и Париж, припомнят агенциите.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации