Седемте смъртни гряха при пътуване

Подгответе се добре за мястото, където отивате!
17 окт 2014 19:18, Екип на Bulgaria On Air
5
Седемте смъртни гряха при пътуване
Снимка: bgonair.bg

Предимствата на пътуването зад граница са, че разширяват кръгозора ни, зареждат ни с приключенски спомени и ни помагат да се разтоварим от ежедневието. Преди да стегнем куфарите за път, е добре да се подготвим за мястото, където отиваме. От SmarterTravel са направили класация на седемте смъртни гряха при пътуване.

Ето ги и тях:

Непознаване на правилата за оставяне на бакшиш

Някои култури приемат бакшиша като обида. Други приемат като обида пропуска да оставите бакшиш. Проверете какъв е стандартът на живот в страната, където отивате, и действайте според местните обичаи.

Когато се чудите дали и колко да оставите на портиера, екскурзовода или камериерката, не забравяйте: много често хората в индустрията на услугите зависят само от тези пари!

Пререждане

Да се пътува не е само удоволствие. Случва се често да се редите на опашка, за да се качите на самолета, да купите билет или да влезете в заведение или музей.

Не е хубаво да се пререждате само защото бързате. Правете, както правят местните хора, и си чакайте реда. Не се опитвайте да хитрувате, като се правите, че не знаете от коя страна е опашката.

Неизползване на хавлиените кърпи в хотела повторно

Пътуването със самолет или кола, за съжаление, се отразява на околната среда. Погрижете се за нея като използвате по няколко пъти хавлиените кърпи в хотела, вместо да ги оставяте за пране на пода след всеки душ. Можете да помогнете на природата, като пестите вода и енергия, така ще облекчите и работата на камериерката.

Неуважение към местната култура

Неуважението към местната култура, когато сте в чужбина, е обида, а в някои случаи дори нарушение на закона. В най-добрия случай ще ви погледнат с неодобрение, а в най-лошия - ще ви изгонят или може да ви изправят пред съда.

Не забравяйте, че това, което ви се струва нормално, (като употреба на алкохол или прегръдка на улицата) в някои страни е незаконно. Запомнете, че някои места, които вие наричате "туристически забележителности", са всъщност религиозни храмове със специални изисквания към облеклото.

(Ще ви върнат например, ако се опитате да влезете в някои църкви в Рим с непокрити рамене.)

Вижте целия материал на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
11
 
! Отговори
... преди 9 години
Точно сега съм в Рим и много жени/момичета си носиха шалове, с които се увиваха около краката или раменете за да скрият късите поли или деколтетата.
1
0
 
26
 
! Отговори
на бат сали брат му преди 9 години
я затова се къпем само за банго понеже самалиотите замърсяват много, нашата махала е екомахала да пазим природата чиста