Victoria's Secret обиди клиентките си, не се извини

Дами скочиха, че компанията налага нереалистични стандарти за красота
Обновена: 12 ное 2014 14:20 | 12 ное 2014 14:20,
29
Victoria's Secret обиди клиентките си, не се извини
Снимка: Twitter

Рекламна кампания на модната линия за бельо Victoria's Secret разгневи дамите и дори стана повод да се създаде хаштаг движение #Аз съм перфектна. Жените недоволстват, че компанията нездравословни и нереалистични стандарти за красота заради изваяните слаби тела на моделите в рекламата под надслов "Перфектното тяло".

Три британски ученички взеха на прицел рекламната кампания и в резултат на активността в социалните мрежи на потребителки Victoria's Secret промени мотото на кампанията си, но така и не се извини на дамите, пише Би Би Си.

"Рекламата на този сутиен увековечава ниското самочувствие сред жените, които нямат толкова минималистични мерки", обясняват трите жени, които започват акцията срещу компанията.

Според тях модният бранд трябва да поеме отговорност за това послание, вместо да предлага "нездравословни и нереалистични стандарти за красота".

Според протестиращите посланието не отразява невероятното разнообразие на женските тела, а обявява само един тип женско тяло за перфектен.

Негодуващите събраха над почти 30 хил. подписа и изискаха рекламата да бъде свалена и дамите да получат извинение от компанията.

Разбира се, конкурентна фирма за бельо също се възползва от случая да представи своя версия на рекламата за "перфектното тяло" и представи разнообразието на женските тела. Тя показа снимка, на която има десет жени, които изглеждат по съвсем различен начин - има слаби, както и много пищни модели.

"Victoria's Secret е трябвало да предположи, че ще засегне някаква част от своите потребители", казва Джери Уинд, професор по маркетинг. "Има основно правило, че компанията трябва да уважава клиентите си. Щом публиката реагира негативно, значи има липса на респект", допълва той.

И така, Victoria's Secret промени само мотото на кампанията си в онлайн рекламата. Старото, обидно за жените послание обаче остана в магазините. А извинение няма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Трагедия! Извикайте медиите! Спрете пресите! Животът ни оттук-нататък никога няма да бъде същия! Ами сега какво ще правим?
1
8
 
54
 
! Отговори
Петър Василев-Петела преди 9 години
Каква поредна кифленска драма.