Секси глас, секси визия

Проучване доказва, че страстният глас означава привлекателност
24 ное 2014 22:29,
7
Секси глас, секси визия
Снимка: Архив Reuters

Страстните тонове в гласа в телефонен разговор със загадъчна непозната карат много мъже да си представят сексапилна жена. Дали обаче тя е толкова привлекателна и на живо, колкото я издава гласът й? Австрийски учени, цитирани от в. "Дейли експрес", твърдят, че притежателките на сексапилен глас наистина имат и по-атрактивна външност.

Авторите на проучването от университета на Виена са открили, че е по-вероятно жените със страстен глас да имат и по-привлекателни лицеви черти като по-високи скули, по-меки линии на челюстта и по-плътни устни. Лицата им като цяло са по-симетрични - издайнически признак за добри гени.

Настоящото изследване обяснява защо жени, известни със сексапилния си глас - като например холивудските звезди Мишел Пфайфър и Скарлет Йохансон, изглеждат точно толкова привлекателни, колкото звучат.

За целите на проучването австрийските специалисти са фотографирали 42 студентки и са записали говора им. Записът след това е бил пуснат на мъже, които правилно са оценили по гласа окачествените като най-привлекателни участнички.

Изследователите обясняват, че мъжете са еволюирали да използват звука като допълнителен сигнал, който наред с външността им помага да оценяват женската плодовитост и да съдят за нея с най-малък процент на грешка при избора на партньорка за създаване на потомство.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
да бе павароти суперглас вадеше а какъв беше дебел .най добриет оперин певеиц са супердебели - например Монсерат Кабайе.
2
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
кога й го унодя ,много искам да ми изкара някоя опера със секси глас
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Изследването наистина не е лишено от логика и е много правилно като изводи.