Сервитьорки с пистолети взимат поръчките на своите клиенти

Заведение в Колорадо насърчава носенето на оръжие
17 дек 2014 21:52,
13
Сервитьорки с пистолети взимат поръчките на своите клиенти
Снимка: Facebook/ Shooters Grill

Обикновено, когато отидем в нощно заведение, едри охранители ни пребъркват, за да се уверят, че не носим със себе си опасни предмети, които могат да навредят на другите клиенти. В Америка обаче е различно. Там законите за притежание и носене на оръжие са много по-либерални.

Заведението "Стрелците" в Колорадо доказва това. Името му не е случайно, защото там всяка една от сервитьорките е въоръжена с пистолет, а посетителите могат също да носят оръжие, пише Одитисентрал. Градът, в който се намира тази закусвалня, пък носи името Райфъл, което в буквален превод значи "пушка". Въпреки това носенето на оръжие на публично място в града по принцип е незаконно.

На входната врата на "Стрелците" има надпис: "Огнестрелните оръжия са добре дошли при нас. Моля, дръжте оръжията си в кобура, освен ако не възникне опасност и трябва да ги извадите. В такива случаи точната стрелба тук ще бъде оценена!".

Така сервитьорките носят със себе си не само тефтерче и химикалка, за да записват поръчките, а и заредени пистолети, които стоят на коланите им.

Според собственичката на ресторанта Лорен Буубърт тази особеност на заведението просто позволява на клиентите да упражняват своето конституционно право да носят оръжие. "Ние окуражаваме това и на нашите посетители им харесва, че могат да носят оръжието си тук и да упражнят своите права. Нашата страна е основана на нашата свобода, затова хората тук могат да носят оръжията си".

Буубърт допълва още, че е избрала умишлено да даде това име на заведението, защото то отговаря на манталитета в Стария Запад.

Освен че в заведението са разрешени оръжията, в ресторанта се провеждат и курсове по стрелба. Един урок струва 75 долара и включва вечеря. Ресторантът предлага американска и мексиканска храна, но не сервира алкохол.

Повечете клиенти подкрепят политиката на заведението. Така например Уейн и Марта идват от Мичигън и им харесва идеята на "Стрелците". Те признават, че имат оръжия и понеже живеят в много малък град, те трябва да разрешават сами проблемите си с престъпниците.

Тези, които се борят срещу оръжията в Америка, обаче не са доволни от тази идея. "Не искаме хората да носят оръжия на обществени места като ресторанти и магазини", казва представителка на организация, която е против оръжията. Според нея е трудно да се определи в дадена ситуация кой е крив и кой е прав.

Буубърт обаче изглежда, че въобще не се притеснява от факта, че може някой да злоупотреби с пистолета си в заведението. "Те са истински и са заредени, но ние знаем какво правим. Аз по-скоро се страхувам за човека, който би се опитал да ни ограби!", обяснява тя.

Дори шефът на полицията Джон Дайър в града няма проблем с политиката на "Стрелците". Това е така, защото Райфъл изглежда, че е много мирно градче. Дайър казва, че последното престъпление, което е свързано с престрелка, е станало през 2001 г.

"Ако това заведение беше бар, щеше да е друго. Но аз нямам проблем със "Стрелците" и между другото - правят наистина много добри бургери!", допълва той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Повечете клиенти подкрепят политиката на заведението. Така например Уейн и Марта идват от Мичигън и им харесва идеята на "Стрелците". Те признават, че имат оръжия и понеже живеят в много малък град, те трябва да разрешават сами проблемите си с престъпниците.А тук?
5
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това кафене не може да го сполети австралийската трагедия
4
1
 
38
 
! Отговори
Кирил преди 9 години
Там са ГРАЖДАНИ с голямо Г. Тук сме Роби, на държавата , на поредния бюрократ който ще ти вгорчи живота, на катаджията на който даваш 20 лв, на обирджията който трябва да го пуснеш в дома си че ако му се случи нещо, те съдят теб. На някои бизнесмени от варна които заплашват и бият на публични места. на поредната мутра с джип който кара с 150 на цариградско и ти пресвятка като ненормален.
3
21
 
4
 
! Отговори
МОМЧЕ КАТУНАРЧЕ преди 9 години
Вай вай вай! Тия краварки от Горно Мексико верно били мноо грозни уа! Мойту Айше е в пъти по - шукратитетну. Ай сиктир ве.
2
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До WTHЗабравил си лидера в списъка - великият български бантустан ***!
1
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
XA XA XA