Ново облекчение в Русия - повече деца, по-малка ипотека

Политиката имала двоен резултат
Обновена: 9 фев 2015 11:45 | 9 фев 2015 11:45,
46
Ново облекчение в Русия - повече деца, по-малка ипотека
Снимка: Reuters, архив

Големите семейства в Мордовия, Русия, ще ползват нов вид облекчение, пише БиБиСи.

Руският район стартира схема, според която ипотеките ще бъдат намалявани с 10% за всяко дете в семейството. Ако едно семейство има четири деца, ипотеката ще бъде отписана.

Схемата ще се прилага и за семейства с осиновени деца.

Очаква се резултатите от новата политика да дадат двоен резултат: от една страна, да се повиши раждаемостта в региона, от друга – да се даде икономическа подкрепа на многодетните семейства в условията на руската криза.

Мордовия има едно от най-ниските нива на раждаемост в Русия. На 1000 души се падат 10,1 новородени.

„Това със сигурност ще е облекчение, сега цялата ми заплата отива за ипотеката“, разказва местен жител.

Длъжностно лице обяснява, че от облекчението могат да се възползват жени до 35-годишна възраст. Според телевизия NTV скулптурата в Саранск, град в областта, на семейство с три деца и бременна майка, вече я наричали „сбогом на ипотеката“.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
по добре да помислят за алкохолизма. 25% от мъжкото население на русия измира от алкохолизъм преди да навършат 55 години. средната продължителност на живот е 61 години
4
6
 
46
 
! Отговори
Да преди 9 години
Ей затова Путин и екипът му имат 85% одобрение в Русия защото мисли за бъдещето и.... Децата са бъдещето на една държава. В Русия има и закон забраняващ рекламирането на хомо и транс сексуалните на деца.
3
4
 
33
 
! Отговори
М да преди 9 години
Евала Между другото за всяко дете след първото мисля имаше еднократна помощ от 10 000$. Между другото това заедно с още бая стимули оправиха демографската статистика на Русия последни няколко години тя е положителна
2
5
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хубаво пишете за облекченията на ипотеките, но защо не напишете, че за всяко новородено дете в Русия дават равностойността на 10000 евро. Т.н. майчински капитал. В резултат на него в Русия прирастът е положителен в последните няколко години. Не знаехте ли за този майчински капитал? Е,вече знаете! Напишете и статия и за него, стига само хули!
1
3
 
45
 
! Отговори
Валентин преди 9 години
Ето това е политика. Стимулираш тези, които произвеждат и взаимодействат с обществото като им взимаш по-малко. А не като при нас наобратно - даваш пари на тези, които не произвеждат и са оутсайдери...един вид браво за това, че са търтеи.