Видео игрите помагали на учениците за по-висок успех

Придобивали географска ориентация и решавали лесно задачи
6 мар 2015 15:09,
6
Видео игрите помагали на учениците за по-висок успех
Снимка: Reuters, архив

"Умерената" игра на видео игри позволява да се получат по-високи оценки в училище, сочат резултатите от проучване на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР), цитирани от Франс прес. То е извършено в 65 страни.

"Умерената игра на видеоигри може да бъде от полза за придобиване на географска ориентация, за разчитане на географски карти и за получаване на по-добри резултати при решаване на математически задачи", заяви анализаторът от ОИСР Франческо Авизати.

Той е на мнение, че видео игрите могат да помогнат на момичетата да увеличат доверието в собствените си възможности и да признаят грешките си.

Авизати обаче предупреди, че заради прекалена игра на видеоигри момчетата могат да закъснеят за училище или да пропуснат учебни дни.

Проучването е ползвало данни, събрани за изследването PISA (Програма за международно оценяване на учениците) 2012, което интервюирало над 510 000 младежи и девойки на 15-годишна възраст в страните-членки на ОИСР.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
10
 
! Отговори
Спортно ориентиране преди 9 години
Спортното ориентиране е един чудесен начин да обогатиш знаничта си за ориентиране по карта и въобще за географията. Освен това, когато игрите са отборни, се развиват умения за работене в екип, развиват се социалните умения, и най-вече - изключително забавно е.За съжаление този спорт не е достатъчно добре развит в България. Предполагам, че ако се напишат 2-3 статии за това как спортното ориентиране помага за изучаването на география, интересът къ него значително може да се повиши.
2
0
 
17
 
! Отговори
LethianDream преди 9 години
Не ми трябва да гледам изследвания - след тези постоянни карти в игрите (а у лево, а у десно) , после географията ти се вижда детска приказка. Да не говорим за математиката, дето знаехме едно време коя единица към демидж пращи в Heroes 3 и се чертаеха едни фермани и таблици, да не забравя и перфектния английски, който по друг начин ще научиш, ама някой друг път, освен може би в легнало положение с мома англичанка :D
1
3
 
7
 
! Отговори
Даскал преди 9 години
Боже !Аз , уча 8 клас на посоките в Света , а тук се ръсят глупости .

Спонсорирани публикации