Практични употреби на водката

За третиране на пърхот
8
Практични употреби на водката
Снимка: photl.com

Водката е интересно питие. Тя е подходяща не само за пиене, но и за още куп неща. Ще се учудите колко практически приложения има руската напитка не само в домакинството. 

Винаги дръжте една евтина бутилка водка на една ръка разстояние, заслужава си. Ето защо: 

Успокоява зъбобола 

Ако имате зъбобол, но не можете веднага да посетите зъболекар, опитайте компрес с водка. Тя е естествен антисептик, който убива бактериите, прониквайки през кожата. Водката още действа и като локална упойка, която „замразява“ засегнатото място. 

Почиства кожата 

Водката е чудесно средство за почистване и стягане на порите. Сварете 250 мл зелен чай, оставете го да изстине и прибавете към него 1 чаена лъжичка водка. 

Потопете памучен тампон и започнете да прилагате с кръгови движения върху кожата на лицето. Водката ще стегне кожата, а зеленият чай ще я успокои. Тази смес може да се използва и като афтършейв.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
4
 
! Отговори
Flex преди 8 години
Дето се викаше какво е злоупотреба с алкохол - да ползваш ракия за чистене на прозорци :D
4
2
 
1
 
! Отговори
ПАЗАРДЖИК преди 8 години
СПИРТЕН АЛКОХОЛ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ЯВИ ИСТОЧНИК ЛЕЧЕНИЕ.ТОВА Е РЕКЛАМА. ВИНОТО Е ЛЕКАРСТВО КОЕТО НЕ ТРЯБВА ОТ 200 МПГР В ДЕН ДА СЕ ПИЕ ПОВЕЧЕ.ТОВА ГО Е ДОКАЗАЛ НАРОДНИТЕ ЛЕЧИТЕЛИ
3
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички гореописани са НЕпрактични употреби на водката. Направо са хабене на водката.Практичните употреби на водката са две: със или без доматен сок.
2
4
 
10
 
! Отговори
Бармалей преди 8 години
Глупости на търкалета. Който е писал статията никога не е чувал за РАКИЯТА!
1
3
 
15
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 8 години
Що се мъчите с...водка,жабурете се с домашна ракия всеки ден,против зъбобол,лош дъх в устата,болки в гърлото,лошо настроение и при други...поводи.Важно условие е,ракията да е варена в ракиен казан(не самоделка) и да е ...поне 45 градуса.