Заповядайте, хапнете – храна, направена на 3D принтер

Първият ресторант отваря врати в Лондон, но за 3 дни
21 май 2015 18:00, Анисия Иванова
11
Заповядайте, хапнете – храна, направена на 3D принтер
Снимка: Bulgaria On Air

Първият ресторант, който ще предлага храни, произведени от 3D принтер отваря врати в Лондон. Иновативното заведение обаче няма да бъде на разположение на желаещите да опитат новите ястия твърде дълго - едва до 23 май.

Само тогава и само там човек може да опита принтиранa от 3D принтер храна. Заведението ще бъде открито в рамките на конференцията "3D Printshow London".

Според организаторите, чиято цел е да се хвърли светлина върху възможностите на технологиите за 3D принтиране, майстор готвач е бил поканен, за да изготви меню от три ястия, които да бъдат сервирани на посетителите в ресторанта.

За тяхното приготвяне ще бъдат използвани само пресни и сезонни продукти, като за желаещите ще има и презентации за приготвянето на ястията.

Вижте повече във видеото на Bulgaria On Air.

Гледайте още новини от "Икономика" в bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво ти разбира *** от 3D принтери, на снимката MakerBot, евтин домашен принтер за игра на децата и с това ще принтваш храна. Иначе има принтери които и човешки органи принтват.
5
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В същност с тази технология се произвеждат и доста части за коли и самолети, дори и в Раптор има такива части. В интернет може да се намери и как да си направим истински пистолет с 3D принтер.
4
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вие си яжте от 7Д принтера. Аз отивам при бай Пенчо да купя агне и да го врътнем на чевермето, а вие яжте гумената пържола на принтера.
3
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Още преди половин век имаше един филм с Луй дьо Финес - " Крилце или кълка". Помните ли го?
2
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Неее, не сте видели бъдещето в България. :))Като оператор на широкоформатен принтер мога да кажа, че софтуерът винаги позволява да се пести от качеството на разпечатката, за сметка на количеството и скоростта на производство- евтини консумативи, намаляване на плътността на печата... така че не е трудно да си представите какво ще е качеството и на "разпечатаната" храна у нас. :D
1
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това не ми прилича на нищо повече от шприц, командван чрез софтуер. Неслучайно има само 3 ястия и бас хващам, че всичките са под формата на пюре.