Германка на 65 години роди четири близнаци

Досега тя е родила 13 деца, има и 7 внуци
23 май 2015 19:17, Елка Василева
56
Германка на 65 години роди четири близнаци
Снимка: архив, Reuters

Жителката на германската столица Анегрет Рауниг на 65-годишна възраст роди четири близнаци - три момчета и едно момиче, съобщиха Франс прес и ТАСС. По данни на телевизионния канал RTL бебетата са били изродени с помощта на цезарово сечение във вторник в една от берлинските болници.

Още по темата

Медиците съобщават, че бебетата са се родили в 26-ата седмица от началото на бременността. Теглото им варира от 650 до 960 грама. Обикновено бебетата се раждат между 37-ата и 40-ата седмица на бременността.

Засега не се съобщава какво е състоянието на майката. Знае се обаче, че досега Рауниг е родила 13 деца. Тя има и 7 внуци.

За бременността на Анегрет се заговори през април, припомня ДПА. Самата берлинчанка е била шокирана, когато разбрала, че ще има четири близнаци. Няколко години тя се е опитвала да забременее с помощта на изкуствено оплождане. Към него я подтикнала една от дъщерите й.

Анегрет Рауниг работи като преподавател по руски и английски език. Тринадесетото си дете е родила на 55 години и още тогава се е превърнала в знаменитост. Участвала е в много телевизионни програми. /БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В цивилизования свят хората са свободни да правят каквото искат и имат пари, за да го постигнат. Браво на 41
34
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
много е постна статията. Без яйца на донор, жена на тия години не може "естествено" да забременее. И понеже в нормални държави няма да и дадат ин витро, е ходила в Украйна, където за пари всичко може. Има много етични въпроси, които това повдига, но сериозна дискусия тук не очаквам. Нямам нищо против "ин витро." Напротив! Но според мен тая жена има психологични проблеми. Някои хора трупат домашни любимци, други предмети. Тази прави същото с деца + доза сензация чрез медиите.
33
3
 
4
 
! Отговори
at преди 8 години
v nemskata presa pishe, 4e njama da si otidat vkasti vsi4ki b4b4eta zdravi. Ste imat traini uvregdania. E, na tova mu vikam az nemski egoizam. takiva sa si te, egoisti i materialisti.
32
3
 
6
 
! Отговори
Лилиту преди 8 години
Пише, че жената е била много изненадана ... И че преди е правира опити ... От това аз правя извод, че може да е забременяла по естествен начин ...
31
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако Господ не искал да се родят, нямало е да се родят. Ако Бог е решил и им е дал късмет ще оживеят. Няма нищо случайно на тази земя
30
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До до 27 - "Дане се ''месим'' изобщо в работата на господ" ти секретар на Господ ли си, че изказваш такова мнение. Пък и за останалите "възмутени" се отнася.Не ви ли иде на ум, че по-скоро Господ е дал знак, насока, за развитие на размножението "ин витро". Като вижда отвисоко какво малоумие се получава и цари на практика.
29
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До до 33Затова твое мислене българите издържат огромна бандитска армия от на своя територия. Ако майката е германка, работила цял живот, Съпруга и също защо германците да не помогнат на свои новородени ???
28
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Блокиран в ДневникРазбира се че ще оживеят. А това че ще имат майка на 75 години е по-малко нещастие от твоето малоумие
27
8
 
5
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 8 години
Ако децата по половин кило оживеят до 10 -тата си година ще си имат майка на 75 години и няма да имат баща.Защо трябва да им се причини това?
26
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Инвитро на 80 години това вече на нищо не прилича :Dжената си замръзява яйцеклетките за по късно, че кариера има да прави!
25
6
 
7
 
! Отговори
Изтърсаците преди 8 години
Нормално бебетата не се раждат от 65 годишни бабички!!!!!!!!!!!!!!!!
24
5
 
10
 
! Отговори
Mimoza преди 8 години
Момиченцето е 655 грама !!!!!!! Ква дискусия, кво ин витро????? Че даже и на бабичка...... Еми НЕ е нормално.
23
6
 
10
 
! Отговори
до 33 преди 8 години
Никой не и е длъжен на дъртата .Хората създават деца със задължението да се грижат за тях.
22
4
 
10
 
! Отговори
Mimoza преди 8 години
Аз тая дискусия за ин витро-то отдавна съм я коментирала. Със закон трябва да се сложи ограничение. Когато настъпи естествената менопауза на жената и КРАЙ. Това е. Без такива хормонални вмешателства в природата....
21
5
 
7
 
! Отговори
до 31 преди 8 години
щом има други деца -те ще ги гледат /най вероятно / са големи.не е нужно да употребявате цинизми по адрес на жената
20
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
това не е често срещано явление засега ,толкова голяма рядкост е че новина пишат ,какво се е запритеснявал някой ,че всички жени ще стават майки на 65 год?:) може -в бъдещето ,щом хората като цяло решават че до 50-60 години ще си живуркат егоистично ,и след 60така чак -ще искат деца
19
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази дърта кофа се е изгаврила с дечицата!Вместо да имат нормално детство, те ще сменят старчески памперси.Трябва да има възрастова граница за инвитро.Ако беше нормално, природата щеше да позволява цикъл до старческа възраст.Баси ***!И на кого ще ги остави като умре след 5-10 г?
18
4
 
7
 
! Отговори
до 27 преди 8 години
До Mimoza тогава трябва въобще да спрат ин витрото -да не се бъркат в ''работата на Господ'' .и всякакви операции -щом Господ е казал човек да мре -ще мре .Човекът -лекар в случая да не се меси .Като е гарга -да е рошава .Дане се ''месим'' изобщо в работата на господ
17
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
важното е да са здрави децата другото са излишни размисли по темата :)
16
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А майка ми - внуче, та внуче!!! Яяяяя се оправяй сама, 57-годишна, за къде внуци?