Какво съкращава живота?

Продължителното седене увеличава риска от смърт
29 юни 2015 14:53, Михаела Лазарова
12
Какво съкращава живота?
Снимка: photl.com

Дълголетието в съчетание с добро здраве е нещо, което всеки би искал да постигне. Но често желанието не е съпътствано със здравословен начин на живот. 

Освен нездравословното хранене, честата употреба на алкохол и цигари има и редица други фактори, които скъсяват продължителността на живота. 

Споделяме някои от тях, които не са за пренебрегване. 

Живеете сами 

За да бъдат хората щастливи, те се нуждаят от взаимодействие, от любов в живота си. Несподелянето на интимност, любов и време с хората, не само че не ограничава нивата на стрес, но ограничава радостта, щастието и може да намали продължителността на живота.

Продължително спане 

Сънят е важен за доброто ни здраве и красота. Но продължителните часове сън (повече от 8) могат да имат негативен ефект върху здравето ви. Според редица изследвания, дългото спане може да увеличи риска от затлъстяване, диабет, сърдечни проблеми, главоболие, депресия.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пчеличката през лятата живее средно около 40 50 дни защото много работи, зимните пчели които нямат работа живеят около 4-5 месеца.Не е ли така и с човека? Когато всичка е нармално е добре , а всичко над нормите и ядене и пиене и работа води до състаряване.
9
4
 
1
 
! Отговори
Ааа преди 8 години
Мъжът докато го научиш и стане съпруг
8
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Извод, работата съкращава живота! По цял ден стоиш на един стол, вечер си твърде уморен за социален живот или за секс, съответно живееш сам, съответно през уикенда гледаш да се наспиш и спиш повече от 8 часа, нервен си и се храниш нездравословно... и ето ти как повечето неблагоприятни фактора ти се натрупват само заради факта, че ходиш на работа!
7
4
 
10
 
! Отговори
Сър Пичук преди 8 години
Просто не се женете, пичове....
6
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е западна статия. Кой в БГ дето бачка може да се похвали че редовно спи много?Повечето хора едва ставаме сутрин
5
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо не кажете че храната е най важната за дълголетието на човек? може да се наспиш може да не пушиш и пиеш но като се нахраниш с отрови които се съдаржат в почти всички храни си отиваш на 50 години от рак. Едно време са живяли до дълбока старост но храната им е била от домашната градина а не от мутренските парници и не са хранили прасетата телетата и овцити със химия за да наддават на кила. така че храната е най важна за вашето здраве.
4
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Началникът.
3
0
 
18
 
! Отговори
до 1 преди 8 години
"Сънят е много важен -не се ли наспи човек остарява суперскоростно и си скапва нервите и здравето."Точно така. Сънят е ключ към дълголетието
2
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тя любовта е до време, като дойдат децата, ела да видиш тогава. А и ако жената постоянно ти ходи по нервите, познай.
1
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Глупости.Дядо ми спеше по 12-15 часа дневно и живя почти 100 години.На младини е пафкал по 3 пакета качак на ден не е имал много приятели и си беше самотник.Баща ми имаше социален живот много приятели вечно беше в движение спеше по 6-8 часа и си отиде на 60.Сънят е много важен -не се ли наспи човек остарява суперскоростно и си скапва нервите и здравето.

Спонсорирани публикации