Звездният ни рожденик: Ринго Стар на 75

Интересни факти от живота на популярния бийтълс
1

Снимка: Reuters

На 7 юли своя 75-ти рожден ден празнува един от най-популярните барабанисти в историята на рок музиката – Ринго Стар. Роден на 7 юли 1940 г. в Ливърпул, Обединеното кралство, с името Ричард Старки, музикантът добива световна популярност в прочутата ливърпулска четворка "Бийтълс".

Всъщност, Ринго става член на рок групата на 16 август 1962 г, заемайки мястото на Пийт Бест на ударните инструменти. Днес той и Пол Маккартни са единствените останали живи членове на легендарната група, след смъртта на Джон Ленън и Джордж Харисън. Освен барабанист, Ринго Стар е още певец, актьор и автор на музика.

Ето интересни факти от живота на популярния бийтълс:

Като дете бъдещият музикант често боледува и дори 2 пъти е лежал в болница с животозастрашаваща диагноза. Първият път причината е бил спукан апендицит, а втората – туберколоза.

Именно при престоя си в санаториум след белодробното заболяване, малкият Ричард се запалва по ударните музикални инструменти. Дори започва да свири в импровизирана банда по време на престоя си в болницата.

Ринго Стар е водещ вокал в известните песни на “Бийтълс” Yellow Submarine" и "With a Little Help from My Friends."

Музикантът се е женил 2 пъти и има общо 3 деца – двама сина и една дъщеря.

В началото на 2010 година барабанистът се сдоби със своя звезда на “Алеята на славата” в Холивуд.

Ринго Стар, също както и своя колега Пол Маккартни, е два пъти член на залата на славата на рока – един път като член на “Бийтълс” и един път като солов музикант.

През 2011 година списание “Rolling Stone” го нарежда на пето място в класацията за най-великите барабанисти на всички времена.

Музикантът има спечелени общо 9 награди “Грами” в своята кариера.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации