За голямо семейство – първо раждане на 23 г.

Британски специалисти изчислиха оптимална възраст за зачеване
Обновена: 3 авг 2015 16:57 | 3 авг 2015 16:36, Веселина Йорданова
11
За голямо семейство – първо раждане на 23 г.
Снимка: архив, БулФото

Ако жената иска да има голямо семейство, е най-добре да започне да ражда деца на 23-годишна възраст, твърдят британски специалисти на страниците на в. "Дейли мейл". Дори и да иска само едно дете, е добре да го роди до 32-годишна възраст.

Препоръките на медиците бяха оповестени след анализ на състоянието на 58 000 жени. Оказва се, че съществува оптимална възраст за зачеване.

Статистически данни показват, че почти 50% от децата са родени от жени на 30 и повече години. През последните години се е утроил броят на бебетата, родени от жени на повече от 40 години.

Възможно е новият калкулатор на фертилността да промени положението, твърдят специалистите. Според създателите му трябва да се реши колко деца иска една жена и дали ще зачева сама или с помощта на ин витро оплождане.

Математическият модел ще покаже на каква възраст вероятността от зачеване е равна на 90%, 75% или 50%. Например, при жена на 23 години, вероятността да роди 3 деца е равна на 90%. Ако чака до 31 години тя намалява на 75%. А на 35 години - до 50%.

Жените, които искат да имат две деца, трябва да започнат да раждат на 27 години. А тези, които искат само едно бебе, могат да почакат до 32 години. По думите на експертите техните препоръки ще помогнат на младите хора да планират по-добре живота си.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: семействодеца
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз почнах на 34, но вече съм майка на 3 чудесни здрави хлапета. Май съм от 50%.... И друго - ние българите имаме богат генетичен материал, така че в повечето случаи възрастта не оказва такова голямо влияние да имаш здраво поколение. Добре е да си стъпиш на краката и да можеш да осигуриш нормален живот на децата си, а не като една определена група сънародници да се множиш безразборно и после кой ги гледа тези деца...
5
2
 
2
 
! Отговори
Четете и мислете! преди 8 години
Да четат в Столипиново и Факултета - ражданията да започват, когато младата жена навърши 23 години!!!Да четат горките момичета, които не са богати, не са мързеливи, но не са и прости, нито елементарни - заслужава уважение амбицията първо да си стъпиш на краката, после да създаваш семейство, но все пак, не отлагайте първото раждане за след 32 г.!!!
4
3
 
18
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 8 години
Без да съм научен сътрудник си мисля, че ако започне да разда на 16, ще има повече бебета ако започне на 23.Бъркам ли нещо?
3
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Познавам жена родила първото си и единствено дете на 21. Ами то по вашата логика до сега трябваше да има поне 3.Познавам и такава родила първото си дете на 35 и 3-тото на 40. Та какво казвате за броя на децата?Я не се излагайте с тия глупости. Всяка жена е различна и всяка сама най-добре си преценява кога да роди и колко деца да има.
2
2
 
34
 
! Отговори
hmm преди 8 години
Не всичко е математика и понякога всички калкулатори не могат да пресметнат нещата които могат да ти се случат... С пожелание за голямо и любвеобилно семейство за тези които го желаят...
1
5
 
25
 
! Отговори
Айше от Факултету преди 8 години
Ама бате, аз искам 15. И за това почнах от 12 да раждам, че докато станат 15...