Кръшкат масово под носа на Обама в Белия дом

В куп държавни агенции слагат рога на половинките си
21 авг 2015 16:56, Александър Попов
1
Кръшкат масово под носа на Обама в Белия дом
Снимка: Reuters

Служители на Белия дом и Конгреса масово слагат рога на своите половиники. Това стана ясно, след като хакери разпространиха късно в четвъртък втора порция данни от сайта за изневери Ашли Медисън, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс.

Компютърен експерт, който е свалил данните, заяви, че те са автентични и включват компютърната програма на уебсайта, вътрешни имейли и послание до неговия основател Ноел Байдерман, предаде Ройтерс.

Още по темата

В посланието хакерите, които се наричат "Ударна група", казват: "Здрасти, Ноел, можеш да приемеш, че сега е истинско". Това изглежда е отговор на хакерите, след като в първоначалната си реакция във вторник компанията Авид Лайф медия, собственик на сайта, обяви, че разпространените данни може да не автентични.

Съпруги и съпрузи по целия свят се сблъскват с извънбрачните афери на партньорите си след като хакерите, които пробиха защитата на сайта преди месец, публикуваха имената на хиляди негови потребители.

Стотици служители на американското правителство, включително хора на важни постове в Белия дом, Конгреса и агенции за прилагане на закона, са използвали интернет в своите офиси, за да влизат и да заплащат такса за членство в сайта за изневери, посочва Асошиейтед прес.

АП е проследила много от профилите, разкрити от хакерите, до федерални служители. Става дума за служители в над две дузини агенции в администрацията на Барак Обама, включително в Държавния департамент, Пентагона, министерството на отбраната, енергетиката, финансите, транспорта и вътрешната сигурност. Други са дошли от компютърните мрежи на Камарата на представителите или Сената.

Асошиейтед прес не назовава правителствените потребители, които е открила в разпространените от хакерите данни, защото те не са на избираеми постове и не са обвинени в престъпление.

Министърът на отбраната Аштън Картър потвърди, че Пентагонът проучва списъка на хора, които са използвали военни имейл адреси. Изневярата може да бъде престъпление съгласно кодекса за поведение в армията.

В своето проучване на данните Асошиейтед прес се е съсредоточила в издирването на правителствени служители на отговорни позиции, които може да станат обект на изнудване.

Политиката в различните правителствени агенции относно използването на интернет е различна, но случаят повдига въпроси и за това кои лични дела са приемливи в работно време, отбелязва агенцията.

Хакери обявиха, че са откраднали данните на 37 милиона изневеряващи съпрузи от сайта Ашли Медисън, в който хората, желаещи да имат извънбрачна афера, могат да си уредят онлайн срещи.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
7
 
! Отговори
Ясно преди 8 години
Работа на КНДР. Искат да съсипят САЩ.