Жените трупат паласки, скатават с домакинството

Съвременните дами прекарват повече време в офиса
28 авг 2015 11:51, Александър Попов
17
Жените трупат паласки, скатават с домакинството
Снимка: Reuters, архив

Съвременните жени трупат повече излишно тегло, защото вършат по-малко домакинска работа, пише в. "Дейли експрес", позовавайки се на резултатите от британско проучване.

Авторите му от университета на Манчестър и Лондонския университет смятат, че отделянето на по-малко време за домакински задължения допринася за епидемията от затлъстяване във Великобритания.

Проучването разкрива, че съвременната жена отделя близо 20 процента по-малко от времето си през деня на домакинска работа в сравнение с предшественичката си от 80-те години на миналия век.

Днешните жени прекарват повече време в службата. Замяната на домакинската дейност с офисна допринася за трупането на излишни килограми. Технологичните постижения спестяват време и усилия, но същевременно са свързани с изразходването на по-малко калории. Например бърсането на пода в продължение на един час изгаря 200 калории, докато работата на компютър изразходва едва 70 калории.

Нивата на затлъстяване са "скочили" тройно във Великобритания през последните 30 години. Експертите редовно отбелязват, че недостатъчната физическа активност допринася за тази тенденция.

Проучването разкрива още, че докато жените вършат по-малко домакинска дейност, мъжете помагат повече у дома.

Анализирайки данни от проучвания върху калориите и физическата активност през изминалите десетилетия, изследователите са установили още, че съвременните британци се хранят повече, по-често хапват между храненията и харчат повече в супермаркетите, отколкото през 80-те години на миналия век.

Въпреки това средностатистическият британец консумира с около 20 процента по-малко калории, отколкото преди три десетилетия. С оглед на разрастващата се епидемия от затлъстяване този факт обаче отново подчертава ключовата роля на недостатъчната физическа активност.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На снимката не виждам жени, а женски ***.
10
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
като ги видях тези дамиси записах час да ми леят куршум.Моля слагайте надписНе се препоръчва за хора с изтънчен вкус
9
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това не са дами, а негърки! Могат да послужат за антиреклама на Макдоналдс и американския начин на живот.
8
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пърдон, 120-130кг.
7
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В САЩ изглежда трупат паласки на паласките. Тези чистокръвни американки на снимката, преставяте ли си колко тона трансмазнини и ГМО са превъртели през системата, за да се получи подобен зашеметяваш 12-13-кг резултат.
6
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По-малко домаминска работа , на ви равноправие. Жените спрвха да бъдат жени. Една мусака вече не могат да правят.
5
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Крайно време е да въведат самолетни билети "на килограм живо тегло". Багажа е на килограми, а защо аз(70кг) да плащам еднакво с някакъв тлъст спазматик 130кг?!? Я погледнете каква е тарифата за 60кг допълнителен багаж и смятайте.
4
1
 
31
 
! Отговори
гунчо гунчев преди 8 години
теа двете са от най-големите англичанки едни такива със светла кожа леко рижи и малко бозави
3
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Продължавам. Но на некачествените храни българина им е хванал цаката - и те са прекалено скъпи за него, та не ги купува. Мама и тате му пращат буркани с лютеница и мръвки от село. Това е другата причина, да не ни засяга затлъстяването в такава степен.
2
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Съвременните жени трупат повече излишно тегло, защото вършат по-малко домакинска работа"Не всички "съвременни жени" са ***, извинявайте. Ако 99% са *** в Англия, то тук не е така. Пълно е с кифлочи, които не са пипвали парцала, а са под 50 кила. "Изследването" ви е смехотворно. Обикновения кифлоч не се тъпче като *** и знае да ходи на фитнес. Това, че англичаните са мързеливи и изглеждат като шопари е изключително техен проблем, който се опитват да наложат и нас нас(некачестени храни).
1
3
 
34
 
! Отговори
Parcuc преди 8 години
И на снимката някакви ***, които цял живот се хранят в макдоналдс. тц тц тц

Спонсорирани публикации