Рецептата Dnes: Канелони със спанак, булгур и сирене

Леки и вкусни за хапване с чаша хубаво вино
28 авг 2015 10:20, Михаела Лазарова
0
Рецептата Dnes: Канелони със спанак, булгур и сирене
Снимка: Личен архив

Продукти:

2 кутии канелони
2 кг пресен спанак
150-200 г булгур
2 домата
250 г сирене
сол, черен пипер на вкус
1 глава лук
3 скилидки чесън
За доматения сос:
6-7 големи домата
1 глава лук
4 скилидки чесън
сол, черен пипер на вкус

Приготвяне:

Спанакът се наситнява и се задушава в тиган заедно с лука, чесъна и доматите. През това време сложете булгура да ври. Когато набъбне го прецедете и сложете към спанака, като добавете и сиренето.

Когато плънката е готова, напълнете канелоните с помощта на лъжичка или сладкарски пош. Сложете ги в тавичка, в която сте наредили домати нарязани на кръгчета. След като подредите канелоните, изсипете върху тях доматения сос (Приготвяне на соса: Всички съставки се нарязват на ситно и се задушават до получаването на гъст сос.)

Поръсете с настърган кашкавал и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност.

Още апетитни рецепти може да видите в кулинарната рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари