Снимка: Личен архив
|
Продукти:
2 кутии канелони
2 кг пресен спанак
150-200 г булгур
2 домата
250 г сирене
сол, черен пипер на вкус
1 глава лук
3 скилидки чесън
За доматения сос:
6-7 големи домата
1 глава лук
4 скилидки чесън
сол, черен пипер на вкус
Приготвяне:
Спанакът се наситнява и се задушава в тиган заедно с лука, чесъна и доматите. През това време сложете булгура да ври. Когато набъбне го прецедете и сложете към спанака, като добавете и сиренето.
Когато плънката е готова, напълнете канелоните с помощта на лъжичка или сладкарски пош. Сложете ги в тавичка, в която сте наредили домати нарязани на кръгчета. След като подредите канелоните, изсипете върху тях доматения сос (Приготвяне на соса: Всички съставки се нарязват на ситно и се задушават до получаването на гъст сос.)
Поръсете с настърган кашкавал и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност.
Още апетитни рецепти може да видите в кулинарната рубрика на Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase