Кръвен тест ще ни казва кога ще умрем

Изследването ще показва в бъдещето здравният статус на индивида
20
Кръвен тест ще ни казва кога ще умрем
Снимка: Булфото, архив

Учени от лондонския "Кингс колидж" са разработили уникален кръвен тест, който предрича кога ще умрем, определя риска от деменция и истинската ни биологична възраст, пише британския "Дейли мирър".

Специалистите са съсредоточили своите усилия върху темата за стареенето на човешкия организъм и върху констатираната разлика с реалната възраст на пациента. Те потърсили "старчески признаци" в клетките, анализирайки 150 гена.

Учените са категорични, че някои хора стареят по-бързо от други и с тях трябва да се провеждат по-отрано тестове за деменция и рак.

Разработеният нов метод се основал на анализи на 54 хиляди генни маркера на здрави хора, водещи заседнал начин на живот. Те били на възраст между 25 и 65 години. Маркерите били сведени до 150, но те представлявали истински "молекулен еталон за истинската биологична възраст на организма".

Чрез него може лесно да се проектира в бъдещето здравният статус на индивида. Същият възрастов еталон се наблюдава в мускулите, мозъка, кожата и кръвта. За изследването му обаче е най-лесно да се вземат кръвни проби.

Тестът за предричането на смъртта бил изпробван в Швеция върху 70-годишни мъже и той дал точни показания за летален изход при тях в следващите 5 години, посочва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Скоро застраховките за живот и това ще го изискват. Ако ти показва 10 години успех! :)
6
0
 
35
 
! Отговори
алабала преди 8 години
Много интересно как тестът в Швеция е дал точни показания.. хахаха и то за след 5 години..
5
1
 
49
 
! Отговори
В днешно време преди 8 години
богатият умира само веднъж,бедняка българин-всеки ден!
4
0
 
47
 
! Отговори
абвг преди 8 години
Тогава тези, които ще умрат по-рано - по-малко стаж да им се изисква и по-рано да излизат в пенсия.
3
0
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като чета статията и се сещам за онзи филм "Дилъри на време" мисля че се казваше, където хората още като се родят и имат часовник с обратно отброяване, ако искаш да живееш по-дълго трябва да си купиш време.... пълна щуротия е това с теста "кога ще умреш", ако всеки знаеше кога ще е края му, би изгубил смисъл изобщо да живее. Все пак основното което крепи човека и го кара да се развива е надеждата.....
2
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А кога ще те блъсне валяк показват ли тестовете :).....
1
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Учените са категорични, че някои хора стареят по-бързо от други и с тях трябва да се провеждат по-отрано тестове за деменция и рак."Дааа, а досега ни баламосваха, че всички сме били еднакви отвътре...