Хитлер цял живот на хероин, войниците му пък на амфети

Третият Райх - дрогиран лидер и дрогирана армия
Обновена: 11 сеп 2015 16:25 | 11 сеп 2015 16:03,
283
Хитлер цял живот на хероин, войниците му пък на амфети
Снимка: Кадър Youtube

Нова германска книга разбуни духовете с твърдението, че Адолф Хитлер се е друсал с наркотик от групата на хероина. А войските на Райха редовно са били ''подхранвани'' с наркотик, наречен Первитин, който е предшествал метамфетамините.

''Тотален щурм: наркотиците в Третия Райх'' от Норман Олер разкрива режим, който прокламира здравословен живот и превъзходство над другите нации, докато върховните лидери са били на различни наркотици и стимуланти.

И докато отдавна се знаеше, че командването на Третия Райх е одобрило използването на Первитин за въоръжените сили, сега става ясно в какви мащаби е ставало това. Това, заедно с разкритието, че Хитлер е бил наркозависим към края на войната, кара историкът Ханс Момсен да заяви ''Тази книга ще промени представа ни за историята на войната.''

А войниците са приемали Первитин – и то редовно, защото така успявали да маршируват в строй доста повече и да не усещат умора. Всичко това, докато пропагандата на Райха е подчертавала важността от здраво тяло, въздържане от алкохол и тютюн, за да се поддържа арийската раса силна и чиста.

Олер твърди, че към май 1940 година над 35 милиона войници и офицери от армията са се нуждаели от  метамфетимина Первитил просто за да издържат до края на деня. Авторът е имал достъп до архивите на нацистите в Германия, както и достъп до някои документи във Вашингтон и така разкрива тайната за един дрогиран лидер и една дрогирана армия.

По времето на инвазията на Съветския Съюз стотици хиляди войници са се биели под влиянието на наркотици. Записи на Вермахта показват, че над 200 милиона хапчета са били разпределени в армията между 1939 и 1940.

Някои изследвания сочат, че нацистите са създали и стимулант на базата на кокаина, предназначен за войниците на фронта, който е бил тестван в концентрационните лагери. Наркотикът, с кодово име I-IX, e бил тестван в Сахсенхаузен, където записи сочат, че затворниците са марширували близо 100 км без почивка.

Успехът на Светкавичната война, стратегията на нацистите, се е държал на факта, че на никой не му се е спяло, продължава автора. Оказва се, че до 1939 метамфетамина е бил напълно законен. Дори е имало шоколадови бонбони с метамфетамини, предназначени за домакините – за да не се уморяват, вършейки домакинска дейност.

А  документи от армията показват ефекта на Первитин върху войниците. През януари 1942 година на Източния фронт 500 войници са заобиколени от Червената армия при минус 30 градуса. Тогава докторът на отряда решава да им даде Первитин. ''Реших да им дам лекарството, когато започнаха да лягат в снега и искаха да умрат'', пише той в записите си.

''Половин час по-късно те започваха съвсем спонтанно да се чувстват по-добре!'', продължава записа на лекаря. ''После започнаха да маршируват в строен марш, повдигна се духа им и бяха по-внимателни.''

И докато войниците на Райха са били постоянно дрогирани, Олер твърди, че това е нищо, в сравнение с онова, което Хитлер е изпитвал.

В главата ''Друсаният Хитлер'' Олер описва как фюрерът е опитал над 80 различни лекарства, докато е бил начело на нацистка Германия, включително ''примитивна Виагра'', което е било всъщност висока доза тестостерон.

А към края на войната, когато генералите му са предупреждавали, че ще изгубят всичко, Хитлер се е обръщал към д-р Морел, личният му доктор, който му е давал Евкодал – ''братовчед на хероина''. Тогава фюрерът се въодушевявал и се чувствал непобедим. Авторът на книгата дори твърди, че Хитлер е имал страх от инжекции, затова Морел е трябвало да му инжектира повечето лекарства.

А когато Хитлер се е самоубил в бункера си в Берлин на 30 април 1945 той е бил вече заекваща, наркозависима развалина, завършва Олер разказа си за Третия Райх ,повече приличащ на сериала Breaking Bad.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


283
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
170
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако ще и на кокаин да е бил трябваше да свърши с еврейте.
169
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дали са били " друсани" е спорноБезспорен е само традиционния руски алкохолизъм
168
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На запад, ако се съмняваш в холокоста, лежиш 3 години в затвора ефективно!
167
2
 
6
 
! Отговори
До Индустриалец преди 8 години
И след като ти омръзне всичко, след като се наситиш на всичко, започваш да св възбуждаш от това, да *** жена ти и/или дъщеря ти, пък ти да си мааш *** пред тая сцена. Накрая и ти ще почнеш да си го слагаш в гъзъ, ей така, просто за разнообразие
166
2
 
6
 
! Отговори
Индустриалец преди 8 години
Всички почваме на хероин още от училищната лафка. Като завършим висше и се намърдаме на престижна и високоплатена работа, минаваме на кокаин, луксозни жени и премуим лумузини. Народа беден, гладен, щото тря'а да плаща тия неща.
165
0
 
5
 
! Отговори
Кукар преди 8 години
......И след края на войната, една част от нацистките учени избягват в Сливен и почват да отварят местните хора как се "готви" метамфетамин, или т.нар. *** - Сливенския кашкавал
164
0
 
9
 
! Отговори
Митьо преди 8 години
Може някои измислени "писатели" да пишат какви ли не глупости за фюрера, но поне повечето от четящите тук, съдейки по коментарите, не се поддават на измишльотините и са наясно, че историята се пиши от победителите.
163
1
 
14
 
! Отговори
армеец преди 8 години
В германската армия всеки е имал зачислено канче и лъжица!И разкладката е била една,и за генерала,и за обикновения войник!Ако яденето е било чорба от цвекло и филия хляб,то е била за всички!В американската и съветска армии нещата са много по-демократични!Войника яде каквото има,а за генерала храната е специална!За това и Германия удържа 6 години срещу целия свят!
162
4
 
17
 
! Отговори
Брaнник преди 8 години
Боецa от Вермaхтa е бил снaжен Aриец, отлично подготвен зa бойни действия, дисциплинирaн и сaмоотвержен, товa нaй- добре го знaем ние Бългaрите, зaщото с Брaтятa Гермaнци нaшите деди проливaхa кръвтa си зa обединението нa Бългaрското цaрство! Поклон пред пaметтa им!
161
3
 
8
 
! Отговори
dp преди 8 години
Дали се е друсал Хитлер или не едва ли е интересно, фактът е, че с нападението надСССР е спечлил време на западния свят да се организира и спре червената чума; Сталине бил готов за нападение на запад, атаката го е изненадала защото е знаел, че многократнопревъзхожда немската армия.А че и Хитлер, и Сталин са чудовища едва ли има съмнение, човек поискал да избивамилиони хора в името на някакви свои си цели е повредена работа.
160
0
 
17
 
! Отговори
35 милиона преди 8 години
Измамата лъсва неволно при числото 35 милиона войници. В най-добрите си дни Вермахтът е бил около 9 милиона. Интересно с кои други народи прозорливият автор "допълва" сумата до 35 милиона? Кой още се е друсал? Руснаците отпадат, те си се напиват като животни и без допълнителни ресурси. Остават янките и гордите британци, а може би и онези с дръпнатите очи. Както се казва, на лъжата краката са къси.
159
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това са глупости, целящи да оправдаят невижданите зверства на нацистите. По-безобидно е, ако изкараш, че наркотикът ги е тласкал да ги вършат.Ще мине малко време и такива "автори" ще почнат и да уточняват как документи доказвали, че войниците са нямали представа какви хапчета им дават. Почакайте и ще видите. На това му се вика "ревизия на историята" и на Запад тя отдавна тече с пълна сила.
158
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Още малко пропаганда и ще изкарат и Хитлер ***.
157
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хероини амфетамини..........*** да се молят да не дойде на власт някой наследник на Хитлер, че тогава спукана им е работата! Брайвик вече има доста последователи при крайнодесните. Хората започват да се събуждат и виждат истината. А тия емигранти така като идват към Европа - 2 пъти по бързо ще бягат наобратно!
156
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Продължавайте да разглеждате фашизма и социализма като две напълно не свързани явления, напълно изолирани от естественото развитие на човечеството. Като само лошо и само добро.Като ин и ян, опс, туй беше друго!
155
0
 
16
 
! Отговори
да бе преди 8 години
В едно интервю, дадено на журналиста Феликс Чуев, *** казва следното:"В малките германски лаборатории ние видяхме такава страшна наука,че наистина извадихме голям късмет че войната свърши!"Това по въпроса за разни хероини,кокаини,амфети и всичко останало!
154
1
 
21
 
! Отговори
национал социализмус преди 8 години
Над 75 години по-късно продължават да се пишат лъжи за Хитлер.Сегашна еврейска германия начело с толерантна баба ни вре ислямисти на териториите.
153
1
 
18
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
Все тази ми е на мен какво си мисли навалицата. Истината е, че германската техника е била с десетилетия напред от всички останали. Ако това става с наркотици, време е да ги дават задължително. Това е.
152
1
 
18
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
Братя Хортен са направили към края на войната първия самолет само крило, Който е в основата на сегашните американски самолети, които трудно се хващат от радара. Википедиа
151
2
 
5
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
Първият компютер в света, който е функционирал е измислен и направен от германеца Конрад Цузе. Википедиа