Хитлер цял живот на хероин, войниците му пък на амфети

Третият Райх - дрогиран лидер и дрогирана армия
Обновена: 11 сеп 2015 16:25 | 11 сеп 2015 16:03,
283
Хитлер цял живот на хероин, войниците му пък на амфети
Снимка: Кадър Youtube

Нова германска книга разбуни духовете с твърдението, че Адолф Хитлер се е друсал с наркотик от групата на хероина. А войските на Райха редовно са били ''подхранвани'' с наркотик, наречен Первитин, който е предшествал метамфетамините.

''Тотален щурм: наркотиците в Третия Райх'' от Норман Олер разкрива режим, който прокламира здравословен живот и превъзходство над другите нации, докато върховните лидери са били на различни наркотици и стимуланти.

И докато отдавна се знаеше, че командването на Третия Райх е одобрило използването на Первитин за въоръжените сили, сега става ясно в какви мащаби е ставало това. Това, заедно с разкритието, че Хитлер е бил наркозависим към края на войната, кара историкът Ханс Момсен да заяви ''Тази книга ще промени представа ни за историята на войната.''

А войниците са приемали Первитин – и то редовно, защото така успявали да маршируват в строй доста повече и да не усещат умора. Всичко това, докато пропагандата на Райха е подчертавала важността от здраво тяло, въздържане от алкохол и тютюн, за да се поддържа арийската раса силна и чиста.

Олер твърди, че към май 1940 година над 35 милиона войници и офицери от армията са се нуждаели от  метамфетимина Первитил просто за да издържат до края на деня. Авторът е имал достъп до архивите на нацистите в Германия, както и достъп до някои документи във Вашингтон и така разкрива тайната за един дрогиран лидер и една дрогирана армия.

По времето на инвазията на Съветския Съюз стотици хиляди войници са се биели под влиянието на наркотици. Записи на Вермахта показват, че над 200 милиона хапчета са били разпределени в армията между 1939 и 1940.

Някои изследвания сочат, че нацистите са създали и стимулант на базата на кокаина, предназначен за войниците на фронта, който е бил тестван в концентрационните лагери. Наркотикът, с кодово име I-IX, e бил тестван в Сахсенхаузен, където записи сочат, че затворниците са марширували близо 100 км без почивка.

Успехът на Светкавичната война, стратегията на нацистите, се е държал на факта, че на никой не му се е спяло, продължава автора. Оказва се, че до 1939 метамфетамина е бил напълно законен. Дори е имало шоколадови бонбони с метамфетамини, предназначени за домакините – за да не се уморяват, вършейки домакинска дейност.

А  документи от армията показват ефекта на Первитин върху войниците. През януари 1942 година на Източния фронт 500 войници са заобиколени от Червената армия при минус 30 градуса. Тогава докторът на отряда решава да им даде Первитин. ''Реших да им дам лекарството, когато започнаха да лягат в снега и искаха да умрат'', пише той в записите си.

''Половин час по-късно те започваха съвсем спонтанно да се чувстват по-добре!'', продължава записа на лекаря. ''После започнаха да маршируват в строен марш, повдигна се духа им и бяха по-внимателни.''

И докато войниците на Райха са били постоянно дрогирани, Олер твърди, че това е нищо, в сравнение с онова, което Хитлер е изпитвал.

В главата ''Друсаният Хитлер'' Олер описва как фюрерът е опитал над 80 различни лекарства, докато е бил начело на нацистка Германия, включително ''примитивна Виагра'', което е било всъщност висока доза тестостерон.

А към края на войната, когато генералите му са предупреждавали, че ще изгубят всичко, Хитлер се е обръщал към д-р Морел, личният му доктор, който му е давал Евкодал – ''братовчед на хероина''. Тогава фюрерът се въодушевявал и се чувствал непобедим. Авторът на книгата дори твърди, че Хитлер е имал страх от инжекции, затова Морел е трябвало да му инжектира повечето лекарства.

А когато Хитлер се е самоубил в бункера си в Берлин на 30 април 1945 той е бил вече заекваща, наркозависима развалина, завършва Олер разказа си за Третия Райх ,повече приличащ на сериала Breaking Bad.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


283
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Лапна дръвцето. Ако трябва сега и шебека или тоя който идва след него ще лапнат пак дръвцето.
9
4
 
15
 
! Отговори
онз преди 8 години
До Анонимен10а, искаш да кажеш че на червената армия са им давали виагра да си не опикават валенките, и за това са стотиците хиляди изнасилвания ДОКАЗАНИ в унгария и германия
8
3
 
31
 
! Отговори
qwertz преди 8 години
лесно е да се пишат всякакви глупусти за човек от епоха която отдавна е преминала, като беше жив бяхме с него, сега е наркоман. За 20 години са измислили технологии незаменими, повечето-дори тайни и до днес. Никой не може да каже какъв щеше да е света днес ако беше победил, със сигурност нямаше да има проблеми с бежанците де, нещо го отличава от останалите-ред, сега е анархия, хомосексуалността е за подръжание, всички които обичат страната си са расисти, всичко нормално не е такова и обратното.
7
22
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименТоест дори дрогирани и неадекватни, пак са таковали мамата на Съветската армия....Съвсем трезви бяха немските гнерали когато на парада на победата маршируваха на Червения площад с наведени глави и хвърляха бойните знамена на немския райх в краката на Сталин.
6
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всеизвестен факт е, че хероина е бил предписван и като лекарство за деца в началото на века за успокоение и против кашлица. Да не говорим, че трябва да си надрусан за да вършиш такива нечовешки неща, като през втората световна война. Лошото е, че така си изпържваш тялото и мозъка, че накрая ставаш, като зелка. Нищо хубаво не се е случило на друсащите се!
5
2
 
20
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
rusnacite pak sa bili na vodka i kvo ot tva,dnes sportistite ne vzemat li anaboli
4
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И как така не са го знаели досега, ами чак сега излиза тази информация?
3
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да, вярно, точно така, един наркоман с народ наркомани за малко да помете цяла Европа и почти стигна до Москва - браво, мерси за инфирмацията.
2
4
 
9
 
! Отговори
онз преди 8 години
едните са ползвали первитин и панцершоколаде да останат дееспособни денонощия, другите са имали заградотряди (риска от картечен откос в гърбината или разстрел ако заспиш, е доста мотивиращ)
1
6
 
30
 
! Отговори
Момо преди 8 години
Да, ама тия наркомани таковаха мамата на света през 40-те години на миналия век.