Любовен триъгълник погуби плешивия орел Ози

Бил се с друг орел за жена си Хариет, били заедно 20 години
Обновена: 2 окт 2015 14:29 | 2 окт 2015 14:08,
21
Любовен триъгълник погуби плешивия орел Ози
Орелът Ози приживе. Снимка: Facebook

Драмата в любовен триъгълник между плешиви орли, разиграла се пред очите на хиляди почитатели, завърши с гибелта на Ози - дългогодишен партньор на орлицата Хариет, предаде Ройтерс.

Орелът Ози е получил сериозни рани във въздушен двубой на 20 септември със съперника си, наречен "Постоянния посетител", който преследвал половинката му Хариет от началото на размножителния период. Специалистите не са успели да овладеят състоянието на Ози, въпреки направените му две операции, поставянето на системи и мощните антибиотици. В неделя орелът е изпаднал в септичен шок и два дни по-късно по време на отворена кардиопулмонална първа помощ сърцето му е спряло да бие завинаги.

Плешивите орли формират доживотни двойки. Наблюдатели твърдят, че Ози и Хариет са заедно от над 20 години. Животът им през последните години е наблюдаван от милиони почитатели чрез уебкамера, монтирана в ранчо във Флорида, САЩ, където двойката се установява през 2006 г.

На страницата на камерата във Facebook са публикувани хиляди съболезнования по повод кончината на Ози.

Началото на края за орела започва през март, когато той получава счупвания на костите, вероятно ударен от камион или автомобил. Орелът в продължение на три месеца се възстановява във ветеринарен център. Когато се връща в гнездото през юни, Ози открива половинката си Хариет в компанията на Постоянния посетител. Битката между двамата мъжкари за правата над женската завършва фатално за изстрадалия Ози.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма какво да се лъжем. Това за съжаление е нормалната съдба на всеки "плешив орел" в живота.
9
0
 
6
 
! Отговори
жена преди 8 години
като се бият мъжете за жени защо идва полиция?
8
2
 
15
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 8 години
Ееее пилешка му работа бе,то и яз имам едно младо петле и вече са усуква покрай кокошките та стария петел се яд го гони ама горкият вече са сеща,че е дрът кат мене и си трай,та туй младото ша го замести ама требе пръво стария в тенжерата на яхния да стане...ами такъв е редът в този живот бе,старото требе са оттегли и направи път на младото ама пусто кат не му са дава първенството та требе до бой да са стига-и при тех е тъй и при нас ти е тъй,та кога му доде времето-или в песиа или в тенжерата...
7
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Жени!
6
2
 
28
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
Изводът: Никоя не заслужава да се биеш за нея, защото ако е стигнала работата до бой, то е дала повод за това.
5
10
 
11
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
Имахме един авер-лафаджия в компанията... на по 30 години да сме били и жена му го напусна след 5 години брак. Взе си и децата и той посърна. Угрижен някакъв- бе тази направо му беше взела сякаш живота от него и един ден на маса един от нашите не издържа и му вика: Славчооо, абе тъй като те гледам тя твоята жена ще е имала златна п.тка, брачед!Славчо и той само това чака някой да се побъзикне и му вика: Брачед, не беше със златна, беше й напреки!
4
3
 
58
 
! Отговори
ХХХ преди 8 години
Отишъл да се лекува и оная веднага вирнала перата за друг ...........
3
6
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Животните и те като хората. Блъскаш се цял живот за една жена, накрая ти бие дузпата без да и мигне окото.
2
6
 
52
 
! Отговори
Уди преди 8 години
Жените са бедствие
1
6
 
72
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това са то жените.Ози е бил подменен веднага.

Спонсорирани публикации