Защо някои хора никога не закъсняват?

Вижте тайната на "часовникарите"
18 окт 2015 22:19, Михаела Лазарова
10
Защо някои хора никога не закъсняват?
Снимка: photl.com

Винаги закъснявате, особено рано сутрин и вървейки към работата или към срещата си все си мислите: "Боже, как е възможно някои хора никога да не закъсняват?! Как го правят?!"

Ние ще ви отговорим на този въпрос. Има някои неща, които всеки човек, имащ проблем с точността, може да почерпи като опит от "часовникарите".

Те винаги знаят предварително какво ще облекат

Вярвате или не, организираните хора имат своеобразен "списък" с тоалети в главата си и то за всеки един ден от седмицата. Така никога не им се налага да застанат рано сутрин пред гардероба и да започнат да ровят.

Признайте си, че много често закъснявате, защото не знаете какво да облечете, нямате чисти дрехи, установявате, че чорапогащникът ви има бримка или че тази пола не си отива с тази блуза! 

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 75614"Те ме лъжат, че ми плащат, аз ги лъжа, че работя." Същите тия "мързеливи" българи като емигрират на Запад, работят, та пушек се вдига. Ама знаят защо. А тук за 500 лева нормално, че няма да си изпочупят краката от бързане.
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много мразя да закъснявам и да бързам, за това съм си изградила няколко положителни навика.1. Приготвям си всичко, дрехи, документите, които трябва да взема и т.н. още от вечерта. Така обличането отнема малко време, а и не рискувам да забравя някой важен документ.2. Нагласям часовника с 10 мин. напред. Така винаги имам екстра 10 мин, защото никога не се знае колко ще е голямо задръстването.3. Сутрин не се разсейвам с нищо странично. Всяко движение ми е абсолютно премерено.Лесно е!
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз винаги се стремя на ходя 10-тина минути преди срещата. Така дори ако си изпусна метрото или трамвая, няма да закъснея, защото имам 10-тина минути аванс.Затова стремете да си оставите някакво време за резерв, в случай, че непредвидени обстоятелсва ви забавят. А ако се движите със закъснение, звъннете един телефон и уведомете, че ще закъснеете.
4
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да бе. Аз имам само два чифта чисти дрехи на разположение и изобщо не се двуумя сутрин какво да облека. Закъснявам от непредвидения запек.
3
1
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Не е въпрос само на възпитание, а да уважаваш времето на другия човек! Аз лично не съм от най-подредените хора, но не закъснявам! Дори напротив, старая се да съм 1-2 минути преди уговорения час! За съжаление повечето ми познати винаги закъсняват.
2
4
 
11
 
! Отговори
75614 преди 8 години
А Българина толкова мързелив, че ако за дишането се изискваше усилие 80 % щяха да пукнат, та и за това сме на това дередже, казвам го от личен опит. Колко съм разкарал само за това, че закъсняват за работа или се успиват нямам думи, мързелива нация
1
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те просто са добре организирани и отговорни. Научени са да бъдат такива още в предучилищна възраст.