Знаете ли, че... Титаник получил шест предупреждения за айсберги?

От бедствената нощ само 306 тела са били открити
25 ное 2015 10:47, Михаела Лазарова
10
Знаете ли, че... Титаник получил шест предупреждения за айсберги?
Снимка: фейсбук

Годината е 1985. В Северния Атлантически океан са намерени останки от злополучния кораб, който завинаги ще остане в историята. Днес от рубриката на Az-jenata.bg - "Знаете ли, че?" споделяме някои малко известни факти за кораба на смъртта "Титаник".

Желаещите да пътуват в първа класа е трябвало да заплатят 4700 долара.

На спасителните лодки е имало налични общо 1178 места. Много от лодките са били спуснати от кораба наполовина пълни с пътници.

Корабът Титаник потъва в рамките на три часа.

По време на своето плаване плавателния съд е изгарял около 600 тона въглища на ден, като за това са се грижели 176 души в пещите. Почти 100 тона пепел са били изхвърляни в морето всеки ден.

Част от интериора е бил вдъхновен от този на хотел Ritz в Лондон. Богатите пътници е можело да избират да се забавляват в зала за спорт, басейн, турска баня, игрище за скуош. Имало е и борден вестник "Atlantic Daily Bulletin".

На борда на Титаник е имало 20 000 бутилки бира, 1500 бутилки вино и 8000 пури. Всички предназначени за комфорта на пътниците от първа класа.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
6
 
5
 
! Отговори
Горан преди 8 години
Все едно да питате: Знаете ли, че руският Су е бил предупреден 10 пъти за 5 минути, преди да бъде свален!
8
1
 
11
 
! Отговори
vlady преди 8 години
Всъщност най-сериозната грешка е бил опитът за завой в непосредствена близост до айсберга - при фронтален удар щяха да бъдат наводнени само първите две отделения и корабът щеше да стигне без проблем до Ню Йорк или Халифакс.
7
1
 
10
 
! Отговори
До 5 преди 8 години
Ами спестила - тя толкова си знае.
6
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
М да то капитана е бил толкова пиян, че едва ли е знаел какво е Айсберг сигурно го е мислил за коктейл
5
1
 
13
 
! Отговори
ha ha преди 8 години
Михаелче, много неща си спестила, Нещо да си чувала за "Олимпик" , смяна на имена, отказване на инвеститорите от пътуването в последния момент, .. и т. н. т. да не изброявам.
4
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Никой не търси в az-jenata исторически факти
3
2
 
19
 
! Отговори
65 преди 8 години
прочетох по темата в Аз-жената.И нищо ново и интересно.Очаквах повече информация за тези шест сигнала-от кой ,как защо не са приети.НИЩО.Михаела само е преписала два пъти една и съща статия.Що не я пратите на обучение.От бюрата по труда дават такъв шанс.Изгубих си времето
2
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия неща са известни от много време, но за Михаела явно са нови.
1
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Историята на Титаник е едва от най-великите в историята за мен. Тя е доказателство обаче, че който и да си, от където и да си, богат, беден, заобграден от лукс или мизерия, качиш ли се на погрешния "кораб" и направиш ли дори само няколко грешни решения, ще се озовеш пътувайки към дъното и то не само ти ами може да завлечеш и други хора с теб. Живота е един мислете, чувствайте и се учете от грешките си и тези на останалите хора, за да може вашия "кораб" да не е от потъващите :)