Човешките зависимости. Добре дошли в новия свят!

Така ли изглежда в очите на другите съвременният човек?
29 ное 2015 13:00, Красимир Ангелов
26

Снимка: ofigenno.cc

Човекът на XXI век често е обвиняван, че се държи като зомби – той може да говори с часове или да сърфира чрез своя смартфон, да снима всичко около него и да го публикува в социалните мрежи или просто да комуникира със своите приятели онлайн.

Понякога обаче положението наистина става страшно, когато разбереш, че съвременният човек е толкова зависим от новите технологии, че трудно може да издържи дори и ден без тях.

Е, в следващата галерия ще ви предоставим един оригинален поглед към зависимостите на човека днес. Негов автор е френският карикатурист Жан Жулен и определено заслужава да се види. Насладете се на карикатурите му!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
iZombie преди 8 години
Проблема с тези зомбита е, че повечето не правят нищо полезно с тези устройства - харчат си времето и трафика за пълни глупости и използват 1% и от собствения си мозък и от капацитета на джаджите. Аз влизам за по 1 минута на всеки 2-3 часа и това ми позволява да отворя 7 различни пощи и да си докарам доста приличен допълнителен доход - ако всеки го правеше това, вместо да мрънка колко е труден живота тук, положението щеше да е доста по-добро.
14
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 19 Абсолютно вярно! Аз не се пригаждам към технологиите, не съм им роб. Само пример давам, вярно е че имам мощен компютър, но той ми е достатъчен. Не гледам телевизия- нямам нужда от това, затова нямам даже телевизор, защото всичко го има в нета. Нямам таблет, а най- обикновен телефон моторола W175 която даже камера няма, а можеш само да се обаждаш и да пускаш съобщения по нея. Не ми трябва таблет, айфон и от рода, защото си имам настолния компютър у нас. Т'ва е!
13
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Любимото ми занимание е да пия вино или уиски след работа или в почивните дни докато драскам из форумите! Толкова да съм зле!
12
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Видиотяването и умопомрачението на човечеството върви с пълна сила докато то си мисли че прави нещо много важно и полезно докато гледа тъпо в смартфона.
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 16 МуахахахааТова е най-голямата тръпка. Върховно е. Абсолютно си прав!
10
1
 
7
 
! Отговори
до 13 преди 8 години
Включи си главата. Казах, че е нормално да използваш технологиите за улеснение, било то да се информираш или да се свържеш с някого. Проблем обаче става, когато денонощно очите ти са в екрана и напълно си се самоизолирал от реалния свят и всичко около тебе. Тогава имаш проблем и то сериозен.
9
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мнозинството от вманиачените по технологиите са просто едни овце, които не могат да разберат, че целта на технологиите е да ти улесняват живота, а не да ти го заменят с виртуален живот. Сутринта стават с телефона и фейсбука, ядат с телефона, ходят до тоалетна с телефона, на улицата са с телефона, на обществени събития пак с телефона...
8
7
 
16
 
! Отговори
Гюргя преди 8 години
Не съм съгласен! Пълна манипулация е това. Да, има индивиди пристрастени към телефоните си. Но защо забравяте факта и колко образователни са те? Че хората в метрото четат на тях - книги, вицове, статии, новини. По-добре ли е да гледаш тъпо в една точка или как останалите дъвчат, бъркат си в ушите и носа? Благодарение на технологиите хората учат езици, пътуват виртуално и се информират. Тези снимки са еднопосочни и показват само лошата страна и то хиперболизирана.
7
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само дето не видях карикатура с алкохол. Това е най-големият бич за човека!Топлият полъх на алкохолният вятър е най-приятен и най-коварен!Наздраве! Един живот се живее!
6
0
 
6
 
! Отговори
Ванката преди 8 години
"Времето е в нас и ние сме във времето."- няма да кажа от кой е :Р
5
2
 
25
 
! Отговори
до 3 преди 8 години
Ако си безмозъчна марионетка времената те променят, ако сам си си господар на живота, времената не ти влияят на начина на живот. Нормалните хора не мажат денонощно с пръсти по екрана на телефона.
4
5
 
13
 
! Отговори
до 3 преди 8 години
Не си никак интересен като мешаш български с английски.
3
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нийл Армстронг от луната има 7 снимки а кифлата в тоалетната се снимала 700 пъти.
2
0
 
25
 
! Отговори
до 1 преди 8 години
А сега си представи колко тъпо изглеждат тези хора на живо.
1
17
 
4
 
! Отговори
Внката преди 8 години
Егати тъпите картинки ....