Правилният грим и козметика за празниците

Гримьорката Джулия Ангелова дава своите професионални съвети
3
Правилният грим и козметика за празниците
Снимка: Личен архив

Когато става въпрос за красота, жените безспорно са много по-суетни в сравнение със силната половина на човечеството.

Изкуството да нанасяме правилно грим има своите откроени предимства за начина, по който изглеждаме.
С наближаването на празничните дни в края на годината, решихме да обобщим кои са най-актуалните тенденции в грима за сезона.

За да бъдем максимално полезни се обърнахме за съвети от професионалния гримьор Джулия Ангелова.
Сред нейните клиенти се открояват имената на Николета Лозанова, с която работят вече 9 години, Преслава, Глория, Камелия, Фики Стораро и много, много други.

Вижте какво ни разказа Джули за тенденциите, на които да заложим, за правилното избиране на фон дьо тен и най-важният продукт от козметичния несесер.

Кои са актуалните тенденции за празничния сезон през 2015 година? На какво да заложим?

В момента актуални са тъмните червила, които са почти като черни. Такива са патладжан или бордо, като задължителното за сезона е да бъдат с матов завършек. Очите трябва да бъдат много леко гримирани или просто с класическа очна линия. В никакъв случай не трябва да се комбинира грим силни устни със силно подчертани очи. Много е важно жената да съобразява грима с мястото, на което отива, тоалета, който носи и настроението си.
За изискан ресторант, например, добър вариант е обраният грим без брокат и излишни цветове. Заложете на умерени нюанси и се старайте да създадете мек грим както за погледа, така и за устните. Ако отивате в дискотека или клуб, можете да си позволите да подсилите очите. Въпрос на избор е дали ще заложите на червило с мат или блясък. Когато сте вкъщи, отново съобразете със ситуацията – дали ще посрещате гости или просто искате да изненадате мъжа си със съблазнителна визия.

Кой е най-подцененият козметичен продукт? Кое е нещото, което има много възможности, но често дамите пренебрегват?

Със сигурност серумите за лице и почистващите продукти. Повечето дами използват основно кърпички за махане на грим или различни млека, които нанасят с памучен тампон. Това не е добре за кожата. По тази причина, препоръчвам този тип козметика да се замени с по-добри варианти – такива са мицеларната вода на Bioderma и измиващата пяна на Clarins.

Относно серумите за лице, те са чудесен продукт, защото действат на клетъчно ниво. Използването им стяга кожата, порите и изравнява тена. Освен това, те подготвят кожата за нанасянето на грима, създавайки добра основа.

Кой е най-използваният продукт от теб. Без какво не може една жена по отношение на козметика?

Най-често използваните продукти при мен и при клиентките ми са три. Първото е фон дьо тенът, който изравнява тена и прикрива всички несъвършенства. Второто са миглите, без значение дали се използва само спирала или се поставят изкуствени такива. Те са „черешката на грима“ във всяко едно отношение и със сигурност трябва да бъдат подчертани. Третото нещо, без което не мога, са черните и натуралните цветове. Все пак, естествената красота трябва да се подчертава, а опушеният грим прави възможно постигането на секси поглед. Вечната класика от червено червило никога няма да излезе от мода и винаги ще е сред най-предпочитаните техники за разкрасяване.

Вдъхновение за празничен грим можете да почерпите от известните клиенти на Джулия в галерията на Тialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
4
 
! Отговори
Анти чалгарка преди 8 години
Ама аз не искам да изглеждам като нейните клиентки!!! Като прочетох кого гримира и реших, че по никакъв начин не искам да приличам на тях.