Аугсбург с грижи за смартфон зомбитата

Управата слага умни светофари, предупреждаващи за трамваи
26 апр 2016 11:44,
3
Аугсбург с грижи за смартфон зомбитата
Снимка: Augsburger Allgemeine

Хора, вървящи по улицата, забили нос в смартфоните, сякаш са зомбита, пренесли се от телевизионния екран в реалния живот. Позната гледка нали?

Всички сме прегрешавали по този начин. Но това е доста опасно - и един град в Германия се е заел да предпази смартфон зомбитата, които бродят по улиците му, пише британският "Метро".

В Аугсбург властите са сложили нещо като пешеходни светофари. Те обаче не помагат на пешеходците да пресекат, а ги предупреждават за задаващи се трамваи.

До мярката се стигнало, след като двама пешеходци се разминали на косъм с трагичен инцидент. Преди два месеца пък едно момиче в Мюнхен беше блъснато от трамвай, докато гледала към смартфона си и е била със слушалки в ушите.

"Светофарите" започват да мигат в червено, ако се приближава трамвай, защото явно е твърде голямо усилие да изправим врата си и да проверим обстановката около нас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Но това е доста опасно - и един град в Германия се е заел да предпази смартфон зомбитата, които бродят по улиците му, пише британският "Метро"."Правят им кофти услуга на зомбитата, защото така ги поощряват никога да не отделят очи от екрана. Ами ако се прецака светофара?
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Всички сме прегрешавали по този начин."Напротив, мисълта ми и погледа ми винаги са върху пътната обстановка, защото от това зависи собствената ми безопасност. Да не споменавам и че телефон не ползвам на улицата, освен ако не ми звънне някой и дори тогава цялото ми внимание е на пътя.
1
0
 
3
 
! Отговори
Бай йух преди 8 години
Едно време в 4 до 6-ти клас се учеше разка по картинка и преразказ на приказки : "сложили нещо като пешаходни светофари"?? Ами то и сега си ги има НАВСЯКЪДЕ по света и правилното е министър на финансите (не финансов) и светофар за пешаходци (не пешаходен). Новото е че са на земята - поне това успях да доловя от снимката-защото статията не помага много